Recenzie „Jocul lui Gerald” de Stephen King

de | feb. 19, 2016 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JOCUL LUI GERALD ARE REDUCERE PE:

jocul lui geral stephen kingRomanul Jocul lui Gerald, publicat în 1992 pentru prima dată, constituie încă un pilon de rezistenţă a reputaţiei de părinte al genului horror pe care Stephen King a dezvotat-o folosind doar cel mai fluid lucru: dedesubtul minţii umane. După cum indică şi titlul, complicaţiile apar din cauza unei simple distracţii.

Cum psihicul uman este cel mai complex mecanism existent, aşa este şi componenta lui inconştientă. Cei doi soţi, Jessie şi Gerald, îşi încep ritualul mai puţin ortodox, în ciuda protestelor femeii. De aici, mintea ei primeşte un stimul ce îi va aduce moartea soţului ei, printr-o lovitură, chiar în toiul actului, în timp ce ea juca rolul de prizonieră a patului.

Rămasă singură, cu braţele încătuşate de bări şi cu partenerul ei lăsat rece pe podea, Jessie va trebui să îndure, în următoarele douăzeci şi opt de ore, festele obsedante ale întunericului din mintea umană.

Deşi blocată, aceasta dă dovadă de ingeniozitate atunci când născoceşte căi de ieşire, numai că sorţii sunt mereu în defavoarea ei, iar scăparea din propriul iad este aproape imposibilă. Jessie trece prin traume mentale ireversibile atunci când nu mai poate face diferenţa între realitate şi coşmar, între chipul alb ce o bântuie şi căţelul ce se hrăneşte din soţul ei. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare, numai că va avea mai multe probe de trecut înainte ca ieşirea din Infern să se fi pecetluit.

Dacă îți place recenzia cărții JOCUL LUI GERALD, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Ritmul este în permanenţă alert; asta face ca trăirile personajului să fie verosimile, iar teama cititorului să înflorească cu fiecare bătaie de ceas, cu fiecare strop de sânge scurs, făcând ca transparenţa ceţii să contureze jocul sadic.

Jocul lui Gerald redă perfect acea situaţie limită, la care ne gândim cu toţii, sau cel puţin fanii lui King, de ce am face în anumite circumstanţe. Romanul, deşi se precipitează asupra unui singur personaj, este, de asemenea, bine încărcat cu mister şi inspiră frică în fiecare gând la singurătate.

„Terifiant…Un joc în care coşmarul este doar începutul.”

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JOCUL LUI GERALD CU REDUCERE DE PE:

Titlu: JOCUL LUI GERALD
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3810

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Alexandru Niță a fost redactor Booknation.ro și a scris 32 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandru Niță aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel

O carte exceptionala.
ps. Pentru a avea un „efect” mai puternic, romanele lui King trebuie citite neaparat noaptea 🙂