Cum se publică o carte: 4. Concursuri de debut

Am discutat deja despre metode de publicare tradiționale și metode de publicare moderne. Am mai vorbit și despre etapele de publicare ale unei cărți. Însă, dacă ești cu adevărat încrezător în ceea ce ai scris poate vrei să te încumeți să participi la un concurs literar!

Ce poate fi mai frumos pentru un scriitor decât să câștige un concurs de debut? Ar fi o reală confirmare a valorii tale scriitoricești, o adevărată rampă de lansare! Însă, fii conștient de un lucru: mai sunt și alți scriitori valoroși ce vor participa, deci, dacă nu ocupi un loc pe podium – nu fi descurajat! Pur și simplu nu a fost să fie, continuă să cauți! Dacă totuși vrei să vezi de ce ești în stare, iată cele mai notabile concursuri.

Anual se țin zeci de concursuri, iar 2015 e abia la început! Și, cine știe poate chiar vei câștiga! Avantajul concursurilor este că nu mi trebuie să treci prin toată aventura bătutului pe la ușile editurilor sau a self publishing-ului. Deci, caută, caută, caută – cu siguranță vei găsi concursuri interesante pe tot parcursul anului! Fii informat și încrezător! Și, cel mai important nu uita că orice concurs de acest gen are și un termen limită!

Dintre concursurile de debut anunțate până acum, ne-au atras atenția următoarele două (cele mai complexe, din punctul de vedere al secțiunilor):

  • Adenium Start – secțiuni: poezie, proză și literatură pentru copii; manuscrisele se trimit prin poștă până pe 15 mai.
  • Bogdania – secțiuni: poezie, proză scurtă, eseu; manuscrisele se trimit prin poștă sau e-mail până pe 15 mai.

Pentru ambele concursuri, mai multe detalii veți găsi dând click pe link-ul aferent. După cum am spus, pe parcursul anului vor mai apărea concursuri – deci nu înceta căutările! Și, cel mai important, în orice situație: nu-ți pierde încrederea în tine și în forțele tale!

Mult noroc și, abia aștept să îți citesc cartea… cine știe, poate în curând vei găsi o recenzie a ei pe Booknation.ro!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022