Rezumat Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil - Cosmin Flavius Costas

Într-o societate în care timpul costa bani, iar oamenii devin tot mai conștienți de drepturile lor, lentoarea justiției devine o chestiune extrem de greu digerabilă. Lucrarea Dreptul la soluționarea cauzelor într-un termen rezonabil analizează, prin lupa Curții Europene a Drepturilor Omului, o succesiune de probleme juridice: arhitectura procesului echitabil; valențele dreptului propriu-zis la judecarea într-un termen rezonabil, la confluența dintre materia civilă și materia penală; dreptul la un recurs efectiv și remediile propuse de statele-părți la Convenție pentru a preveni încălcarea art.
Citește tot rezumatul cărții Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil... 6 din Convenție sau pentru a compensa încălcarea acestui text; problemele referitoare la soluționarea cauzelor într-un termen rezonabil în România și factorii care generează aceste probleme; trecerea, sub auspicii europene, de la dreptul la soluționarea cauzelor într-un termen rezonabil la dreptul la soluționarea cauzelor într-un termen optim și previzibil. Lectura acestei lucrări, asezonată cu cele peste 1.000 de hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului, face să transpară unele dintre concluziile noastre. Procesul echitabil trebuie să rămână sub semnul echilibrului, iar, în ceea ce privește celeritatea, acest echilibru înseamnă o foarte bună administrare a justiției. La nivel național, înțelegerea serviciului public al justiției ca un sistem funcțional și corectarea deficiențelor acestui sistem pot conduce la soluționarea cauzelor într-un termen optim și previzibil. Noile Coduri nu sunt încă instrumente practice sau panacee pentru problemele justiției din România. În economia acestui proces, un feedback permanent și o raportare la valorile Consiliului Europei și ale Curții Europene a Drepturilor Omului sunt elemente-cheie. Termenul optim și previzibil, varianta 2.0 a termenului rezonabil, se impune treptat, iar evoluția pare ireversibilă, inclusiv pentru procesul echitabil din România. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil scrisă de Cosmin Flavius Costas. Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil a apărut în anul decembrie . O mulțime de cărți bune au apărut în anul decembrie (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 530 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Dreptul La Solutionarea Cauzelor Intr-Un Termen Rezonabil și, de asemenea, sperăm că autorul Cosmin Flavius Costas, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde