Descoperă lista noastră de cărți scrise de Jane Austen care te vor readuce în vremuri de demult.

1. Mândrie și prejudecată (vezi cartea | recenzie)

Elizabeth Bennet este întruchiparea perfectă a eroinei tipice pentru Jane Austen: inteligentă, generoasă, sensibilă, incapabilă de gelozie sau de orice alt păcat major. Am putea crede că asta o face o mironosiță insuportabilă, dar adevărul e că Lizzy este o tânără modernă și sofisticată, care, la nevoie, știe să dea o replică spirituală și politicoasă, însă mustind de sarcasm.

2. Dragoste și prietenie (vezi cartea)

Scrise sub forma unor romane epistolare, „Dragoste şi prietenie“ şi “Castelul Lesley” scot la lumină tipuri umane pentru care iubirea nu reprezintă decât o altă cerinţă a vieţii sociale.

3. Familia Watson (vezi cartea)

Jane Austen a abandonat Familia Watson dupa 17.500 de cuvinte, în anul 1805, dar i-a spus surorii sale cum avea să se sfârșească romanul. După două sute de ani, Merryn Williams a completat acest roman realist, dar încântător, după îndrumările ei.

4. Emma (vezi cartea)

Emma este romanul unei «ucenicii», al unei modelări de sine treptate, prin recunoaşterea personalităţii şi năzuinţelor celorlalţi.

5. Rațiune și simțire (vezi cartea)

Ironia lui Jane Austen e însoţită de o intuiţie desăvârşită.

6. Love letters. Scrisori de dragoste (vezi cartea)

O frumoasă şi inedită colecţie de „scrisori de dragoste” în care veţi regăsi o multitudine de sentimente cum ar fi sarcasmul, iubirea, compasiunea, prostia, ineditul, uimirea, afecţiunea, bărbăţia dar nu în ultimul rând umorul fin.

7. Persuasiune (vezi cartea)

Ceea ce se dorește în acest timp al imaginilor feminine post-casnice este Jane cea cu capsa pusă, care se revoltă împotriva convențiilor sociale, iritabilă, cu spirit independent și provocator, năvalnică.

8. Mănăstirea Northanger (vezi cartea)

Din nou, Jane Austen dă dovadă de mult realism, de data asta în abordarea unei probleme supusă mai rar analizei: efectul leturilor asupra unei minţi influenţabile.

9. Parcul Mansfield (vezi cartea)

Este un fel de excursie imaginară în timp și spațiu, și cui, oare, nu-i face bine o scurtă evadare din cotidianul agitat și obositor?

Care este cartea ta preferată scrisă de Jane Austen?

Lasă-ne un comentariu mai jos și îl vom citi cu drag.