carti jane austen

Cărțile lui Jane Austen sunt nemuritoare și trebuie neapărat să se afle în biblioteca oricărui pasionat de lectură. Jane Austen este o autoare de referință pentru epoca pre-victoriană și cărțile sale se bucură de un real succes chiar și în zilele noastre, cu toate că piața de carte este acaparată de alte stiluri, total diferite de cel care a consacrat-o. Intrigile ei au pus întotdeauna accent pe rolul femeii în societate și pe modul în care aceasta relaționează cu personajele din jur. Ideea de emancipare s-a regăsit dintotdeauna în cărțile lui Jane Austen, însă au existat opreliști pe care aceasta le-a evidențiat în romane celebre precum “Mândrie și Prejudecată” sau “Rațiune și simțire”. Cărțile ei aduc în prim plan diferențele dintre familiile bogate și cele sărace și ne transpun într-o era plină de cultură, de pasiune și de iubire pentru frumos.

Descoperă lista noastră de cărți scrise de Jane Austen care te vor readuce în vremuri de demult. Nouă ne-au plăcut foarte mult și suntem curioși câte din cărțile lui Austen de mai jos le-ai citit deja – ne poți lăsa un comentariu la final.

Cărți scrise de Jane Austen care ne-au plăcut mult:

1. Mândrie și prejudecată – Jane Austen

Mândrie și prejudecată - Jane Austen

Elizabeth Bennet este întruchiparea perfectă a eroinei tipice pentru Jane Austen: inteligentă, generoasă, sensibilă, incapabilă de gelozie sau de orice alt păcat major. Am putea crede că asta o face o mironosiță insuportabilă, dar adevărul e că Lizzy este o tânără modernă și sofisticată, care, la nevoie, știe să dea o replică spirituală și politicoasă, însă mustind de sarcasm. Acum poți citi recenzia cărții.

Mândrie și prejudecată are reducere pe Libris

2. Dragoste și prietenie – Jane Austen

Dragoste și prietenie - Jane Austen

Scrise sub forma unor romane epistolare, „Dragoste şi prietenie“ şi “Castelul Lesley” scot la lumină tipuri umane pentru care iubirea nu reprezintă decât o altă cerinţă a vieţii sociale.

Dragoste și prietenie are reducere pe Libris

3. Familia Watson – Jane Austen

Familia Watson - Jane Austen

Jane Austen a abandonat Familia Watson după 17.500 de cuvinte, în anul 1805, dar i-a spus surorii sale cum avea să se sfârșească romanul. După două sute de ani, Merryn Williams a completat acest roman realist, dar încântător, după îndrumările ei.

Familia Watson are reducere pe Libris

4. Emma – Jane Austen

Emma - Jane Austen

Emma este romanul unei «ucenicii», al unei modelări de sine treptate, prin recunoaşterea personalităţii şi năzuinţelor celorlalţi.

Emma are reducere pe Libris

5. Rațiune și simțire – carti de Jane Austen

Rațiune și simțire jane austen

Ironia lui Jane Austen e însoţită de o intuiţie desăvârşită.

Rațiune și simțire are reducere pe Libris

Știai asta despre cărțile lui Jane Austen?

Pe la mijlocul lui 1798, după finisarea revizuirilor la Elinor și Marianne, Austen a început să scrie un al treilea roman, cu titlul Susan (mai târziu Northanger Abbey), o satiră a romanului popular gotic. Austen și-a încheiat lucrarea un an mai târziu. La începutul anului 1803, Henry Austen a propus romanul Susan lui Benjamin Crosby, un editor londonez, care a plătit £10 pentru drepturile de autor. Crosby a promis publicarea din timp și a mers atât de departe încât să anunțe cartea public ca fiind „sub tipar”, dar nu a făcut nimic mai mult. Manuscrisul a rămas în mâinile lui Crosby, nepublicat, până când Austen a răscumpărat drepturile de autor de la el în 1816.

6. Love letters. Scrisori de dragoste – Jane Austen

Love letters. Scrisori de dragoste - Jane Austen

O frumoasă şi inedită colecţie de „scrisori de dragoste” în care veţi regăsi o multitudine de sentimente cum ar fi sarcasmul, iubirea, compasiunea, prostia, ineditul, uimirea, afecţiunea, bărbăţia dar nu în ultimul rând umorul fin.

Love letters. Scrisori de dragoste are reducere pe Libris

7. Persuasiune – Jane Austen

Persuasiune - Jane Austen

Ceea ce se dorește în acest timp al imaginilor feminine post-casnice este Jane cea cu capsa pusă, care se revoltă împotriva convențiilor sociale, iritabilă, cu spirit independent și provocator, năvalnică.

Persuasiune are reducere pe Libris

8. Mănăstirea Northanger – Jane Austen

Mănăstirea Northanger - Jane Austen

Din nou, Jane Austen dă dovadă de mult realism, de data asta în abordarea unei probleme supusă mai rar analizei: efectul leturilor asupra unei minţi influenţabile.

Mănăstirea Northanger are reducere pe Libris

9. Parcul Mansfield – Jane Austen

Parcul Mansfield - Jane Austen

Este un fel de excursie imaginară în timp și spațiu, și cui, oare, nu-i face bine o scurtă evadare din cotidianul agitat și obositor?

Parcul Mansfield are reducere pe Libris

Care este cartea ta preferată scrisă de Jane Austen?

Lasă-ne un comentariu mai jos și îl vom citi cu drag – iar dacă preferata ta nu este în lista noastră, spune-ne ce ți-a plăcut la carte și o vom adăuga în lista noastră de cărți scrise de Jane Austen.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!