Cum se publică o carte – 4. Concursuri de debut

concursuri literareAm discutat deja despre metode de publicare tradiționale și metode de publicare moderne. Am mai vorbit și despre etapele de publicare ale unei cărți. Însă, dacă ești cu adevărat încrezător în ceea ce ai scris poate vrei să te încumeți să participi la un concurs literar!

Ce poate fi mai frumos pentru un scriitor decât să câștige un concurs de debut? Ar fi o reală confirmare a valorii tale scriitoricești, o adevărată rampă de lansare! Însă, fii conștient de un lucru: mai sunt și alți scriitori valoroși ce vor participa, deci, dacă nu ocupi un loc pe podium – nu fi descurajat! Pur și simplu nu a fost să fie, continuă să cauți! Dacă totuși vrei să vezi de ce ești în stare, iată cele mai notabile concursuri.

Anual se țin zeci de concursuri, iar 2015 e abia la început! Și, cine știe poate chiar vei câștiga! Avantajul concursurilor este că nu mi trebuie să treci prin toată aventura bătutului pe la ușile editurilor sau a self publishing-ului. Deci, caută, caută, caută – cu siguranță vei găsi concursuri interesante pe tot parcursul anului! Fii informat și încrezător! Și, cel mai important nu uita că orice concurs de acest gen are și un termen limită!

Dintre concursurile de debut anunțate până acum, ne-au atras atenția următoarele două (cele mai complexe, din punctul de vedere al secțiunilor):

 • Adenium Start – secțiuni: poezie, proză și literatură pentru copii; manuscrisele se trimit prin poștă până pe 15 mai.
 • Bogdania – secțiuni: poezie, proză scurtă, eseu; manuscrisele se trimit prin poștă sau e-mail până pe 15 mai.

Pentru ambele concursuri, mai multe detalii veți găsi dând click pe link-ul aferent. După cum am spus, pe parcursul anului vor mai apărea concursuri – deci nu înceta căutările! Și, cel mai important, în orice situație: nu-ți pierde încrederea în tine și în forțele tale!

Mult noroc și, abia aștept să îți citesc cartea… cine știe, poate în curând vei găsi o recenzie a ei pe GoodRead!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar Costache Alexandra
  Reply

  Doamne!
  Doar tu esti de vina că-s femeie nu copila.
  Vreau sa fiu din nou copil,
  Vreau sa învăț din nou sa scriu,
  Vreau sa colorez o carte sa ma uit la cer o noapte,

  Vreau sa merg la scoala iar
  Vreau sa scriu iar de tipar
  Vreau sa învăț iar a citi si sa spun iar poezii
  Vreau sa rad ca vine ploaia
  Sa imi faca mama baia
  Sa alerg desculț prin lac
  Sa ma bucur de jucat

  Dar….
  Toate astea duse sunt
  Caci copil azi nu mai sunt
  Azi am devenit femeie, soră mama si mătușa
  Iar in calendar cand vad
  Ca ani-mi bat la usa.

POST A COMMENT.