Rezumat Povesti de iubire in vremuri de razboi - Lucian Ciuchita

Familiarizat cu imaginea sa, din reprezentarile anticilor, Scriitorul, fara sa se intrebe cum este posibil sa ii apara in fata, il recunoaste imediat pe grecul Pitagora, ilustrul filozof si matematician, originar din insula Samos, intemeietorul pitagorismului, care punea la baza intregii realitati teoria numerelor si a armoniei, conducatorul partidului aristocratic din Crotone (sudul Italiei), marele educator si invatator al spiritului grecesc, care a trait intre anii 580 i.
Citește tot rezumatul cărții Povesti de iubire in vremuri de razboi... Hr. si 495 i. Hr., despre care se spune ca a fost si un atlet puternic. Mai stia Scriitorul si faptul ca Pitagora dupa spusele lui Ion din Chios, fiul lui Orthomenes, scriitor, dramaturg, poet liric si filozof grec, contemporan al lui Eschil, Euripide si Sofocle, era considerat a fi fiul lui Apollo - daca nu chiar insusi Zeul reincarnat, si iar, reincarnat ulterior ca: Aethalides, fiul lui Hermes, apoi Euphorbus nul lui Panthous si Phrontis, eroul troian ucis de Menelau; filosoful Hermotimus; Pyrhus, saracul nescar delian si chiar o celebra prostituata, al carei nume ii scapa pe moment. Acum, intr-o strafulgerare a mintii sale, Scriitorul isi aminti ca 216 ani se considera a fi numarul insumat de ani pe care ii traise Pitagora, adica 6 la puterea a treia - 6 fiind numarul magic al scolii pitagoreice, un numar cu siguranta cunoscut arhitectului londonez din White City. - Tu?, isi exprima Scriitorul uimirea. - Da, eu, ii raspunse razand Pitagora. Scriitorul nu se mirase ca filosoful elen ii aparuse in fata si nici ca incepuse a purta cu acesta o conversatie in limba greaca - pe care nu isi amintea a o cunoaste, ci doar ca lui ii fusese dat sa il intalneasca... neputincios in a intui care este scopul acestei vizite miraculoase. Ghicindu-i gandul, Pitagora ii dadu raspuns uimirii sale: - Stiu ce proiect ai. Il aprob si il sustin intru totul, iti voi fi alaturi. Prin puterea mea de Zeu te voi face Martor ocular al tuturor Povestilor de iubire in vremuri de razboi, pe care le vei spune, sau doar le vei reaminti cititorilor tai. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Povesti de iubire in vremuri de razboi?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Povesti de iubire in vremuri de razboi și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Povesti de iubire in vremuri de razboi scrisă de Lucian Ciuchita. Povesti de iubire in vremuri de razboi a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Povesti de iubire in vremuri de razboi este editura ECOU TRANSILVAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ECOU TRANSILVAN aici. Cartea Povesti de iubire in vremuri de razboi face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 270 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Povesti de iubire in vremuri de razboi și, de asemenea, sperăm că autorul Lucian Ciuchita, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde