Recenzie „Daneza” de David Ebershoff

de | apr. 16, 2016 | Beletristică, Biografii, Dragoste, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA DANEZA ARE REDUCERE PE:

Mi-am zis că trebuie să citesc Daneza imediat ce am văzut trailer-ul filmului și după ce am aflat că întâmplările din carte sunt inspirate din realitate. Cartea a apărut la noi la editura Rao, într-o minunată ediție tie-in, pe care n-ai cum să nu o adori 😀

Alegerea făcută de Ebershoff pentru romanul său de debut a fost extrem de riscantă. A ales personalități care au marcat societatea din trecut și le-a transfigurat artistic într-o carte de o mare valoare literară, care reușește să impresioneze prin simplitatea și firescul cu care sunt descrise faptele.

Daneza prezintă povestea lui Lili Elbe, care este, de altfel, prima persoană care și-a schimbat identitatea sexuală. Dar, ca să o iau cu începutul, Einar trăiește alături de soția sa și este perfect conștient de faptul că nu e un tip obișnuit. Înăuntrul său zace Lili, care este foarte diferită de Einar și care iese la suprafață cât de des dorește. Așadar, Lili și Einar sunt două personalități diferite care împart același corp. În timp ce Einar se bucură de posibilitatea de a fi și femeie și bărbat în același timp, soția sa, Greta, începe să își pună din ce în ce mai multe semne de întrebare. Ce se va întâmpla cu relația dintre ea și Einar, acum când el trăiește mai mult în pielea lui Lili, dorindu-și chiar să aibă relații și cu alți bărbați?

Daneza a fost una dintre cele mai unice experiențe pe care le-am trăit vreodată. Cred că ce m-a impresionat cu adevărat la Daneza a fost faptul că deși subiectul prezentat ar stârni varii controverse în societatea contemporană, în anii 1925 existau alte probleme pe care oamenii preferau să se axeze.

“And wasn’t that the inexhaustible struggle for Greta? Her perpetual need to be alone but always loved, and in love.”

Imagine the danish girl and eddie redmayne

Daneza vorbește despre dragoste, sacrificiu și schimbare, despre cum poate transforma iubirea spiritul uman și despre cum compromisurile pot salva vieți. Trăirismul cărții este mai mult decât inefabil, un roman pe care îl simți curgându-ți, aproape spasmodic, prin vene.

Cred că Daneza e o poveste în care ne regăsim toți, mai devreme sau mai târziu, și ne face să ne întrebăm                Unde ne ascundem când fugim de noi?

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DANEZA?

Vezi toată lista de cărți scrise de David Ebershoff sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DANEZA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Daneza
Autor: David Ebershoff
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.04.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

  Viața monotonă a micii comunități din Chipping Cleghorn este animată de un anunț în ziarul local. Și dacă toți locuitorii erau deprinși cu anunțuri de căsătorie, decese, vânzări, mici evenimente locale, de data aceasta este anunțată o crimă. Vă anunțăm că o...

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Descoperiți prietenia imposibilă dintre Hans Schwarz, fiul unui medic evreu, și Konradin von Hohenfels, un tânăr aristocrat. De ce imposibilă? Deoarece acțiunea se petrece în timpul ascensiunii regimului nazist. În ciuda diferențelor lor, Hans și Konradin reușesc să...

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Vă invit în lumea tainică a cărților. Acolo unde cartea este eroina centrală. Fie că este o carte citită în metrou, fie că este una mirosită, atinsă și doar sorbită câte o pagină pe zi pentru a prelungi plăcerea, fie că este o carte veche găsită pe raftul unui...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2436 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments