Recenzie „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

de | aug. 11, 2017 | Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ ARE REDUCERE PE:

Am plăcerea de a vă prezenta Mândrie și prejudecată de Jane Austen, un roman clasic de dragoste al literaturii universale ce arată cât de înșelătoare pot fi aparențele și câte persoane le urmează.

Până acum m-am limitat doar la literatura contemporană, până când am zis că e timpul să citesc și altceva, pentru că nu voi putea citi veșnic doar acest tip de literatură și mă bucur că am ales acest minunat roman pentru început.

  Domnul Bingley, un domn cu stare, venit din nordul Angliei și cu o avere considerabilă decide să închirieze Netherfield Park, venind împreună cu surorile sale și cu dragul său prieten, domnul Darcy.

Dacă îți place recenzia cărții MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jane Austen

După câteva întâlniri între aceștia și familia Bennet, cele cinci fete fură invitate la un bal în cinstea domnului Bingley, iar acesta prezintă o călduroasă afecțiune pentru Jane, cea mai mare soră. Dânsul se ridică la așteptările tuturor: amabil, sensibil, amuzant, dornic să întrețină o conversație, în timp ce prietenul său a lăsat impresia că este mândru, prea plin de el pentru a mai exista loc și pentru altcineva în inima lui, meschin și nemilos, ultimele două trăsături fiind confirmate lui Elizabeth de ofițerul Wickham, povestindu-i tragica întâmplare dintre cei doi.

Între timp, întâlniri neașteptate și noi amănunte îi dau peste cap părerea tinerei față de domnul Darcy, iar întrebarea pe care și-o pun toți este: va reuși Lizzy să vadă adevărata față a Domnului Darcy sau se va ascunde după amănunte?

Atât cartea, cât și stilul elegant și comic al autoarei de a scrie m-au dat gata. Jane Austen tratează într-un mod superb tema aparențelor și cât de înșelătoare sunt acestea.

Am admirat profund trăsăturile lui Lizzy, fiind o tânără foarte deșteaptă, cu un caracter temperat. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că știa când să fie rea, când să dea o replică sarcastică și când nu. L-am admirat și pe domnul Darcy, pentru că nu voia să lămurească pe nimeni în legătură cu nimic (cu excepția lui Lizzy, cine a citit cartea știe că mă refer la acea scrisoare). Mi-a plăcut mult și de domnul Bennet, dar am displăcut-o pe doamna Bennet, fiind foarte băgăcioasă și mai puțin interesată de fericirea fetelor în privința viitoarelor căsnicii și interesând-o mai mult averea decât persoana în sine.

Apreciez că Elizabeth a reușit să vadă adevărata față a domnului Darcy în cele din urmă și că finalul nu a fost un confuz, lăsându-ne cu ochii în soare.

Frumoasă, plină de suspans și scrisă într-un mod superb, Mândrie și prejudecată îți va da deschide ochii în unele privințe și îți va intra în preferințe!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mândrie și Prejudecată
Autor: Jane Austen
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 364
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4237

Alte recenzii de la Jane Austen:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

5 1 vote
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1882 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments