Rezumat Din lumea celor care nu cuvanta - Emil Garleanu

„În ampla structură a vitalului, dincolo și mai adânc decât omul „mărunt” și decât cel „elementar”, Gârleanu găsește o nouă formă a vieții, sprijinind și incluzând pe toate cele mai înaintate și mai complexe, forma „umilă” a vitalității, expresia ei cea mai simplă și cea mai generală.
Citește tot rezumatul cărții Din lumea celor care nu cuvanta... Povestitorul îi îmbrățișează destinul cu pietate panteistă și, înveselindu-se sau vărsând o lacrimă pe seama ei, plânge și râde de sine însuși, de toți oamenii laolaltă și poate chiar de zei. Este aici o atitudine tipică a naturalismului modern, adică a acelei îndurmări literare formate în școala interpretării științifice a vieții, care se călăuzește de convingerea că umanul se rezolvă în biologie și că spiritul nu are alte legi decât acelea ale vieții în general. Unitatea vieții permite aflarea tâlcurilor ei generale în acele din formele ei, care, fiind mai simple, sunt, în același timp, mai limpezi...” Tudor Vianu, ”Arta prozatorilor români”, Chişinău, Editura Hyperion, 1991, p.179-180. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Din lumea celor care nu cuvanta?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Din lumea celor care nu cuvanta și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Din lumea celor care nu cuvanta scrisă de Emil Garleanu. Din lumea celor care nu cuvanta a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Din lumea celor care nu cuvanta este editura ARAMIS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ARAMIS aici. Cartea Din lumea celor care nu cuvanta face parte din categoria Povesti, basme, legende. Este o carte ușor de citit, are doar 160 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Din lumea celor care nu cuvanta și, de asemenea, sperăm că autorul Emil Garleanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVANTA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde