Recenzie “Enigma camerei 622” de Joël Dicker

de | sept. 23, 2021 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Fiind a doua carte a autorului pe care o citeam, așteptam oarecum să descopăr o poveste întortocheată și năucitoare, bogată în răsturnări de situație și cotituri. Începutul părea destul de simplu și cursiv. Îmi părea chiar că autorul are un stil diferit. Istoria se prezenta drept una ușoară și credeam că aș fi capabilă s-o povestesc cuiva cap-coadă. Și când colo, stai măi nenică că treaba nu-i chiar așa de simplă… Când s-a început acțiunea și năucirea, mi-am adus aminte de îndată că-l citesc pe Dicker.

 

Joël Dicker este nu doar autorul, dar și unul dintre personajele centrale ale romanului. Trăind o decepție din dragoste, Joël evadează într-o mini-vacanță în Alpii Elvețieni. Acolo, descoperă că camera de hotel în care este cazat are numele straniu 621 bis, pentru a observa mai apoi că numărul 622 lipsește. Dar, în camera vecină este cazată o domnișoară pe nume Scarlett (păi cum altfel s-o cheme?!) care descoperă că în camera 622 avusese loc o crimă cu mulți ani în urmă. Devinim curioși împreună cu Joël și Scarlett și pornim în această aventură pentru a descoperi misterul camerei 622.
Toate cercetările lor vor fi însoțite de reveniri în trecut, unde noi, cititorii, vom afla detalii (uneori prea amănunțite) privind adevăratul curs al evenimentelor. Crima va dispărea într-un plan secundar, lăsând în lumina reflectoarelor un triunghi amoros, intrigi din înalta societate și dorința de îmbogățire, putere și parvenire a unora.
Cât de departe suntem gata să mergem salvând persoanele pe care le iubim? Aceasta este defapt principala întrebare existențială.
Ce-mi place la Dicker este faptul că cititorul nu se confruntă cu un banal roman polițist în care acțiunea se învârte în jurul unui criminal. Autorul crează o istorie complexă, bogata în intrigi și dileme. Însă, trebuie să recunosc că uneori se cam exagerează, probabil din dorința de a crea efectul surpiză. Se obține o istorie prea întortocheată și mai puțin plauzibilă. Așa s-a întâmplat cu finalul acestui roman, vrând să creeze un deznodământ neașteptat, autorul a exagerat ducându-l până la absurd. Cumva, aceasta m-a făcut să ies din istorie și să mă întreb la un moment dat “ce-o fi fumat autorul când a scris aceasta?”
Nu știu dacă mai revin la acest scriitor…
Titlu: ENIGMA CAMEREI 622
Autor: Joël Dicker
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 548

Alte recenzii de la Joël Dicker:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth
Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth

Romanul "Animal pe moarte" de Philip Roth realizează o meditație profundă asupra iubirii, morții și trecerii timpului, străbătută de un fir narativ complex și captivant. Romanul explorează relația dintre un profesor universitar în vârstă, David Kepesh, și o tânără...

Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom
Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom

  Psihologul și psihanalistul Irvin D. Yalom, autor al mai multor lucrări de psihoterapie, a delectat publicul larg și cu câteva romane, între care și “Problema Spinoza”. Acest volum dezvoltă în paralel două planuri, la distanța de câteva secole, care se...

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu a fost redactor Booknation.ro și a scris 211 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments