Rezumat Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar - Osho

 În cartea "Tao Absolut. Calea subtilă către iubire, fericire și adevăr", prima din seria Tao: Cele trei comori, sunt comentate șapte aforisme ale lui Lao Tzu.   Tao este un alt nume al lui Dumnezeu, mai frumos decât cuvântul Dumnezeu, care a fost prea mult exploatat de că̆tre preoți.
Citește tot rezumatul cărții Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar... Nu puteţi venera Tao, întrucât Tao nu presupune existenţa unei persoane, ci a unui principiu. Nu vă̆ puteţi închina unui principiu, nu-l puteţi venera. Ar fi ridicol şi absurd să̆ vă̆ rugaţi unui principiu. Nu vă̆ puteţi închină gravitaţiei sau teoriei relativită̆ţii. Tao înseamnă̆ principiul suprem care guvernează̆ întreaga existenţă. Existenţa nu este haos, ci cosmos. Este o ordine deplină̆ în Univers, o ordine intrinsecă̆, iar numele ei esteTao. Tao înseamnă̆ pur şi simplu armonia totalită̆ţii. Nu există̆ temple ale lui Tao, nici statui, nici rugă̆ciuni, nici preoţi, nici ritualuri - iată̆ în ce constă̆ frumuseţ̦ea acestei că̆i. Prin urmare, nu voi numi Tao o doctrină̆, nici religie. Este viziune pură̆.  Carte recomandată de Ligia Pop în cadrul proiectului Libris, "Oameni și cărți".      Fragment din volum:       “Rețineți cuvântul intuiție. Îl subliniez. Religia e o intuiție nu e o știință. Altminteri ar fi putut să fie predată foarte ușor, ar fi putut să fie explicată foarte ușor. Ar fi putut să fie teoretizată, n-ar fi fost nicio problema în asta.     Chiar și cele mai mari probleme în știință pot fi soluționate — dacă nu azi, atunci mâine, dar vor fi soluționate prin intelect, prin efort intelectual. Și într-o zi, când vor fi soluționate, ele vor fi soluționate nu doar pentru cel care a găsit soluția, ci vor fi soluționate pentru toată lumea.     Einstein a rezolvat misterul relativității. Acum nu mai e nevoie să-l rezolve nimeni altcineva, e rezolvat pentru toată lumea. Trebuie doar să înțelegi teoria, asta e tot. Nu e nevoie să treci prin efortul imens al soluționarii. E soluționată. Știința e un fenomen public: un om rezolvă ceva, și chestiunea respectivă e soluționată pentru toată lumea; un om inventează ceva, lucrul respectiv e inventat pentru toată lumea. E un fenomen de masă.     În religie, pot să existe mii de Lao Tzu, dar nu se rezolvă nimic. Trebuie să ajungi să cunoști fenomenul tu însuți, nu știința. Știința poate crea scripturi, teorii, dar religia nu poate crea scripturi și teorii. E o experiență trăită. Nu poți s-o reduci la o teorie, e prea subtilă pentru asta, prea delicată pentru asta. Teoria e foarte grosolană, brută; experiența e foarte subtilă. Poate vreun om care știe să meargă pe sârma să creeze o teorie referitoare la mersul pe sârmă, astfel ca și alții să învețe să facă prin simpla înțelegere a teoriei? Poți să înțelegi perfect teoria, poți să dai un examen și să iei nota maximă la el. Dar crezi că vei putea să mergi pe sârmă doar pentru că ai înțeles teoria care stă în spatele mersului pe sârmă? Nu, nu te ajută deloc. Nu e o știință." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar scrisă de Osho. Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar este editura MIX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MIX aici. Cartea Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar face parte din categoria Dezv Spirituala. Este o carte rezonabil de groasă - are 275 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Tao Absolut. Calea subtila catre iubire, fericire si adevar și, de asemenea, sperăm că autorul Osho, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde