Recenzie “Ea și el” de Marc Levy

de | feb. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA EA ȘI EL ARE REDUCERE PE:

Îl am pe Marc Levy de ceva timp în lista autorilor “a fi descoperiți”. Am citit diferite recenzii ale cărților sale, iar “Ea și el” pare cumva un titlu simplist, însă care și trezește curiozitatea în același timp. Și pentru că e Februarie și noi marcăm dragostea, mi-am zis că este timpul perfect să ajung la o carte depre o Ea și un El. O fi despre dragoste?!

Mia este o actriță englezoaică în ascensiune. Având un succes crescând dă marea lovitură cu un film în care apare pe ecran chiar cu soțul ei, David. Însă, exact în aceeași perioadă în care viața profesională își ia avântul, cea personală apune. Mia descoperă că soțul o înșeală și drept urmare pleacă la Paris la o prietenă pentru a-și linge rănile departe de ochii presei și a popularității de la Londra.

Și acum să vedem cine e “El”. Paul este un scriitor, ajuns la Paris în urmă cu cinci ani atunci când întâmplarea a făcut să publice un roman de succes și drept urmare i-a adus popularitatea. Nefiind deprins cu atenția sporită care i se acordă în orașul de baștină, San Francisco, el se refugiază la Paris unde aparent duce o viață tihnită de scriitor, publicând din umbră alte câteva romane.

Ce poveste îi unește pe cei doi, vă las să descoperiți. Cert este că veți fi curioși să aflați deznodământul și nu veți ajunge la el prea greu.

Dacă îți place recenzia cărții EA ȘI EL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marc Levy

Citind titlul romanului te aștepți la o istorie siropoasă. Dar, nu este așa, totul este bine dozat, nu este prea simplist sau “straight to the point”. Este și o întorsătură mai spre sfârșit care vine să dea un pic de substanță acestei istorii. Avem un pic intercalată istoria Coreei de Nord, fapt pentru care cartea a mai câștigat o steluță pe scala de la 1 la 10.

Dar, hai să nu exagerăm nici cu elogiile. Este totuși o carte nici prea complexă, fără pretenții de meditație psihologică sau filozofică; nici figuri de stil elevate. Dialoguri multe, descrieri puține, fir al narațiunii ușor. Este cartea perfectă pentru weekend, pentru relax.

Oamenii petrec mai mult timp cu ochii în telefoanele lor decât uitându-se la ce se întâmplă în jur. În zilele noastre, singurul mijloc de a atrage atenția este să zâmbești pe un ecran de smartphone, nu-i vina mea, dar așa stau lucrurile.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EA ȘI EL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: EA ȘI EL
Autor: Marc Levy
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 354

Alte recenzii de la Marc Levy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 471 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments