Recenzie “Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

by | Aug 11, 2017 | Disp. Online, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Am plăcerea de a vă prezenta Mândrie și prejudecată de Jane Austen, un roman clasic de dragoste al literaturii universale ce arată cât de înșelătoare pot fi aparențele și câte persoane le urmează.

Până acum m-am limitat doar la literatura contemporană, până când am zis că e timpul să citesc și altceva, pentru că nu voi putea citi veșnic doar acest tip de literatură și mă bucur că am ales acest minunat roman pentru început.

  Domnul Bingley, un domn cu stare, venit din nordul Angliei și cu o avere considerabilă decide să închirieze Netherfield Park, venind împreună cu surorile sale și cu dragul său prieten, domnul Darcy.

După câteva întâlniri între aceștia și familia Bennet, cele cinci fete fură invitate la un bal în cinstea domnului Bingley, iar acesta prezintă o călduroasă afecțiune pentru Jane, cea mai mare soră. Dânsul se ridică la așteptările tuturor: amabil, sensibil, amuzant, dornic să întrețină o conversație, în timp ce prietenul său a lăsat impresia că este mândru, prea plin de el pentru a mai exista loc și pentru altcineva în inima lui, meschin și nemilos, ultimele două trăsături fiind confirmate lui Elizabeth de ofițerul Wickham, povestindu-i tragica întâmplare dintre cei doi.

Între timp, întâlniri neașteptate și noi amănunte îi dau peste cap părerea tinerei față de domnul Darcy, iar întrebarea pe care și-o pun toți este: va reuși Lizzy să vadă adevărata față a Domnului Darcy sau se va ascunde după amănunte?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jane Austen

Atât cartea, cât și stilul elegant și comic al autoarei de a scrie m-au dat gata. Jane Austen tratează într-un mod superb tema aparențelor și cât de înșelătoare sunt acestea.

Am admirat profund trăsăturile lui Lizzy, fiind o tânără foarte deșteaptă, cu un caracter temperat. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că știa când să fie rea, când să dea o replică sarcastică și când nu. L-am admirat și pe domnul Darcy, pentru că nu voia să lămurească pe nimeni în legătură cu nimic (cu excepția lui Lizzy, cine a citit cartea știe că mă refer la acea scrisoare). Mi-a plăcut mult și de domnul Bennet, dar am displăcut-o pe doamna Bennet, fiind foarte băgăcioasă și mai puțin interesată de fericirea fetelor în privința viitoarelor căsnicii și interesând-o mai mult averea decât persoana în sine.

Apreciez că Elizabeth a reușit să vadă adevărata față a domnului Darcy în cele din urmă și că finalul nu a fost un confuz, lăsându-ne cu ochii în soare.

Frumoasă, plină de suspans și scrisă într-un mod superb, Mândrie și prejudecată îți va da deschide ochii în unele privințe și îți va intra în preferințe!

🔥 CARTEA MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Mândrie și Prejudecată
Autor: Jane Austen
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 364
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Redactarea și exprimarea sunt foarte elegante și frumoase, la fel și cartea în sine.

Aspecte Negative:

Sunt unele descrieri cam detaliate ce te pot plictisi.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

O lectură lejeră și amuzantă este remediul perfect pentru o zi ploioasă sau pentru o zi de vară călduroasă. Întâlnindu-l pe domnul Parker de Ana Iănescu este un ChickLit plin de umor, în care o fată obișnuită intră în lumea celor bogați fie că vrea sau nu. Deși...

Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1096 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 58 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments