Recenzie “Ea și el” de Marc Levy

de | feb. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EA ȘI EL ARE REDUCERE PE:

Îl am pe Marc Levy de ceva timp în lista autorilor “a fi descoperiți”. Am citit diferite recenzii ale cărților sale, iar “Ea și el” pare cumva un titlu simplist, însă care și trezește curiozitatea în același timp. Și pentru că e Februarie și noi marcăm dragostea, mi-am zis că este timpul perfect să ajung la o carte depre o Ea și un El. O fi despre dragoste?!

Mia este o actriță englezoaică în ascensiune. Având un succes crescând dă marea lovitură cu un film în care apare pe ecran chiar cu soțul ei, David. Însă, exact în aceeași perioadă în care viața profesională își ia avântul, cea personală apune. Mia descoperă că soțul o înșeală și drept urmare pleacă la Paris la o prietenă pentru a-și linge rănile departe de ochii presei și a popularității de la Londra.

Și acum să vedem cine e “El”. Paul este un scriitor, ajuns la Paris în urmă cu cinci ani atunci când întâmplarea a făcut să publice un roman de succes și drept urmare i-a adus popularitatea. Nefiind deprins cu atenția sporită care i se acordă în orașul de baștină, San Francisco, el se refugiază la Paris unde aparent duce o viață tihnită de scriitor, publicând din umbră alte câteva romane.

Ce poveste îi unește pe cei doi, vă las să descoperiți. Cert este că veți fi curioși să aflați deznodământul și nu veți ajunge la el prea greu.

Dacă îți place recenzia cărții EA ȘI EL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marc Levy

Citind titlul romanului te aștepți la o istorie siropoasă. Dar, nu este așa, totul este bine dozat, nu este prea simplist sau “straight to the point”. Este și o întorsătură mai spre sfârșit care vine să dea un pic de substanță acestei istorii. Avem un pic intercalată istoria Coreei de Nord, fapt pentru care cartea a mai câștigat o steluță pe scala de la 1 la 10.

Dar, hai să nu exagerăm nici cu elogiile. Este totuși o carte nici prea complexă, fără pretenții de meditație psihologică sau filozofică; nici figuri de stil elevate. Dialoguri multe, descrieri puține, fir al narațiunii ușor. Este cartea perfectă pentru weekend, pentru relax.

Oamenii petrec mai mult timp cu ochii în telefoanele lor decât uitându-se la ce se întâmplă în jur. În zilele noastre, singurul mijloc de a atrage atenția este să zâmbești pe un ecran de smartphone, nu-i vina mea, dar așa stau lucrurile.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EA ȘI EL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: EA ȘI EL
Autor: Marc Levy
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 439

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 528 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments