rsz_agatha-christieAnul acesta se vor împlini 125 de ani de la nașterea autoarei Agatha Christie. Scriitoare prolifică, Christie a lăsat în urma sa numeroase romane, nuvele și piese de teatru polițiste. A scris chiar și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott care nu s-au bucurat de același succes la public precum operele sale polițiste.

Cei de la Guiness Book of All Records au numit-o cel mai vândut romancier al tuturor timpurilor. Până la ora actuală, scrierile sale s-au vândut în peste două miliarde de exemplare, operele semnate Agatha Christie ocupând locul al treilea în topul celor mai publicate cărți. Conform Index Translationum, ea se află pe prima poziție în topul celor mai traduși autori din lume. În 2011 operele sale puteau fi citite în 103 limbi!

Dincolo de statistici, Agatha Christie un scriitor aparte care știe cum să „fure” atenția cititorilor. Operele sale captivante și deloc previzibile, sunt scrise în așa fel încât atenția cititorului să fie diAgatha Christie - Oglinda Spartastrasă de la criminalul real. Nu degeaba a fost supranumită Regina Crimei.

Suntem siguri că și vouă vă place, așa că vă oferim șansa de a câștiga romanul Oglinda Spartă oferit de prietenii noștri de la Editura Litera. Ce trebuie să faceți? Să răspundeți printr-un comentariu la acest articol la următoarea întrebare:

Dacă ai fi unul din personajele Agathei Christie, cine ai vrea să fii și de ce?

Cel mai original răspuns va fi premiat duminică, 24 mai, după ora 12:00! Baftă tuturor!

Important: Prin înscrierea la acest concurs îți exprimi acceptul de a primi noutăți de la echipa booknation.ro

UPDATE:

Câștigătoarea este Ardelean Maria! Felicitări pentru răspunsul original!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023