Rezumat Poezii - Otilia Cazimir

Otilia Cazimir a fost o scriitoare, poetă, traducătoare și publicistă română, supranumită poeta sufletelor simple, fiind cunoscută ca autoare de versuri pentru copii. Otilia Cazimir este pseudonimul literar al poetei Alexandra Gavrilescu.
Citește tot rezumatul cărții Poezii... Pseudonimul i-a fost ales de scriitorul Mihail Sadoveanu și de criticul literar Garabet Ibrăileanu. A folosit și alte pseudonime, precum Alexandra Casian, Ofelia, Magda, Dona Sol cu care a semnat în presă, mai ales, articolele „feministe”. A debutat in anul 1912 în revista "Viața românească", cu poezie, iar debutul în proză a avut loc în anul 1919 în publicația "Însemnări iesene". Cel dintâi volum de poezii, "Lumini și umbre" i-a fost publicat în anul 1923. UN MIELUȚ CU ZURGĂLĂU  Uite-un miel cu zurgălău: Asta e mieluțul tău... Sta – stângaci și mititel, Cu privirile prostuțe, Cu picioarele grosute Și prea-nalte pentru el.   (Vezi că are și copita, Jucăria rău cioplită?...)   Brumăriu, de astrahan, A sărit de pe tapșan Și deodată-a behăit Subțirel și răgușit!   — Pentru ce te-ai speriat? Râde-ncetișor măicuță. - Hai să-i dregem muzicuța, Nu vezi că i s-a stricat?... Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Poezii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Poezii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Poezii scrisă de Otilia Cazimir. Poezii a apărut în anul 2009. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2009 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Poezii este editura HERRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERRA aici. Cartea Poezii face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte subțirică, are numai 96 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Poezii și, de asemenea, sperăm că autorul Otilia Cazimir, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII POEZII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde