Recenzie “Ea și el” de Marc Levy

de | feb. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Îl am pe Marc Levy de ceva timp în lista autorilor “a fi descoperiți”. Am citit diferite recenzii ale cărților sale, iar “Ea și el” pare cumva un titlu simplist, însă care și trezește curiozitatea în același timp. Și pentru că e Februarie și noi marcăm dragostea, mi-am zis că este timpul perfect să ajung la o carte depre o Ea și un El. O fi despre dragoste?!

Mia este o actriță englezoaică în ascensiune. Având un succes crescând dă marea lovitură cu un film în care apare pe ecran chiar cu soțul ei, David. Însă, exact în aceeași perioadă în care viața profesională își ia avântul, cea personală apune. Mia descoperă că soțul o înșeală și drept urmare pleacă la Paris la o prietenă pentru a-și linge rănile departe de ochii presei și a popularității de la Londra.

Și acum să vedem cine e “El”. Paul este un scriitor, ajuns la Paris în urmă cu cinci ani atunci când întâmplarea a făcut să publice un roman de succes și drept urmare i-a adus popularitatea. Nefiind deprins cu atenția sporită care i se acordă în orașul de baștină, San Francisco, el se refugiază la Paris unde aparent duce o viață tihnită de scriitor, publicând din umbră alte câteva romane.

Ce poveste îi unește pe cei doi, vă las să descoperiți. Cert este că veți fi curioși să aflați deznodământul și nu veți ajunge la el prea greu.

Citind titlul romanului te aștepți la o istorie siropoasă. Dar, nu este așa, totul este bine dozat, nu este prea simplist sau “straight to the point”. Este și o întorsătură mai spre sfârșit care vine să dea un pic de substanță acestei istorii. Avem un pic intercalată istoria Coreei de Nord, fapt pentru care cartea a mai câștigat o steluță pe scala de la 1 la 10.

Dar, hai să nu exagerăm nici cu elogiile. Este totuși o carte nici prea complexă, fără pretenții de meditație psihologică sau filozofică; nici figuri de stil elevate. Dialoguri multe, descrieri puține, fir al narațiunii ușor. Este cartea perfectă pentru weekend, pentru relax.

Oamenii petrec mai mult timp cu ochii în telefoanele lor decât uitându-se la ce se întâmplă în jur. În zilele noastre, singurul mijloc de a atrage atenția este să zâmbești pe un ecran de smartphone, nu-i vina mea, dar așa stau lucrurile.

Titlu: EA ȘI EL
Autor: Marc Levy
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1175

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan
Recenzie ”Astfel de lucruri mărunte” de Claire Keegan

Ambientul și scena socială nu m-au convins. Am trăit tot timpul lecturii cu impresia că sunt undeva în sec. 20, pe la 1900 și un pic sau cel mult între cele două războaie mondiale. Dar am fost influențată și de subiectul expus care pare desprins din alte epoci. Nu...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu a fost redactor Booknation.ro și a scris 211 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments