Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

tudosePe autoarea de astăzi am descoperit-o într-o zi de septembrie, luni. Să fi fost, cred, săptămâna trecută, un luni cu miros de august și de școală, o zi care mi-a amintit de frumos, de delicat, de feminin. Citind cartea de debut a Mariei Cristiana Tudose, Eu sunt femeie (o carte despre care vă voi vorbi mai multe în curând), am înțeles că, cel mai probabil, suntem doar oameni dependenți de alți oameni.

Maria Cristiana Tudose mi-a însuflețit însă ideea că cel mai important este să fii, în primul rând, dependentă de tine însăți. Am vorbit cu Maria despre cărți și oameni, despre cum prințesa se poate salva singură din cel mai înalt turn 😀

Cine este omul Maria Cristiana Tudose?
Maria Cristiana Tudose este o tânără care a descoperit pasiunea pentru scris în urmă cu câțiva ani. Îi place să creadă că încă mai există oameni buni și optimiști, dispuși să ajute fără a aștepta ceva în schimb. Este o femeie și asta explică multe lucruri, printre care dorința de a transmite susținere și încredere cititoarelor.

Ce visai să devii când erai mică? Te vedeai așa cum ești acum, cu mâna pe stilou, scriindu-ți sufletul pe hârtie?
Nu! Știu că toți s-ar aștepta la o copilărie petrecută printre cărți și compuneri. Acesta ar fi un clișeu frumos însă adevărul este că m-am îndrăgostit de scris fără să-mi dau seama, atunci când am trecut printr-o perioadă mai tristă și monotonă. Anumite pasiuni te salvează la propriu, deseori trebuie să fugim de realitate și să ne ascundem într-un univers paralel. Imaginația ne poate ajuta și vindeca, deseori trebuie să te îndepărtezi de toate pentru a vedea unde greșești și care sunt alegerile bune de făcut. Nu sunt o fire perseverentă însă activitatea pe blog a fost o provocare pentru mine. Deși deseori am vrut să renunț pentru că eram departe de concret, am mers înainte pentru că scrisul a devenit ca un medicament în zilele mai încărcate. Am mers înainte pentru mine și cititoarele mele. Recent am găsit un jurnal ținut ascuns într-o noptieră: deși la școală nu-mi plăcea să scriu compuneri, adoram să scriu în jurnale. Probabil fără să-mi dau seama, acela a fost începutul. Scriam zilnic! Recitind acele rânduri, realizez că îmi plăcea să descriu sentimentele pe care le trăiam deși erau ascunse de lume.

Ce te face să vrei să scrii?
Este ascunzătoarea mea. Online, evident. Scrisul oferă o stare de bine.

Cum te-a schimbat scrisul? Sau mai bine spus, te-a schimbat? Vezi vreo diferență între Maria cea de după scris, și Maria cea de dinainte de scris?
Când scrie, Maria este un om foarte liniștit ce interiorizează fiecare cuvânt. Gândurile de pe blog mă reprezintă în totalitate, consider că femeile au nevoie de susținere și încredere pentru că au un rol important în societate. Nu văd diferențe între ieri și azi, cu siguranță blogul mă reprezintă. Pot spune că am crescut împreună și că descrie drumul pe care l-am străbătut până astăzi.

Ce ne poți spune despre ”copilul” minții tale, Eu sunt femeie? Cum a început totul?
Eu sunt femeie este un alter ego al Mariei Cristiana Tudose. În viața de zi cu zi avem responsabilități, muncă, facultate și alte griji. În primile luni activitatea era destul de lejeră, însă la un moment dat pagina a devenit jurnal, așadar astăzi Eu sunt femeie este Maria Cristiana Tudose prin prisma sentimentelor și trăirilor. Este dedicată femeilor care trăiesc prin experiențele mele și se regăsesc. Nu este un blog-pagină împotriva bărbaților și acest lucru este greu de înțeles pentru unii: eu cred că dragostea merită trăită însă trebuie să existe respect. Femeile au nevoi de un loc al lor. Eu sunt Femeie este ca o amică virtuală, în spatele căreia se ascunde Maria Cristiana Tudose.

Ce te inspiră?
Viața de zi cu zi, oamenii din jurul meu și emoțiile. De când mă știu am auzi povești de viață care m-au învățat multe lucruri. Datorez tot ceea ce sunt mamei mele, care m-a făcut să devin o femeie independentă și optimistă. Nu-mi este teamă de a eșua, nu-mi este teamă de ce-i nou sau de responsabilități. Femeile sunt puternice, serios! Deseori ele uită însă dacă s-ar uita în jurul lor, ar realiza câte au obținut!

Dacă ai fi o carte, ce carte ai fi și de ce?
La răscruce de vânturi este cartea care mi-a rămas întipărită în suflet. De ce? Pentru că m-am regăsit în acea dragoste bolnavă care te distruge pe dinăuntru însă ești atât de dependentă de ea, deși îți face rău, încât nu îi poți da drumul. Da, cred că ascund o latură mai dramatică. Depinde de starea de spirit: fiecare om are o latură pozitivă și una întunecată. Iubesc soarele însă în anumite momente ador furtuna, vântul, ploaia și întunericul. Depinde de tine, de cum privești viața în acel moment.

Care sunt planurile tale literare de viitor?
Momentan mă bucur de romanul abia lansat. Acum doi ani nici nu mă gândeam la o asemenea ocazie de a publica o carte și nici nu mă consider o scriitoare. Sunt un om ce și-a dorit să spună o poveste. O poveste de viață. Nu am planuri literare de viitor, eu cred că pasiunea pentru scris rămâne chiar dacă scoți mai multe cărți sau te oprești la una. Important este să fim sănătoși, apoi lucrurile vin de la sine.

Consideri că România e locul potrivit în care ți-ai putea arăta talentul literar?
România este locul potrivit pentru a vorbi femeilor pentru că au nevoie de susținere. Nu este vorba de talent literar, este vorba de origini, iar eu știu că România este locul în care m-am născut și îmi doresc să ajut cumva, momentan prin cuvinte. Mulți m-au întrebat dacă voi publica în Italia sau în alte țări, dacă vreau să traduc cartea și în alte limbi. Momentan este bine așa ăenntru că acesta a fost visul meu. Întâlnesc femei plecate sau îmi scriu femei care trec prin suferințe greu de înțeles, acestea îmi spun că blogul reprezintă un moment de relax și pace. Asta este important, dincolo de talentul literar și vânzări.

Cui îi dedici Eu sunt femeie?
În primul rând mamei mele. Fără ea n-aș fi ajuns aici. Întotdeauna mi-a vorbit deschis, mi-a povestit trăiri și m-a învățat să stau cu oamenii, să-i ascult și să-i ajut. Nu mi-a ascuns nimic și asta m-a făcut să-i spun totul, să n-am secrete și să înțeleg ce-i bine și ce-i rău. Nu mi s-a spus NU ci mi s-au adus argumente ce m-au făcut să aleg matur. Iubiți-vă mamele! Mămici, vorbiți deschis cu fetele voastre!
Dedic cartea surorii mele care este prietena mea cea mai bună, omul care a crescut sub ochii mei și a devenit o femeie superbă și cu un suflet extrem de bun!
Eram aproape de a finaliza romanul când străbunica Elena, personaj al romanului Eu Sunt femeie, a trecut în lumea celor drepți. A fost o lovitură extrem de dureroasă pentru că nu am apucat să-i arăt acest vis devenit realitate. Însă eu știu că are grijă de mine și știe că-i este dedicată.
Acest roman este dedicat femeilor. Punct. Strict pentru ele, fără doar și poate. Este vorba despre căutare de sine, dragoste și povești de viață. Un amalgam al sentimentelor. Sper să ajungă la cât mai multe cititoare.

Ce mesaj ai pentru cititoarele tale?

Mulțumesc pentru susținere, din tot suflet. N-aș fi ajuns aici fără voi, în mod cert. Vreau să vă amintiți că sunteți unice, frumoase, importante și meritați respect! Puteți obține tot ceea ce vă doriți, să nu depindeți de nimeni! Fiți pozitive! 

Mulțumesc, Maria, că ne-ai răspuns la cele câteva curiozități!

Mulțumesc și eu!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!