Recenzie “Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Autor: Jane Austen
An apariție : 2014
Editura: Corint
Nr. Pagini: 364
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

Redactarea și exprimarea sunt foarte elegante și frumoase, la fel și cartea în sine.

Aspecte Negative:

Sunt unele descrieri cam detaliate ce te pot plictisi.

Am plăcerea de a vă prezenta Mândrie și prejudecată de Jane Austen, un roman clasic de dragoste al literaturii universale ce arată cât de înșelătoare pot fi aparențele și câte persoane le urmează.

Până acum m-am limitat doar la literatura contemporană, până când am zis că e timpul să citesc și altceva, pentru că nu voi putea citi veșnic doar acest tip de literatură și mă bucur că am ales acest minunat roman pentru început.

  Domnul Bingley, un domn cu stare, venit din nordul Angliei și cu o avere considerabilă decide să închirieze Netherfield Park, venind împreună cu surorile sale și cu dragul său prieten, domnul Darcy.

După câteva întâlniri între aceștia și familia Bennet, cele cinci fete fură invitate la un bal în cinstea domnului Bingley, iar acesta prezintă o călduroasă afecțiune pentru Jane, cea mai mare soră. Dânsul se ridică la așteptările tuturor: amabil, sensibil, amuzant, dornic să întrețină o conversație, în timp ce prietenul său a lăsat impresia că este mândru, prea plin de el pentru a mai exista loc și pentru altcineva în inima lui, meschin și nemilos, ultimele două trăsături fiind confirmate lui Elizabeth de ofițerul Wickham, povestindu-i tragica întâmplare dintre cei doi.

Între timp, întâlniri neașteptate și noi amănunte îi dau peste cap părerea tinerei față de domnul Darcy, iar întrebarea pe care și-o pun toți este: va reuși Lizzy să vadă adevărata față a Domnului Darcy sau se va ascunde după amănunte?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jane Austen.

Atât cartea, cât și stilul elegant și comic al autoarei de a scrie m-au dat gata. Jane Austen tratează într-un mod superb tema aparențelor și cât de înșelătoare sunt acestea.

Am admirat profund trăsăturile lui Lizzy, fiind o tânără foarte deșteaptă, cu un caracter temperat. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că știa când să fie rea, când să dea o replică sarcastică și când nu. L-am admirat și pe domnul Darcy, pentru că nu voia să lămurească pe nimeni în legătură cu nimic (cu excepția lui Lizzy, cine a citit cartea știe că mă refer la acea scrisoare). Mi-a plăcut mult și de domnul Bennet, dar am displăcut-o pe doamna Bennet, fiind foarte băgăcioasă și mai puțin interesată de fericirea fetelor în privința viitoarelor căsnicii și interesând-o mai mult averea decât persoana în sine.

Apreciez că Elizabeth a reușit să vadă adevărata față a domnului Darcy în cele din urmă și că finalul nu a fost un confuz, lăsându-ne cu ochii în soare.

Frumoasă, plină de suspans și scrisă într-un mod superb, Mândrie și prejudecată îți va da deschide ochii în unele privințe și îți va intra în preferințe!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)