Recenzie ,,Confess” de Colleen Hoover

Titlu: Confess
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2017
Editura: Epica
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 8.01.2018
Nota recenzorului: n/a

N-o să înțeleg niciodată de ce îmi este atât de greu să fac o recenzie pentru una din cărțile scriitoarei mele preferate. Probabil este momentul acela când trebuie doar să citești și să taci 🙂

Așadar, după cum spuneam, Colleen Hoover, a.k.a scriitoarea preferată a lansat în 2015 un roman de dragoste care din păcate foarte recent a fost tradus și la noi. Încep să cred cu tărie faptul că ea evoluează cu fiecare carte. Stilul ei se îmbunătățește, poveștile devin mai interesante și mult mai sensibile, de parcă o operă nouă e din ce în ce mai bună decât precedenta.

Confess este o carte specială pornind de la titlu, până la format și este prima care m-a făcut să plâng încă din primul capitol.

Povestea a doi adolescenți Adam și Auburn, nici nu a început bine, că e pe cale să se termine. Adam a fost răpus treptat de o boală incurabilă, care însă îl face să-și dorească cât mai multe clipe alături de Auburn. Între ei doi stau părinții, pentru că nu înțeleg adevărata dragoste pe care și-o poartă reciproc. Mama lui Adam își dorește ca ultimele momente ale fiului său să fie alături de familie, nu de o fată care peste o lună sau un an îl va uita complet. Așadar două suflete fragile sunt neînțelese, iar despărțirea pare și mai dureroasă pentru ei, cât și pentru noi, cititorii.

 

“I’ll love you forever. Even when I can’t.” 

Târziu, o regăsim din nou pe Auburn la vârsta de douăzeci și unu de ani în Texas, aflându-se în biroul unui avocat, discutând despre un proces pe care constatăm că nu-l va putea câștiga fără ajutor, dar pe care nu și-l poate permite cu salariul de la salonul la care lucrează. Deci, odată ce se află în fața unei clădiri ce are pe ea un afiș pentru un job, categoric se gândește să accepte. Rămâne o clipă uimită de bilețelele care acoperă complet fiecare bucățică din geamul vitrinei. Pe toate se află mărturisiri anonime, lăsate de simpli oameni care au curajul să își rupă o parte din ei.

 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Colleen Hoover.

“Tell me something about yourself that no one else knows. Something I can keep for myself.”

Aflăm după un moment că toate acele bilețele au rolul de a inspira picturile realizate de proprietarul atelierului. Clădirea și galeria de artă Confess îi aparțin lui Owen, pictorului care are nevoie disperată de ajutor și care e dispus să ofere 200$ doar pentru a lucra o seară. Împinsă de nevoia de a-și angaja un avocat, Auburn acceptă, dar nu-i spune că la un loc cu acești bani vine și o schimbare în viața ei pe care nu știe dacă să o accepte.

 

“Some secrets should never turn into confessions. I know that better than anyone.”

Confess este realizată după stilul lui Colleen, asta-i clar. Nu-i o poveste de dragoste plină de scene fierbinți. Nu e insta-love între Auburn și Owen. Este cartea care te rupe în bucățele, doar ca să te lipească la loc.

Ador personajele. Sunt atât de speciale, încât până și destinul are ceva special pregătit pentru ei. Ceea ce stă în calea fericirii lor atât împreună, cât și separat, sunt niște decizii și secrete pe care vă las să le descoperiți singuri. Însă sunt atât de importante, încât odată aflate, îi pot afecta foarte grav.

 

“It’s amazing how much distance one truth can create between two people.”

Devin din ce în ce mai dependentă de cărțile acestei minunate autoare. Confess nu doar că și-a câștigat un loc în inima mea, dar a pătruns și a rămas ceva timp și în minte. Acum, de fiecare dată și mereu, jos pălăria pentru talentul și pasiunea de care dai dovadă, CoHo!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.