Rezumat Intalnirea din pamanturi ed.2015 - Marin Preda

Îi datoram lui Marin Preda mai mult decât majorității istoricilor și filosofilor contemporani care reflectează asupra destinului românesc. Efectul relecturii romanelor, nuvelelor, scrierilor sale în general, este cel mai eficient antidot împotriva mitului „deșertului cultural" de care a fost suspectat spațiul românesc în cea de a doua jumătate a secolului XX.
Citește tot rezumatul cărții Intalnirea din pamanturi ed.2015... Părerea mea e ca un țăran, chiar dacă ajunge doctor în filosofie, tot țăran rămâne. Ideea de familie, de pildă, va fi la el aceeași ca a unui țăran. Despre dragoste va gândi tot ca părinții săi, despre cinste și demnitate va avea aceleași reprezentări, într-un cuvânt, concepția lui despre lume, chiar dacă va fi un admirator avizat al lui Kant, va fi una țărănească. Nu va exista manifestare a vieții sale, poate chiar cotidiene, pe care el să n-o judece cu ochii cu care a văzut odată o lume pe deplin formată, cu metafizica ei. Formarea unei astfel de lumi sau acestui univers uman constituie un secret al experiențeii individuale și sociale. (Marin Preda) „Întâlnirea din pământuri” este volumul de debut al lui Marin Preda. A apărut în 1948 și în cuprinsul său au intrat următoarele nuvele: În ceață, Colina, Întâlnirea din pământuri, O adunare liniștită etc. – care prefigurează motive, întâmplări și personaje din roman, ușor de depistat la o simplă confruntare, dar mai important decât aceasta este faptul că încă din nuvele se conturează obsesia fundamentală a creației lui Marin Preda, care este destinul țăranului roman. Fragment din volumul " Întâlnirea din pământuri" de Marin Preda "Soiul ăsta de curaj este însă unul care se învață, și Anton se dovedi aici bun: peste câteva luni izbucni războiul și fu concentrat și, apoi, trimis pe front, nu arată nici o frică, deși știa că se duce nu pe o simplă miriște să întâmpine un singur om, ci pe un câmp de bătaie unde un om își poate pierde viața de câteva ori pe zi. Petrecu aproape doi ani trăgând cu tunul (făcuse armata la artilerie), era caporal, și în cele din urmă căzu rănit și fu trimis după ce se vindecă, la partea sedentară, la instrucția noilor contingente. Își spunea că fără îndoială a scăpat cu viața din aceasta furtună fiindcă nu-l mai trimiseră după aceea nicăieri pe linia întâia, până într-o dimineață când înțelese că, apropiindu-se de granițele noastre, războiul nu se sfârșea. Era în primăvara anului 44 și batalionul nu mai avea program de instrucție, contingentul fusese repartizat la unități operative, iar cadrele de instrucție rămăseseră pe loc în așteptarea contingentului următor. Erau puțini, o sută și ceva de oameni. În ziua aceea, gornistul sună adunarea batalionului, fapt care mira pc oameni, deoarece, după plecarea recruților, batalionul nu mai avea program riguros de instrucție, oamenii umblau toată ziua prin oraș, nu se mai făceau nici adunări și nici ofițerii nu mai veneau zilnic la cazarmă. În timp ce se adunau se află repede despre ce e vorba: maiorul va citi un ordin de zi. Ce fel de ordin? Plecau undeva? Plecau pe front? Dar nimeni nu se îngrijora. Asemenea vești se află din vreme! Trebuie să fic cine știe ce... " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Intalnirea din pamanturi ed.2015?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Intalnirea din pamanturi ed.2015 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Intalnirea din pamanturi ed.2015 scrisă de Marin Preda. Intalnirea din pamanturi ed.2015 a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Intalnirea din pamanturi ed.2015 este editura CARTEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEX aici. Cartea Intalnirea din pamanturi ed.2015 face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 344 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Intalnirea din pamanturi ed.2015 și, de asemenea, sperăm că autorul Marin Preda, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII INTALNIREA DIN PAMANTURI ED.2015 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde