Igor Bergler și Editura Rao te invită la CONCURS!

CONCURS ÎNCHEIAT

Mesaj transmis de Igor Bergler, autorul cărții Biblia Pierdută:

Multumesc celor care, prin comentariile scrise, au devenit participanti la acest concurs, gazduit cu generozitate de goodread.ro. Totodata tin sa le multumesc tuturor cititorilor bibliei pierdute, fara ei nu as fi avut ocazia sa experimentez acea bucurie, imposibil de cuantificat, a autorului apreciat de cititorii sai. Stiam, inca de la inceput , ca imi va fi greu sa decid castigatorii acestui concurs, insa nu-mi inchipuiam ca sarcina va fi chiar atat de dificila!

Mi-a venit, oarecum, in ajutor regulamentul instituit de goodread.ro (IMPORTANT! Vă rugăm să ne trimiteți doar recenziile cărții, fără comentarii generale/aprecieri, pentru că doar recenziile vor fi luate în considerare. + Recenziile trebuie să fie unice și să fie postate pe goodread.ro, într-un comentariu) si , tinand cont de acest aspect, am reusit sa scurtez lista potentialilor castigatori, insa, si asa, decizia nu a fost deloc usoara.

Simt, in continuare, ca toti participantii la concurs ar trebui premiati, dar asta e imposibil si, pentru ca nu doresc sa prelungesc suspansul, sperand ca acesta sa ramana apanajul cartilor pe care le voi scrie de aici inainte, inchei la modul cel mai frust posibil:

Iata castigatorii:

Locul I – Octavian Stefan – recenzie publicata in 17.03.2016

Locul II – alexszollo – recenzie publicata in 25.02.2016

Locul III – Ana Rusu – recenzie publicata in 16.03.2016


Igor Bergler, autorul cărții Biblia Pierdută, și Editura Rao te invită la un concurs special cu premii constând în cărți marca Editura Rao în valoare de 1500 de lei.

Pentru a participa trebuie să scrii o recenzie a cărții Biblia Pierdută pe care să ne-o trimiți printr-un comentariu, mai jos.

Vom avea un total de 3 premii după cum urmează:

Locul 1 – cărți în valoare de 700 de lei

Locul 2 – cărți în valoare de 500 de lei

Locul 3 – cărți în valoare de 300 de lei

Data limită în care te poți înscrie este 19 martie 2016. Câștigătorii vor fi aleși de însuși autorul cărții, Igor Bergler, care va selecta cele mai bune 3 recenzii trimise, în data de 20 martie 2016.

Așteptăm recenziile voastre și vă dorim mult succes tuturor 🙂

IMPORTANT! Vă rugăm să ne trimiteți doar recenziile cărții, fără comentarii generale/aprecieri, pentru că doar recenziile vor fi luate în considerare.

concurs biblia pierduta igor bergler
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar alexszollo
  Reply

  S-a vorbit mult, așa cum se și cuvenea să se vorbească, despre romanul românesc care a rupt proverbiala „gură a târgului” pe piața noastră de carte. Și totuși, eu cred că merită să se mai vorbească. Și încă mult timp de-acum înainte. Voi încerca, în cele ce urmează, să vă explic de ce.
  Un motiv pentru care cartea asta merită atenție este acela că a demonstrat că dacă știi ce să le oferi, românii citesc, dom’le! Și citesc și altceva decât ziarele și revistele colorate strident, care, să fim sinceri, au și ele utilitatea lor în cazul chemării prea puternice a naturii. Altceva decât etichetele de pe sticlele de bere. Când o carte are 10.000 de precomenzi din momentul în care se dă liber la ele, așa cum a avut „Biblia Pierdută” a domnului Bergler, atunci e clar că suscită un nivel de interes mai mare decât de obicei.
  Un alt motiv ar fi acela că, da, Igor Bergler este român. Deși, citindu-i numele cu rezonanță ruso-germană, și văzând calitatea scriiturii romanului, ai putea jura că este pseudonimul unui autor străin și celebru, care s-a hotărât să scrie ceva „undercover”. Da, Dan Brown! Da, Steve Berry! Aveți un contracandidat serios la titlurile voastre de regi ai romanului de suspans/mister cu elemente de conspirație istorică.
  Apoi, Vlad Țepeș. În nicio carte nu am întâlnit o perspectivă mai echilibrată asupra domnitorului valah care a inspirat atâtea mituri și legende, că te-ncurci în hățișul lor. Citiți cartea asta, și veți afla care e legătura dintre Gutenberg și Țepeș, dar și cine a tras anumite sfori în procesul de transformare a acestuia în Dracula. Și nu doar atât! Veți avea un unghi considerabil mai deschis asupra întregii epoci în care Țepeș a trăit, a condus și a luptat. Ăsta e genul ăla foarte fain de carte care-ți face capul mare fără să te simți ca un prost pentru că nu știai informațiile din ea înainte s-o ai în mână(m-auziți, nenea Brown?)
  Protagonistul, Charles Baker, este încă un plus. Profesor la Princeton venit în Transilvania pentru a descâlci ițele încurcate ale unor crime oribile, dar și ale propriului trecut, Baker este infinit mai uman și mai abordabil decât Langdon, al sus-numitului nene Brown. Și știți de ce? Pentru că are, pe lângă cultura enciclopedică, un umor fin, presărat cu autoironie. Se ia singur la mișto așa cum puțini eroi de roman(mai ales astfel de roman) pe care i-am întâlnit sunt în stare să facă.
  Acțiunea rapidă, desfășurată pe mai multe planuri, reușește din plin să țină cititorii în priză fără a-i zăpăci. Sighișoara, Praga, Londra, New York, sunt locații prin care profesorul Baker se perindă în căutarea misterului ascuns de Țepeș în Biblia lui Gutenberg. Aceasta este Biblia Pierdută din titlu, iar nu vreo nouă Evanghelie care să răstoarne credința cuiva. Cu acest prilej, vreau să liniștesc pe cei care au făcut tot felul de comentarii de acest gen înainte măcar să citească un cuvânt din cartea asta. Citiți-o liniștiți! Nu-i menită a vă schimba credința, iar dacă asta credeți despre orice carte, atunci aveți o problemă cu propria credință! Pe mine unul, cartea asta m-a convins! M-a convins că și românii pot scrie și citi cărți cu care s-ar mândri orice mare editură americană. M-a convins că și românii pot da naștere unor scene ce s-ar putea fără nicio problemă regăsi în orice blockbuster hollywoodian(s-ajungeți la partea aia cu trenul deraiat, și veți vedea ce zic). Și mai presus de orice, m-a convins de faptul că-și merită din plin titlul de Cartea Anului 2015 la Gaudeamus. Sincere felicitări d-lui Bergler! Și abia aștept să mă afund în secretul lui Abraham Lincoln care vine în toamnă!

  • GoodRead.ro GoodRead.ro
   Reply

   Felicitări alexszollo! Ai câștigat locul 2 în concursul nostru 🙂 Te așteptăm să ne scrii pe Facebook toate datele de contact pentru livrarea premiului, inclusiv nr. de mobil și email-ul cu care ai participat în concurs.

 2. Avatar Trintalin Attila
  Reply

  Recenzie?????Daca iti pica in mana aceasta carte intarzii sa-ti iei copilul de la scoala,mancarea pusa la incalzit se arde…… pana si facebook-ul pica pe locul doi !!! E un pericol clar pentru rutina zilnica !!!

 3. Avatar Florentin Gurau
  Reply

  Niciodata n-am agreat recenziile in care se vorbeste prea mult despre subiectul cartii sau care lasa sa se inteleaga anumite evenimente din cursul epic al volumului supus recenziei. Prin urmare, despre romanul “Biblia pierduta” pot spune ca mi-a placut atat ca poveste, cat si ca structura. Igor Bergler a reusit sa creeze personaje pe care ajungi sa le indragesti intr-atat de mult incat, la sfarsitul cartii simti acel regret al despartirii si dorinta acuta de-a le reintalni intro alta poveste. M-au surprins placut informatiile de natura istorica introduse atat de inteligent incat sa nu te plictiseasca, Misterul te invaluie, subiectul te cucereste pur si simplu iar maniera in care este scris romanul, pe alocuri si umorul fin strecurat, te capteaza pana la ultima fila.

 4. Avatar Adriana Mertea
  Reply

  Incitanta prin titlu si subiectul propus, Biblia Pierduta te cucereste prin detaliu, iti satisface aspiratia spre aventura, te adeneneste printr-o idila nefinalizata, domolindu-ti setea de mister printr-o abila manipulare spre revelatia istorica, antrenand ochiul avid de miraculos al cititorului in perceperea tainelor aparent prozaicului univers cotidian.
  Complotând prin intermediul personajelor sale, Igor Bergler metamorfozeaza “gaura neagra” promisa incipient pasionatului explorator intr-un relaxant traseu turistic.

 5. Avatar Mures
  Reply

  Am citit această carte doar ca să văd cât adevăr conţine proverbul “nu iese fum fără foc”. Eram foarte sceptic în privinţa laudelor de pe Facebook, a succesului ei, a numărului de cititori. “E doar reclamă”, îmi spuneam eu. ” Manipulare. Tot ce spun ăştia despre cartea asta e o exagerare. Nici o carte nu e atât de bună. Mai ales o carte românească, scrisă de un român.” Aşa că am luat toată această vâlvă din jurul acestei cărţi ca pe o provocare de a mai face încă un experiment în viaţa mea. Pe scurt: cartea asta e unul dintre cele mai bune filme de suspans pe care le-am văzut! M-a ţinut cu sufletul la gură tot timpul, nu m-a lăsat s-o las din mână şi, ceea ce mi se pare genial, e că nu mi-a luat plăcerea misterului nici la final! De-abia aştept să văd cum va arăta filmul care se va face inspirat de această carte şi să citesc o continuare a poveştii care să lămurească misterul de la final şi să aducă noi mistere.

 6. Avatar silvia mihalache
  Reply

  Biblia pierduta este ca si roman ,un fenomen literar exceptional primit cu bratele deschise de cititorii romani avizi dupa mister, istorie si intamplari fantastice! Faptul ca este scrisa intr- o maniera care te duce cu gandul la opera lui Dan Brown, nu face decat sa incite la lecturarea pe nerasuflate.Descrierea lui Vlad Tepes in viziunea autorului este de departe cea mai originala si spectaculoasa de pana acum in contextul genului literar de specialitate.O carte delicioasa, cu o actiune incrucisata dar extrem de usor de urmarit, deloc greoaie , accesibila cititorilor de toate gusturile si genurile.Era nevoie de o revolutie in literatura contemporana romaneasca: Igor Bergler a reusit cu a sa Biblie pierduta sa ne constientizeze ca natiune !

 7. Avatar Roxana
  Reply

  „Biblia pierdută” este, fără doar și poate, un bestseller în adevăratul sens al cuvântului. Începând cu titlul și terminând cu coperțile cartonate, este o carte capabilă să atragă privirile și să sară de pe raftul librăriei pe raftul cititorului.

  Mai mult decât atât, este o carte ce continuă să zboare apoi din inimă în inimă, din cap în cap, lovindu-se rar, dar dur, de pereți – de pereții limitărilor umane ale scriiturii universale. Se vâră în suflete ca un glonț de calibrul .45, răpunând orice rezistență ca pe o țintă doborâtă puternic, dar inefabil, de un James Bond românesc.

  Este o carte de acțiune, care își răpune cititorii prin întorsături de situație dure și neașteptate, imprevizibile. La fel cum nu auzi niciodată împușcătura care te ucide, nu simți niciodată geniul ucigător al lui Igor Bergler.

 8. Avatar Dorin
  Reply

  În goana după senzațional, uităm că senzaționalul este în noi. Romanul lui Igor Bergler e exact romanul de care aveam nevoie pentru a înțelege meta-ul – cheia adevărată a romanului. Meta-ul este transcederea, este evoluția, este redefinirea teluricului prin spiritual. Meta este meta – aceasta e cheia de decriptare a Bibliei Pierdute.

  Cartea te cucerește prin detaliul surprins cu un ochi expert, dar indulgent, elegant, dar abscons, atingând superficial adâncurile dar zgâriind profund suprafața pentru a dezvălui secretele ascunse ale unui document considerat pierdut, dar regăsit. Ethosul regăsirii, mythosul căutării, descenderea în tenebre, adâncirea în infinit și regăsirea extazului suprem al sinelui este tema principală – o meta-alegorie, o reificare a spiritului. O înlănțuire a extremelor în care singurul lucru care contează eludează cititorului fără a-l păcăli. Biblia pierdută este o narațiune solidă, un corpus lingvistic unic, un amplu argument pentru spiritualitate, pentru transcendență. Totul începe de la țăranul simplu care cosește câmpul electromagnetic și se termină, apoteotic, tot cu el, punând accent pe ciclicitatea existenței, pe reimaginarea momentului curent, pe reinventarea punctuală a meta-prezentului. Nimic nu e nou, de aceea regăsirea Bibliei este importantă – ea ajunge să fie reinventată, transformată, transmisă prin eterul umanității, prin viu grai sau în scris, relevând că Adevărul va găsi o cale pentru a transforma Minciuna din jurul ei.

  E o carte plină de emoție și aventură, cu personaje care îți vorbesc îndeaproape, pe limba ta, înțelegând prin asta lipsa necesității unui translator de idei. Neadulterat de cenzură, Adevărul țâșnește din fiecare pagină, și împroașcă în jurul lui, luminos. Biblia pierdută e de fapt în noi!

 9. Avatar Claudia Dumitrescu
  Reply

  Imi plac cartile de acest gen, si cand le citesc deja ma trimit in cadrul tabloului si ma simt rapita pentru ceva timp ce la final mi se pare ca a fost doar o secunda.
  Intotdeauna titlul cartii iti atrage foarte mult atentia si iti starneste curiozitarea incat daca nu o citesti ramai cu gandul la ea , dar o data si o data tot intri in posesia ei.
  Desi dupa ce o citesti parca tot nu intelegi ceva, si ramai cu o enigma, si mai astepti o continuare.
  Insa aceasta carte imi pare ca are o foarte buna abordare a mesajelor subliminale sa zic asa.Si cine o va citi isi va da seama despre ce vorbesc.

 10. Avatar Argeseanu Paulina
  Reply

  Aceastã carte este ca primãvara…o astepti de mult timp,iar atunci când a venit nu te mai saturi de ea! Are totul!

 11. Avatar Claudia Nicolae
  Reply

  Superba carte..Biblia Pierduta m-a fascinat inca de la primele randuri citite. E cartea pe care o savurezi in timpul lecturii si de care de indragostesti. Igor Bergler isi contureaza foarte bine personajele, creand un suspans aparte. Recomand tuturor sa citeasca aceasta carte.

 12. Avatar Tanase Georgiana
  Reply

  Cea mai buna carte pe care am citit-o in 2015! Suspans, actiune, istorie, mister, ironie, subtilitati… are toate ingredientele unei carti de succes pe care ai reciti-o si pe care o poti recomanda si altora.

 13. Avatar Miha
  Reply

  M-am dus in “delegatie”o zi la verisoara mea care era plecata, ca sa pot citi cu sufletul si mintea dedicate doar cartii. A fost cel mai frumos cadou pe care mi l-am facut. Nu are comparatie. Dan Brown e mic copil.

 14. Avatar Alexia Florea
  Reply

  Trebuie să spun că încă de când am auzit de lansarea acestei cărți, am dorit să o citesc. Faptul că modul scriiturii fusese comparat cu cel al lui Dan Brown a însemnat un criteriu important pentru mine, deoarece Dan Brown este unul din autorii mei favoriți. Un alt aspect important îl reprezintă trimiterile la istoria adevărată din spatele vampirului Vlad Țepeș. Mereu am apreciat cărțile care vorbesc despre vampiri, dar care nu încearcă să îi transforme în masculi palizi feroce, gata oricând să sucească capetele adolescentelor înainte de a le transforma în vampirițe. Mi-a fost destul de greu să scriu această recenzie, deoarece pe parcursul narațiunii se împletesc o multitudine de date istorice cu simbolism, suspans, acțiune, călătorii prin mai multe state, organizații secrete, crime și fenomene supranaturale.

  Igor Bergler este la bază regizor, scenarist, redactor și realizator de emisiuni. Citisem undeva că această carte nu se citește, ci se vede, asemeni unui film. Sunt total de acord cu acest punct de vedere. Descrierile, nu exagerat de ample, reușesc să îți redea o imagine suficient de detaliată astfel încât să ai uneori senzația că totul este atât de bine conturat, încât uiti pentru o clipă că nu te uiti la TV, ci că de fapt citești. Aici aș putea da și un mic exemplu. Spre sfârșitul cărții, tu ca cititor afli deja cine este personajul negativ, în timp ce personajul principal, Charles Baker, nu are nici cea mai vagă idee cu privire la identitatea adevărată a acestuia. Aș fi țipat la Charles și l-aș fi avertizat, dar evident, nu am putut pătrunde în lumea conturată de Bergler.

  ”Biblia pierdută” sau Biblia lui Gutenberg reprezintă una dintre primele cărți tipărite în secolul XV la așa zisa comandă a lui Vlad Țepeș. Se spune că acesta ar fi ascuns în carte o serie de date, menite să desconspire secretele unei organizații (de asemenea secretă) ce avea să conducă lumea sute de ani de atunci încolo. Aflat în Sighișoara, cu ocazia unei conferințe, renumitul profesor universitar Charles Baker se vede aruncat într-un vârtej de fapte și întâmplări din ce în ce mai ambigue, menite să îl conducă spre descoperirea bibliei pierdute. Intriga o reprezintă descoperirea unor cadavre în Sighișoara. Modul în care acestea au fost însemnate, având un diavol cu cap verde si patru gheare care poartă lenjerie de hermină tatuat pe trupurile lor, dar și gasirea la locul cu pricina a unei cărți de vizită a renumitului profesor american, îl fac pe acesta să pară un principal subiect. Astfel, ajunge să fie interogat de către Christa, reprezentată a Interpolului. La scurt timp află faptul că o serie de crime identice s-au petrecut și în alte state pe parcursul vizitelor sale acolo. Urmând seria de indicii alături de Christa în încercarea a descoperi făptașul din spatele crimelor atroce, ești plimbat ca cititor printr-o serie de istorisiri, pornind de la organizarea breslelor din Evul mediu și intrarea în Ordinul dragonului a lui Vlad Dracul, până la camera plină de curiozitatăți a regelui Richard al III-lea. Un oarecare accent se pune și asupra abuzului de putere de care au dat dovadă reprezentanții bisericii în secolele trecute.

  Charles Baker se dovedește a fi un personaj simpatic, dar pe alocuri i se pot atribui câteva defecte. Pare a fi un personaj corupt, căci tinde să arunce cu bancnote de 100$ în stânga și în dreapta pentru a beneficia de o serie de avantaje. De asemenea, la un moment dat simte nevoia să consume o sticlă de băutură în valoare de 15000$ ca urmare a reușirii dezlegării unui cod destul de simplu și la îndemână oricui de descifrat, ceea ce pentru el, ditamai profesorul universitar ar fi trebuit să fie floare la ureche. Povestea este interesantă și îți oferă multe informații noi, care îți vor îmbogăți cultura generală, dar pe alocuri este trasă de păr, rău de tot. Călătoria profesorului se dovedește a fi una inițiatică, dar stai la finalul cărții și te întrebi dacă toate aceste peripeții au avut vreo noimă, ținând cont că modul de rezolvare al problemei centrale poate fi foarte ușor zdruncinat de către cineva de din afară, iar astfel toate aceste eforturi lui Charles ar deveni zadarnice. Probabil exprimarea anterioară vi s-a părut ambiguuă, dar nu aș dori să vă dau spoilere.

  Pe alocuri simți fiori pe șira spinării, pentru că în prim plan apare o umbră sinistră ce pare a fi a nimănui. Chiar din începutul cărții îți este prezentat modul în care un personaj își găsește sfârșitul în ghearele acestei umbre, creatura din spatele său parând a fi întru-totul invizibilă. Desi în promovarea cărții accentul se pune pe istoria adevărată din spatele legendei lui Dracula, pe parcursul acesteia ești tenta să te întrebi dacă această carte nu își propune totuși să demonstreze chiar faptul că legenda acestuia nu este totuși adevărată. Accentul nu se pune însă pe vampir, ci pe alte puncte cheie.

  Per ansamblu, cartea mi-a plăcut. Suspansul m-a făcut să nu las din mână și să o citesc relativ repede. Inițial i-am acordat pe GoodReads 4 stele, dar apoi, după ce am mai cugetat la povestea în sine, mi-am dat seama că ar merita maxim 3. Cu prea multe goluri rămâi ca cititor le finalizarea poveștii conturată în jurul personajului principal, asta deși informațiile istorice din carte au rolul de a îți îmbogăți sufletul și mintea dintr-o altă perspectivă. Recomand cartea fanilor lui Dan Brown, deoarece pe alocuri pare mai bună decât cele scrise de acesta. Totuși, finalul este cel care înclină destul de mult balanța în defavoarea lui Bergler.

  Nota 3/5

 15. Avatar Marta Venera
  Reply

  O lectura foarte interesanta, care m-a lasat cu impresia ca mi s-a incins creierul. Atat de multe informatii si detalii istorice, incat ma simt ametita. Ceea ce e un lucru bun, intotdeauna e bine sa invatam cate ceva.
  Ok, romanul prezinta povestea lui Charles Baker, un istoric de succes, celebru si de o inteligenta extraordinara. Toata viata lui a studiat si analizat perioada Evului Mediu, parcurgand un drum initiatic fara sa stie; de la a invata sa lupte cu toate armele pana la cea mai mica informatie despre cum se traia atunci. Bunicul sau a avut grija sa-i transmita tot ce stia si sa-l lase raspunzator de mostenirea si menirea neamului Baker.
  Actiunea este narata la persoana a treia, despre mai multe personaje, fiecare dintre acestea fiind descris la momentul in care intra in scena. In acest mod, cititorii pot observa tot ce se petrece in mintea lor si isi pot face o imagine de ansamblu pentru a intelege mai bine aceasta poveste complexa. Un lucru extrem de bun, pentru ca altfel, riscam sa ne pierdem in detalii si nu mai intelegem nimic.
  Charles sustine o prezentare despre perioada medievala din Romania, la Sighisoara, insa aceasta este numai un pretext pentru a putea indeplini misiunea pe care bunicul sau i-a incredintat-o, aceea de a gasi sabia lui Vlad Tepes. Ce nu stie el este ca pe urmele lui sunt o multime de oameni, unii pentru a-l ajuta, altii pentru a scapa de el. 
  Totul se schimba cand are loc o crima, care pare la prima vedere, realizata de catre el. Si de aici incepe o serie de evenimente care mai de care mai surprinzatoare. Nu o sa detaliez tot ce se intampla in aceasta minunata opera pentru ca s-ar duce tot farmecul,iar cititorul trebuie sa-si dea seama singur de logica lucrurilor.
  Un lucru e sigur, o s-o mai citesc cel putin o data pentru ca este o carte care merita asta. In plus, am aflat multe detalii despre autori cunoscuti din diverse tari, despre diferite orase ale lumii si, bineinteles, despre Vlad Tepes, si Romania noastra.
  Au fost pasaje in care mi s-a facut pielea de gaina, aparitii ale unei umbre ingrozitoare, descrisa atat de complex incat imaginatia iti creaza un tablou infricosator. Sunt amestecate amanunte stiute despre Dracula,adevarate, cu altele fantastice, impreuna conturand o intreaga legenda in jurul lui. 
  Nu zboara, nu se catara pe ziduri si nu suge sangele domnitelor, ci este doar o umbra, o aparitie de care nimeni nu este sigur, iar crimele lui sunt ritualice. 
  Daca va asteptati sa fiti terifiati pe tot parcursul cartii de Dracula, o sa fiti dezamagiti. Nu este o carte horror, ci un roman care amesteca fantasticul cu multa descriere a evenimentelor istorice, de la Cavalerii Templieri pana in zilele noastre, la aparitia facebook-ului si twitter-ului.
  Este palpitanta, atat de plina de suspans, o sa fiti martorii unei conspiratii colosale cu impact imens asupra intregii lumi.
  Finalul a fost unul surprinzator pentru mine si m-a lasat cu o dorinta covarsitoare de a citi din nou cartea, din teama ca am pierdut vreun detaliu.
  Este o carte foarte bine scrisa, unde se imbina frumos suspansul cu actiunea, esti cu sufletul la gura in permanenta. E clar ca nu este un roman pe care sa-l mai lasi din mana. Odata ce te-ai apucat sa-l citesti o sa-ti placa atat de mult incat o sa vrei din ce in ce mai mult, o sete de informatie care nu este niciodata satisfacuta. 
  Mi-as fi dorit sa nu se fi terminat cartea pentru ca este minunata!!! O poveste pe care s-o citesti la gura sobei, daca imi peste permis sa spun asa, seara,cu o cana mare ce ceai care sa-ti incalzeasca corpul inghetat de frica!

 16. Avatar dmihaela80
  Reply

  Bună. Mă bucura concursul. Cartea o am și o voi citi probabil până în 19, chiar dacă asta înseamnă încă o carte, nu cărticică, în bagajul meu de vacanță. Cred ca: vale la pena, cum zice spaniolul. 🙂 Iar voi ăștia de la Goodread.Ro sunteți tari și nu o zic pentru concurs, ci pentru ca intr-adevar cred asta. V-am descoperit recent doar dar sunteți ok. Keep on the good work!

 17. Avatar Faluvegi Ramona
  Reply

  “Biblia pierdută”- un “thriller care se întâmpla astăzi”, cum însuși autorul o spune. Cu referinţe clare la istorie şi unele destul de aprofundate şi interesante. Prezentarea lui Vlad Țepeș este făcută intr-o cu totul alta maniera de cum suntem obișnuiți. O carte numai buna de savurat, atât la cafeaua de dimineața, cat si la ceaiul de tei, seara.

 18. Avatar Cibotariu Daniel
  Reply

  Nu am citit aceasta carte insa mi se pare destul de atractiva si populara multor dintre cititori sper sa am si eu ocazia si timpul necesar pentru a o citi.

 19. Avatar Elena Adina Buscan
  Reply

  Biblia pierdută, romanul lui Igor Bergler a fost una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului 2015 are toate ingredintele să devină un adevărat bestseller internaţional.
  “Biblia Pierdută”, de Igor Bergler, o carte meticulos documentată care dezvăluie motivele reale pentru care Vlad Ţepeş, un prinţ renascentist, a fost transformat de către propaganda epocii în Dracula.
  Istoria pleacă de la un personaj care a fascinat mereu: Vlad Ţepeş sau Dracula, depinde din ce unghi priveşti lucurile. Ideea de a face cunoscută adevărata personalitate şi multiplele valenţe ale lui Vlad Ţepeş – Dracul, (după numele Ordinului Dragonului din care făcea parte familia sa), i-a încolţit scriitorului Igor Bergler în Sighişoara: „Mă aflam în oraş chiar de un Halloween şi mi s-a părut contrariant să văd că străzile erau pline de copii şi tineri care purtau exclusiv măşti cu vampiri şi cu Dracula”, spune Igor Bergler. Vampirii apar şi în volum, amintiţi în diverse situaţii.
  Acţiunea romanului se petrece în zilele noastre. Profesorul Charles Baker, de la Princeton, descoperă cea mai mare conspiraţie pe care omenirea a cunoscut-o vreodată în timp ce se afla la Sighişoara, locul de naştere al lui Vlad Ţepeş, pentru o conferinţă de istorie. Trei crime macabre detonează acţiunea, iar personajul principal se va găsi foarte repede în centrul unei complicate ţesături de crime, trădări şi comploturi, care se învârt toate în jurul unui mister păzit cu străşnicie. Vlad Ţepes a finanţat un fierar din Mainz pentru a inventa un mod rapid de a multiplica un mesaj secret. Numele fierarului era Gutenberg, iar mesajul a fost ascuns în prima carte tipărită vreodată, numita „B42” sau „Biblia lui Gutenberg”.
  „Biblia pierdută” „a stabilit şi doborât, rând pe rând, record după record.
  Felicitari Dl.Igor Bergler

 20. Avatar Malinescu Marius Gabriel
  Reply

  Valoarea unei cărți este dată de cititori. Autorul are un mesaj, acțiunea valorifică elemente cheie prin care România are un loc în restul lumii, promovarea se face conform bugetului, dar cel ce o deschide și soarbe gândurile de acolo, primește o parte din sufletul celui ce se apleacă zile și nopți peste ceea ce la început poartă numele de manuscris. Dacă la final închizi cartea și o recomanzi înseamnă că ai descoperit ceva demn de împărtășit, iar dacă o faci cadou înseamnă că și tu dai ceva din inima ta pentru că ai devenit parte din aventură. “Biblia Pierdută” trece de aventură prin pasajele instructive, lejere la parcurs însă utile în valorizarea unei lecturi bune, pătrunde în părțile legendare ale istoriei atingând ușor și capitole mai întunecate ca la final să te pună în fața unei încercări. Citeam undeva că în vechime la evrei, credința se verifica prin “apa încercării Domnului”. Adevărul te scotea nevătămat în timp ce minciuna îți lăsa o pată pe față. Ultima pagină te supune “încercării”. Dacă ai curaj citești cartea cu credință și singura pată va fi de la cerneală dacă strângi prea tare cartea la pasajele de suspans. De fapt te vei păta sigur de la strânsoare pentru că e un suspans permanent. Am citit-o în 4 zile și e plină de amprente. În același timp am și prima cămașă cu monogramă. Chiar îmi place. De Cochiba strâmbe încă nu m-am apucat.

 21. Avatar Aghinitei Maria
  Reply

  Romanul “Biblia pierduta” de Igor Bergler mi-a placut atat ca poveste, cat si ca structura. Igor Bergler a reusit sa creeze personaje pe care le indragesti ! Este o carte meticulos documentată care dezvăluie motivele reale pentru care Vlad Ţepeş, un prinţ renascentist, a fost transformat de către propaganda epocii în Dracula.
  M-au surprins placut informatiile de natura istorica introduse atat de inteligent incat sa nu te plictiseasca, Misterul te invaluie, subiectul te cucereste , iar romanul, pe alocuri si umorul fin strecurat, te capteaza pana la ultima fila.

 22. Avatar GLĂVAN VERONICA-MIHAELA
  Reply

  “Biblia pierdută”-suspans,umor,istorie,mister,adevărul se îmbină cu ficțiunea într-un mod care captivează cititorul,nu te poți opri până nu o termini,merită o ecranizare.Felicitări!

 23. Avatar Carina florin
  Reply

  Trebuie să spun de la început că îmi plac cărțile pline de suspans și mister (mai ales istoric). Din acest motiv când am auzit de ”Biblia pierdută” am știut că trebuie să o citesc.
  Nu știam nimic despre autor și nici despre cât de apreciată sau vândută este, am început să citesc, deci fără idei preconcepute.
  Este o carte demnă de recomandat… are de toate: suspan, mister, acțiune, societăți secrete vechi și moderne, persoanje bine conturate și cel mai important când vine vorba despre acest gen de carte… este CREDIBILĂ. Am navigat prin hățișul de date istorice (puțin prea detaliate pe alocuri) fascinată că Vlad Țepes ar fi putut să aibă legătură cu un mesaj secret din Biblia lui Gutemberg. Mi-a plăcut abordarea!
  Cu suișuri și coborâșuri am descoperit indici, am suspectat conspirații unde nu era cazul (asta face un roman bine scris… îți dă idei), am trăit intens unele capitole.
  Nu e probabil la fel de bună ca unele romane ale lui Dan Brown dar se citeste repede (deși nu e o carte ”ușoară”), are o poveste bine închegată… aștept continuarea.

 24. Avatar Cheregi Stela
  Reply

  Felicitări domnule Igor Bergler pentru scrierea acestui roman deosebit ,,BIBLIA PIERDUTĂ,, consider că această realizare vă propulsează intr-o elită a romancierilor, nu voi spune a romancierilor de gen, deoarece abilitatea cu care aţi încropit această carte este la un nivel superior şi dumneavoastră puteţi deţine un loc privilegiat în ierarhia autorilor de romane.Este genul de carte care îmi place şi pe care aş recitio a doua oară(eu nu citesc niciodată o carte de două ori, dar am doar două titluri pe care le-am recitit).
  De la început aţi implementat curiozitatea, aţi împins la extremă, iar amănuntele au fost cursive şi bine poziţionate fără a provoca acea plictiseală care te provoacă să sari. Aţi transpus o faţadă puţin boemă asupra luxului, aţi adus în atenţia cititorului breasla meşteşugarilor evului mediu făcând trimetere la originile masoneriilor. Respect tot ceea ce se numeşte grad de cultură în vastul dumneavoastră bagaj de cunoştinţe- de la tot ceea ce înseamnă modă, social,cultural-politic, un mediu ambiant, istorie, o enciclopedie multidimensională.
  Despre actiune voi spune că se desfăşoară într-un cadru plin de suspans cursiv şi face deseori trimitere la minunata lume cultural-valorică, europeană veche.Ceea ce e de apreciat e faptul că l-aţi promovat pe Vlad Ţepeş- Dracul fiul Dragonului(tatăl lui fiind recompensat cu Ordinul Dragonului).Toată literatura mondială SF se bucură de personajul nostru, personificat de atâtea ori într-un vampir ce tinde să aparţină mai mult strangerilor decât nouă, poporului român. Şi cel mai important şi fascinant lucru din cartea dumneavoastră este descrierea domniei Voievodului român Vlad Tepeş, despre care prea puţini români cunosc amănunte ca: cele trei domnii, fratele Radu cel Frumos la curtea Imperiului Otoman, fiul Mircea ajuns voievodşi într-un cuvânt rivalitatea dintre cei doi voievozi Iancu de Hunedoara şi Vlad Dracul, care la un moment dat au format un trio al prieteniei cu Ştefan Voievodul Moldovei.
  Pentru a nu sintetiza foarte tare îmi place trimiterea foarte fină în istoria medievală, în lumea masonică, în culisele marilor puteri, dar şi în lumea artelor. A fost o pledoarie spectaculoasă întreaga lecţie de istorie ce s-a perindat de la un capăt la altul al Europei în evul mediu, precum şi toate personificările a ceea ce este vampir, vârcolac, om lup…o adevărată enciclopedie.La un moment dat l-am bănuit pe Ross… Mi-a plăcut lejeritatea povestirii, autorul este un bun orator, un artist, iar povesirea are acel ceva de o curiozitate dornică, implicare care nu oboseşte, dar implică mental cititorul.
  Puţini sunt aceia care s-ar fi gândit la o expunere aşa detailată a armelor albe, dar aici găsesc elemente suficiente, precum şi o fină trimitere în lumea privilegiată a masoneriei care trece dincolo de exuberanţa unui mit, precum şi implementarea elementelor gen Jack Spintecătorul făcând trimitere în lumea londoneză veche ceea ce nu a fost o picanterie ci mici detalii în intriga povestirii,Turnura luată spre sfârşit când apare prietenul bunicului dă o nouă aură povestirii.Îmi place ideea de dominaţie şi vasalitate papală, desigur elemente pentru cunoscători, făcând o trimitere la rivalitatea Bisericii Ortodoxe versus Papalitate-Vatican.Legenda, realul şi acţiunea sunt transformate într-un joc-un puzzle.
  ,,Cu cât te îndoieşti mai tare , cu atât poţi fi mai sigur că exişti.,, -un logo care mi-a plăcut.DESCARTES
  Teoria Vlad Ţepeş -Ying-Yang, bine şi rău feţe ale aceleiaşi monede, un pic de alb în fiecare negru,nu există viaţă fără moarte, nu este zi fără noapte, nu există viaţă fără moarte, nu este sănătate fără boală sau bucurie fără rău. Finalul este surprinzător, făcând din Charles Baker un mesager care va dezlega şi va poseda un mister cu mare valoare mondială, spun asta referindu-mă la secretele care se aflau înmagazinate pe acele dischete, şi apoi la ceea ce va hotărâ să facă cu informaţia.
  Felicitări maxime pentru acest bestseler BIBLIA PIERDUTĂ care se situează într-un loc fruntaş al valorii şi conţinutului său! Este o sinteză valorică ce poate arăta că Tările Româneşti au avut un cuvânt de spus în istoria tuturor timpurilor şi de ce nu şi-a lăsat amprenta la marile curţi europene ale vremii.
  A fost o mare plăcere să citesc cartea dumneavoastră cât să şi scriu despre ea. Cu respect Stela Cheregi. Succes in viitor!

 25. Avatar Ion Tudor Adrian
  Reply

  Cartea Biblia Pierduta este unul dintre marile succese ale literaturii romane . Igor Bergler a reusit sa scrie un anumit tip de roman , in care societatile secrete , actiunea si informatiile istorice , se unesc pentru a forma o carte pe care atunci cand te apuci sa o citesti , nu o mai poti lasa din mana . Acest stil de carte dupa parerea mea este rar , si poate sa fie atins doar de anumiti scriitori ca Dan Brown , Brad Meltzer . Inainte de acest roman , dupa parerea mea literatura romana se baza in mare parte pe poezie si basme . Acest roman a deschis drumul spre un nou stil in literatura acestei tari .
  Din punct de vedere al vanzarilor , aceasta carte a depasit record dupa record , si nu au venit inca rezultatele pentru versiunea in limba engleza . S-au vandut peste 60000 de exemplare .
  Dupa parerea mea , consiliul format din 12 persoane care controleaza lumea din umbra este o metafora care se refera la modul cum in zilele noastre oamenii bogati sunt cei care au cea mai mare influenta asupra vietii noastre de zi cu zi . Tema principala a romanului , un mesaj ascuns de Vlad Tepes intr-o Biblie Gutenberg arata patriotismul pentru Romania si faptul ca si tara noastra are persoane fascinante , despre care istoria mai are multe de aflat .
  Dar aceasta carte are si cateva defecte dupa parerea mea : chiar daca o face intr-un mod inteligent , subiectul acesta despre o organizatie care controleaza lumea din umbra a fost tot discutat si folosit iar finalul in care agenta de la Interpol a si-a dat seama ca fata personajului principal , eroul povestii si a prietenului sau , personajul negativ , cu cateva modificari se pot imbina perfect este o referire clasica moneda cu doua fete total diferite , binele si raul , este tot un cliseu .
  In consecinta acest roman este un mare succes care va dainui in istoria literaturii romane si care sper ca in viitor va fi premiat .

 26. Avatar Dorina Danila
  Reply

  S-au spus și s-au scris multe despre acest roman. Printre altele că îmbină suspansul lui Dan Brown cu umorul și cultura enciclopedică a lui Umberto Eco. Unii au mers până acolo încât susțin că Igor Bergler l-a copiat pe Dan Brown, iar de aici și până la o adevărată campanie de defăimare a cărții și autorului său n-a mai fost decât un pas. Culmea e că-și dau cu părerea asupra chestiunii și persoane care recunosc că n-au citit cartea dar sunt siguri, siguri că e un plagiat. Nu știu de ce, dar am impresia că teza asta a plagiatului s-a lansat pe piață atunci când s-a aflat că autorul e român. La început erau unii care întrebau când apare următoarea traducere.
  Subiectul e cunoscut deja, așa că eu spun doar că am citit cu mare plăcere o carte care are de oferit câte ceva multor categorii de cititori: amatorilor de thrillere, pasionaților de istorie, celor cărora le place să dezlege mistere sau să afle lucruri neștiute despre societăți secrete și, da, chiar și călătorilor pasionați. Împreună cu profesorul Baker faci o frumoasă călătorie prin Europa, cu o scurtă incursiune peste ocean.
  Aștept cu nerăbdare următorul roman și chiar varianta în limba engleză a Bibliei pierdute a celor care așteaptă…traducerea.

 27. Avatar Un cititor
  Reply

  „Biblia Pierdută” de Igor Bergler. Îmi plac asemenea subiecte, iar romanul promitea mult.
  Dar Igor Bergler nu a scris un roman, ci un „manual de inițiere” construit pe șabloanele unui gen de ficțiune bazat pe senzațional. Conform autorilor cărții „Cum să NU scrii un roman” – Howard Mittelmark și Sandra Newman (Baroque Books &Arts, 2014), aceasta ar fi una dintre acele cărți „măsluite”, publicate uneori de edituri cu interese speciale (din această categorie nu fac excepție nici cărțile lui Dan Brown, spre exemplu, deși ale acestuia sunt cu un nivel mai sus). În aceeași ordine de idei, Igor Bergler a declarat că a scris cartea cu gândul de a o transforma într-un best-seller New York Times, drept pentru care a urmărit structurile unor cărți internaționale de succes.
  Igor Bergler și-a pus, negreșit, amprenta de regizor asupra romanului său de debut, creând niște secvențe „cinematografice” ce-ți taie răsuflarea. Și nimeni nu poate rămâne neimpresionat de informațiile pe care ni le oferă cartea.

  Dar cum calitatea nu constă în cantitate și detaliile sunt cele care fac de obicei diferența, editorul cu reputație din străinătate nu va lăsa „nearanjat” nici cel mai îndrăzneț și original manuscris. În acest sens, voi urmări cu interes destinul romanului „Biblia Pierdută” pe piața străină (a fost deja tradus în engleză de către Jean Harris) și chiar abia aștept să văd dacă, în adevărata variantă „best-seller New York Times” a acestuia, descrierea de o pagină și jumătate a obiceiurilor vestimentare și a brand-urilor de haine preferate ale protagonistului (din capitolul 2) va fi redusă la cel mult un pasaj sugestiv; la fel ca multe alte aspecte de compoziție ce necesită un grad de „cosmetizare”. Poate ar fi fost bine dacă autorul și-ar fi trecut în agendă nu numai ce trebuie să facă, dar și ceea ce NU trebuie să facă într-un roman de succes.

  Impresia lui George Arion care mărturisește că „Biblia Pierdută” i-a răspuns afirmativ la întrebarea formulată în urmă cu zece ani, „Ar fi reușit un autor român să scrie «Codul lui Da Vinci»?” , m-a făcut să remarc o mică frustrare pe care noi, românii, o mestecăm în tăcere timp de un deceniu încoace. Însă numai timpul va decide dacă reputația națiunii noastre este „salvată” datorită lui Igor Bergler, iar „Biblia Pierdută” va fi cu adevărat „Codul lui Da Vinci” românesc.

  Iar acest lucru nu se va întâmpla printr-o strategie de promovare violentă prin toate mijloacele de mass-media. Succesul de casă al romanului va apărea în momentul în care calitatea conținutului cărții, a modului în care este construită povestea și ingeniozitatea stilului vor fi confirmate de către consumatorii de thrillere conspiraționiste/polițiste/horror, ridicându-se la nivelul așteptărilor acestora.

  Până atunci, „Biblia Pierdută” râmâne un produs gândit doar ca să pice bine pe o nișă ce țintește publicul larg (inclusiv persoanele abia „alfabetizate”-cum s-a exprimat Pavel Șușară), cu un conținut care să servească drept suport pentru marketing-ul agresiv – o demonstrație de forță în lumea editorială românească, poate și un experiment psihologic prin care se observă reacția publicului din România la acest gen de campanii.

 28. Avatar Ion Luiza
  Reply

  La Targul Gaudeamus desfasurat anul trecut a fost cea mai vanduta carte, din pacate nu mi-am putut permite decat cartile pentru facultate.
  Trebuie să spun că încă de când am auzit de lansarea acestei cărți, am dorit să o citesc. Faptul că modul scriiturii fusese comparat cu cel al lui Dan Brown a însemnat un criteriu important pentru mine, deoarece Dan Brown este unul din autorii mei favoriți.

 29. Avatar Huruiala Ioana Beatrice
  Reply

  In primul rand, vreau sa spun ca mi-a placut structura cartii, capitolele fiind foarte scurte,
  astfel dand mai mult mister si suspans cartii; mai ales noaptea cand esti obosit, cel putin in cazul meu, mi-a fost mai usor sa citesc mai departe, parca improspatandu-ma faptul ca citesc alt capitol, locul naratorului alternand de a o persoana la alta, creand diversitate.
  Autorul si-a ales un stil pentru carte foarte riscant si greu (adica stilul thriller). Pentru acest gen trebuie sa te gandesti foarte bine la toata actiunea, mai ales la final, pentru a atrage atentia cititotului si pentru a nu-l lasa dezamagit cand afla raspunsul la intrebarile ce constituie de fapt toata cartea. La acest aspect consider ca autorul a reusit sa treaca cu succes,
  actiunea a evoluat pe parcursul cartii intr-un mod destul de usor de urmarit. Pe langa toate emotiile pe care autorul le creeaza prin intermediul actiunii captivante, el reuseste intr-un mod foarte subtil si in mod placut sa iti infiltreze in memorie informatii cu caracter general despre locurile pe care le viziteaza (cum ar fi Transilvania si Praga), despre Vlad Tepes, Dracula, istoria locurilor si a cladirilor.
  Actiunea palpitanta, intriganta si care declanseaza toate probele, intamplarile prin care trece personajul incepe sa se desfasoare din momentul in care afla de ce a fost chemat de politie intr-un loc al crimei, el nestiind nimic din cele ale legii, fiind doar specializat in istorie. Evenimentele sunt spontane, bine gandite si cu multe semnificatii.
  Ca pentru final,as vrea sa mai adaug ca aceasta cartea mi-a indeplinit o dorinta pe anul acesta,
  mi-am bifat pe lista un lucru pe care îmi doream sa îl fac anul acesta. Dorinta mea a fost sa gasesc o carte la care sa ma surpinda finalul, si la final nu ma refer la ultimele 50 de pagini,
  ci exact la ultima pagina,”Biblia pierduta” chiar mi-a indeplinit aceasta dorinta si a reusit sa ma atraga pe tot parcursul actiunii, de fiecare data cand ma gandeam ca devine monotona m-a suprins si m-a scos din aceea stare.

 30. Avatar Anamaria Varga
  Reply

  Am făcut cunoștință cu Charles S. Baker, renumitul profesor de la Princeton care mă poartă în inima unui “oraș medieval perfect conservat la marginea lumii” unde superstițiile-și joacă rolul desăvârșit, fără o urmă de greșeală sau regret. Cred că nu eu întorc paginile ci suspansul o face de la sine.
  Împreună cu acest faimos detectiv cultural și alături de Christa, angajată la Interpol, parcurg file de legendă, pagini de istorie, (“lui Charles îi străluceau ochii când vorbea despre oamenii mari din istorie”), probăluind cazul cu nume de cod “Vampirul din Carpați”. Adevărata aventură, cu gust puternic de boabe de mister și din a cărei cauză se pierd vieți sau sunt în mare pericol, aflu că este de fapt, obsesia bunicului lăsată, cu limbă de moarte, moștenire.
  Cititorul încearcă în zadar să umple golurile unui secret “de importanță extremă pentru omenire”, un secret la care nu se ajunge ușor ci trebuie decriptat – poate un document – o listă, poate o carte, o biblie, 180 de biblii, o sabie sau două săbii ce “pot intra în aceiași teaca”. Toți vrem să fim detectivi aici, însă intuiția ne ajută prea puțin din moment ce întorcând pagina ne este destrămată epistemologia țesuta fir cu fir, ca o pânză de păianjen.
  Citind, ai impresia că piesele din puzzle pe care le așezi se potrivesc, doar că la final imaginea e neclară și, n-ai decât să începi același puzzle, de la capăt – “nu că aș avea ceva împotriva jocului”
  Profesorul este urmărit de cele trei maimuțe mistice japoneze, în contextul unor crime oribile care par a fi o înscenare sau mai mult, o conspirație a unei societăți secrete care lasă intenționat urme mai greu sau mai ușor de deslușit. “E ca și cum cineva ar scrie cu profesionalism un scenariu de film”. Genul filmului: crime (eng.) cu puternice elemente de mistic pe care rațiunea încearcă să le explice.
  O recapitulare a domniei lui Vlad Dracul și mai apoi a acelui fiu “pe care Bram Stoker avea sa-l transforme în renume mondial” imi dă senzația că absurdul ce se regăsește în aceste ghicitori, mesaje din trecut, imaginația și superstițiile populare care ne condimentează călătoria pagina cu pagina, devine clar și este cheia dezlegării misterului, motivul de care și de fapt, înspre care personajele fug.
  Mergând pe principiul “i’ll scratch your back, you’ll scratch mine”, pe de-o parte am impresia că lui Baker i se pun în cârcă suspiciuni de omor și piedici și pe de altă parte acesta este ajutat să-și împlinească destinul, al lui sau al bunicului său, acela de a găsi acea comoară care ar putea răspunde la unele dintre întrebările prezentului, trecutului și viitorului.
  Lecturând, mă regăsesc într-o stare de așteptare încordată, de emoție amestecată cu teama, incertitudine și curiozitate încă de la primul capitol.
  Acțiunea se desfășoară contraintuitiv și în jocul coincidențelor, al ambiguității indiciilor, judecata eroului nostru este pusă în permanență la încercare însă, pe măsură ce acesta pătrunde în detalii de natură istorică, nădăjduim, alături de Christa, că suntem în apropierea descoperirii secretului. Interesele sunt deosebite, din moment ce și cei ce se aflau inițial în aceiași tabără scapă sau încearcă să scape unii de alții. De altfel, cum ar fi putut să lipsească sabotajul, bănuielile și trădarea când cartea asta are de toate?

 31. Avatar Borza Cristina-Elena
  Reply

  ”Biblia pierdută” m-a atras deoarece deține toate ingredientele unei cărți excelente, te ține în suspans și te face să fii curios ce se va întâmpla mai departe. Nimic nu este ceea ce pare la prima vedere.

 32. Avatar Izabela Elena
  Reply

  Rareori imi pot mentine o minte deschisa atunci cand cineva imi recomanda o carte noua din literatura contemporana. Fiind o cititoare inraita de romane clasice, convingerile mele sunt greu de schimbat si prefer sa raman fidela acelor timpuri.
  Romanul “Biblia pierduta” mi-a fost recomdat de o prietena care, fiind foarte incantata de veste ca in curand cartea va putea fi achizitonata, si-a facut o precomanda imediat. “Abia astept sa o citesc!” spunea ea cu un entuziasm in care, parca ma vedeam pe mine. Acel entuziasm m-a convins, iar apoi aveam sa aflu ca bine a facut. Auzisem de aceasta carte din diverse surse: bloguri, Facebook, colegi, prieteni, aproape toata lumea. Curiozitatea m-a impins sa caut date despre autor, iar faptul ca Igor Begler este un autor roman m-a uimit si intrigat atat de mult incat mi-am dat seama ca trebuie sa citesc(din nou), trebuie sa vad despre ce e vorba si, mai ales, daca lumea este indreptatita cu adevarat sa fie incantata de acest roman. Nu sunt eu critic, dar tind sa judec cartile foarte aspru, dar o carte care are 10.000 de precomenzi spune multe: orizonturile mele trebuie largite, romanii citesc.
  Cartea aceasta merita citita din mai multe motive. Eu m-am lasat convinsa de curiozitate, entuziasm si intriga, tu, eventualul cititor, vei vrea sa o citesti pentru ca este un fenomen literar in care re regasesc diverse teme(sper ca iti place istoria). Ce mi-a placut cel mai mult si cred ca este crucial in viata unei carti, este ca iti mentine captata atentia in asa fel incat parca esti carte, parca tu esti presonajul principal, tu treci prin toate starile si intamplarile sau vrei sa te duci langa Charles sa-l ajuti. Valoare unei carti este data de cititori, iar faptul ca aceasta carte are 10. 000 de precomenzi demonstreaza acest lucru indubitabil.
  Un alt lucru pe care il apreciez la aceasta carte sunt informatiile despre Vlad Tepes. Intodeauna m-am gandit ca acest tezaur romanesc a fost folosit si exploatat de altii, iar noi nu am stiut sa ne folosim de el. Faptul ca am avut ocazia sa citesc despre asta intr-o carte scrisa de un autor roman, ma face sa ma simt multumita de faptul ca si la noi se poate si se poate mai bine. Veti avea parte de o lectie de istorie placuta in care Tepes scapa, in sfarsit, de imaginea rasuflata creata de americani.
  Profesorul Baker te va purta intr-o calatorie plina de peripetii. Vei avea parte de mister, actiune, oragnizatii secrete, simboluri, fenomene supranaturale, pe scurt, Bergler a creat o lume in care a impletit intr-un mod armonios multitudini de teme fara sa incarce romanul astfel incat sa iti para greu de citit. Vei descoperi o lume in care se regasesc multe relatari istorice- de la Cavalerii Templieri pana la timpul prezent. Pentru mine a fost fascinant sa vad imbinarea timpurilor de mult apuse cu cele din ziua de astazi.
  Asadar, eu am fost alaturi de profesor, curiozitatea mi-a fost satisfacuta intr-un mod pozitiv, iar aceasta carte isi merita locul in biblioteca mea si pe lista romanelor citite. Singurul lucru negativ pe care il pot spune. este despre constructia personajului: mi-a fost simpatic, apoi ma intrebam ce se intampla de arunca cu banii asa?, empatizam cu el si tot asa. Mi-ar fi placut sa se mentina pe un traseu drept, dar asta tine de preferinte si, clar, sunt subiectiva. A fost o lectura usoara, interesanta care m-a facut sa cuget la abordarea autorului. Felicitari domnului Bergler pentru performanta si recordul avut! Felicitari din parte unor cititori castigati pe viata!

 33. Avatar Un cititor
  Reply

  Buna ziua! Domnule Bergler, atunci cand veti declara castigatorii, va rog sa va uitati atent la recenziile copiate pentru cel putin una este identica cu alta recenzie de pe alta pagina. Mai mult de jumatate sunt ori laude (pe care recunosc, le meritati) sau pareri persoanale. Cred ca sunt vreo 3-4 RECENZII. Sper sa declarati castigatorii care merita

 34. Avatar Stefan Fircea
  Reply

  Biblia pierduta, scrisa de Igor Bergler este lansata oficial la targul Gaudemus, unde a fost aleasa cartea anului de peste 125.000 de oameni. In data de 1 noiembrie 2015 s-a dat startul precomenzilor si cartea a inregistrat 10.000 de exemplare vandute, urmate de alte 50.000 in urmatoarele 4 luni. Putem spune ca este un succes, fapt dovedit de numarul impresionant de persoane care au achizitionat-o. Cartea numara 556 de pagini si se aseamana pe alocuri cu “Codul lui Da Vinci” si “Ingeri si Demoni” scrise de Dan Brown datorita temei abordata, si anume conspiratiile secrete. In ciuda asemanarii, cartea biblia pierduta este o lucrare originala care face referire la un subiect controversat si anume Vlad Tepes.

  Actiunea se desfasoara in mai multe planuri si este intesata cu multe informatii, intamplari si date istorice relevante, strecurate cu atentie, astefel incat firul narativ sa ramana logic si neintrerupt. Atentia cititorului este mentinuta datorita suspansului, misterului si a curiozitatii care se satisface doar la sfarsitul cartii. Cartea este presarata cu umor in si personajul principal se autoironizeaza. Intriga este reprezentata de descoperirea unor cadavre tatuate cu un simbol. La locul crimei este gasita si cartea de vizita a unui profesor american, care devine suspectul principal pentru mai multe crime.
  Personajul principal este Charles Baker, un istoric renumit care se afla la Sighisoara cu scopul de a participa la o conferinta. El isi doreste sa afle mai multe lucruri despre un simbol din familia sa, insa ajunge, alaturi de o asociata sa rezolve un mister mult mai complex si anume sa deconspire o organizatie mondiala care controleaza internetul, guvernele si mass-media si care are ca scop controlarea planetei. Aceasta organizatie este infiintata in urma cu 500 de ani si a fost fiinantata de Vlad Tepes, care este supranumit Dracula datorita propagandei care a avut loc de-a lungul istoriei . El trebuie sa urmeze mai multe indicii lasate de bunicul sau si sa afle mesajul ascuns de Dracula in Biblia lui Gutenberg. Charles Baker strabate Europa pentru a elucida misterul si intreaga calatorie este prezentata amplu. Premisa cartii este convingatoare si captivanta iar incercarea autorului de a impleti misterul lui Vlad Tepes cu ideea ca exista o organizatie secreta se dovedeste a fi un mare succes. Poveste este interesanta si ofera informatii noi, care iti vor imbogatii cultura generala.

  Toate personajele create de Igor Bergler sunt bine caracterizare si sunt prezentate detaliat pentru a ajuta cititorul sa isi formeze o imagine corecta despre ele. La sfarsitul cartii, cititorul afla cine este personajul negativ, inaintea lui Charles Baker. Personajele ajung sa fie indragite de cititor si acesta cu greu se desparte de ele. Eu ,personal, pe langa faptul ca am simtit suspansul si am fost foarte speriat de soarta pregatita de autor cartii, mi-a fost si putin firca la inceput din cauza umbrei prezentata ca fiind a nimanui, care la inceputul cartii a omorat un om. Charles reuseste sa desluseasca misterul, spre bucuria cititorului si se relaxeaza, cheltuind 15000$ pe o sticla de vin, in timp ce cugeta la cele intamplate.

  In concluzie Biblia pierduta este o carte care contine date istorice importante, pe baza carora se realizeaza o actiune plina de suspans, mister si in ciuda faptului ca Dracula are un rol essential in opera create de Igor Bergler, nu este o carte horror si nici nu are elemente ireale, asa cum au alte carti. Eu sincer recoman aceasta carte tuturor persoanelor care vor sa se lase captivate de aceasta aventura a lui Charles Baker si il felicit din suflet pe domnul Igor Bergler! Sper ca in viitor sa se realizeze o ecranizare a cartii!

 35. Avatar cornereanu
  Reply

  Ce poti spune despre o carte care te-a captivat ? In primul rand iti vine s-o povestesti cuiva, ateptandu-te ca acel cineva sa rezoneze la bucuria ta, insa asta nu prea e posibil, o data pentru ca, daca ar fi incantat de ceea ce aude, si-ar dori sa lectureze cartea, iar daca nu-si doreste asta, sansele sunt mici sa se bucure de poveste. Si atunci, ce poti spune despre o carte care te-a captivat? Iata si raspunsul: poti scrie o recenzie intr-un loc comun al celor care au citit cartea. Pot spune ca ma bucur de doua ori, pentru lectura in primul rand, dar si pentru posibilitatea de a povesti de ce mi-a placut Biblia Pierduta. Asa cum declara si domnul Bergler, cartea e scrisa dupa reteta, ingredientele erau date, insa, in ceea ce priveste sarea si piperul, autorul a jonglat fara cusur cu proportiile, in final romanul avand doza optima de fictiune, istorie si , nu in ultimul rand, de umor voluntar. Cititorul poate fi tentat sa despice firul in patru (asa zisa tetrapiloctomie a lui Umberto Eco) incercand sa gaseasca schema logica a romanului si, totodata, sa inglobeze in aceasta schema toate evenimentele mai mult sau mai putin explicabile ale actiunii . Am fost tentat sa imi explic episodul petrecut in Praga cu batranul orb, care il socheaza pe Charles Baker cu replicile pe care le rosteste, insa am inteles, spre final, ca nu trebuie sa explici nimic din ceea ce nu este foarte clar relevat, dimpotriva, trebuie sa te bucuri de fiecare ingredient pe care “papilele mintii” il percep si sa lasi lectura sa curga. Facand asta am fost incantat de rezultat, o lectura placuta, cu o miza principala inchegata si dusa la bun sfarsit , si cu o miza secundara ludica care trece intr-un plan superior numai prin voia cititorului. Te poti bucura de fiecare miza a cartii lui Bergler in egala masura, sau poti rezona la cea care ti se pare mai interesanta, finalul fiind, in ambele cazuri, acelasi, o bucurie a cititului, acea bucurie care te indeamna sa mai cauti carti care iti pot mentine starea de bine, iar asta reprezinta in final o victorie pentru autor, o victorie si o incantare pe care domnul Bergler o merita. Felicitari!

 36. Avatar Cornelia Popa
  Reply

  Charles Baker a moștenit de la bunicul său pasiunea de-a colecționa fel și fel de obiecte, majoritate rare și semnificative, totodată și spiritul de aventură, de a desluși mistere. Profesor renumit la Princeton și recunoscut de mulți pentru lucrările scrise despre descoperirile sale, nu credea că o călătorie în România pentru a susține o conferință de istorie medievală îi poate întoarce viața cu susul în jos, însă s-a întâmplat.

  De când a sosit în Sighișoara, o mulțime de evenimente ciudate încep să aibă loc, printre care trei crime ce ridică multe semne de întrebare și dau bătăi de cap autorităților. Întrucât la locul crimelor politiștii găsesc cartea de vizită a profesorului, par ca acestea să aibă legătură cu el. Deși Baker susține că habar nu are ce se întâmplă și că nu are nimic de-a face cu cele întâmplate, știe că adevăratul motivul al venirii sale în România s-ar putea să fi provocat astfel de probleme, însă decide să păstreze secretul până pune cap la cap toate detaliile.

  Bunicul său a căutat ani de zile o sabie celebră pentru a-și mări colecția, mai exact este vorba de o sabie ce a aparținut domnitorului Vlad Țepeș. Charles, după multiple cercetări, află o pistă pentru a intra în posesia ei și încearcă să-i îndeplinească dorința bunicului, dar și a lui, însă sub motivul conferinței, pentru a nu ridica suspiciuni și a se putea desfășura în voie.

  Existența unei organizații secrete ce conduce lumea este pusă în discuție de câțiva ani buni, însă niciodată nu s-au aflat informații concrete, asta nu înseamnă că nu există, desigur că da. E suficient să analizăm la rece ce se întâmplă în lumea întreagă și putem observa cu ușurință că toate par a fi puse la cale de cineva. Acel cineva nu pare a fi de acord cu faptul Charles ar putea găsi sabia lui Țepes, pentru că odată cu asta e posibil că profesorul să descopere ceva mai de preț și care ar putea distruge organizația ce conduce lumea. Ce-ar putea fi? E vorba de-o ediție specială a Bibliei, o ediție special comandată de Vlad Țepeș, una în care acesta ar fi adăugat niște informații secrete și de interes general, care ar putea schimba lumea dacă s-ar descoperi și s-ar face cunoscute populației.

  Charles este ajutat de Christa, o polițistă de la Interpol ce este desemnată pentru astfel de cazuri, pentru a reuși să dezlege misterele și a găsi sabia și Biblia pierdută. Împreună au de trecut peste multe obstacole și cadavre, de traversat multe granițe și de descifrat indicii pentru a reuși să găsească cele două obiecte.

  Scriitorul știe când și cum să schimbe firul povești, astfel încât cititorul să nu poată bănui ce urmează să se întâmple. Cum cartea e plină de ghicitori pe care cei doi trebuie să le deslușească, rămâne să aflați voi dacă Baker mai adaugă o sabie la colecție și în mâinile cui ajunge Biblia. E o aventură la care trebuie să luați parte!

 37. Avatar The Helper
  Reply

  Buna! Domule Bergler, am citit Biblia pierduta si mi-a placut insa nu ma pricep la recenzii, asa ca nu am participat la concurs, insa vreau sa fac o recenzie a recenziilor, pentru a va ajuta sa desemnati castigatorii…

  Robert Robitzu Robert, Trintalin Attila, Malina, Florentin Gurau, Adriana Mertea, Mures, silvia mihalache, Roxana, Claudia Dumitrescu, Argeseanu Paulina, Claudia Nicolae, Tanase Georgiana, Miha,Raluca Simina,dmihaela80,Faluvegi Ramona,Cibotariu Daniel,Aghinitei Maria,Lavi,GLĂVAN VERONICA-MIHAELA,Ion Luiza,Borza Cristina-Elena- NU AU SCRIS RECENZII, CI COMENTARII PERSONALE, IMPRESII, PARERI SAU LAUDE.

  Alexia Florea, ai copiat recenzia de pe:
  https://dindragostepentrucarti.wordpress.com/2015/12/28/biblia-pierduta-de-igor-bergler/

  Dorin, nu ai scris o recenzie, ci ai aruncat niste cuvinte fara lgatura cu cartea. Probabil nu ai citit cartea.

  alexszollo, ai scris o recenzie partial buna. Prima jumatate ai scris-o despre etichete, Dan Brown, Steve Barry si alte lucruri irelevante. Iar apoi ai scris putin despre carte in sine. Felicitari ca nu ai copiat!!!

  Marta Venera, ai scris o recenzie copiata 100% de pe:
  https://www.goodreads.com/review/show/1560964020?book_show_action=true&from_review_page=1

  Elena Adina Buscan, 70%-80% e copiat de pe:
  http://www.evz.ro/biblia-pierduta-o-conspiratie-veche-de-500-de-ani.html

  Malinescu Marius Gabriel, nu ai scris despre carte in sine si ma indoies ca ai citit-o macar.

  Carina florin, recenzia ta este foarte scurta insa ai avut dreptate in ceea ce ai zis.

  Cheregi Stela, ati facut o recenzie foarte buna, sincer nu am nimic sa reprosz si cred ca meritati locul 1, insa asta decide domnul autor

  Ion Tudor Adrian, corect dar cam putin. Aveti partial dreptate in ceea ca ati scris

  Dorina Danila, ai vorbit despre carte 3-4 randuri. Cam putin, cam putin!

  Un citior, ti-ai exprimat pararea despre ce au spus altii…chiar ai citit cartea aceasta?

  Huruiala Ioana Beatrice, ai scris o recenzie buna, ai citit cartea si singurul lucru pe care il am de reprosat este faptul ca ai scris putin despre Charles Baker, personajul principal si despre actiune.Bravo!!!! locul 4

  Ana-Maria Varga, recenzie buna, cu de tot ce trebuie. Dupa parerea mea meriti locul 2.

  Izabela Elena, ai batut muult campii. Recenzia ta este foarte putin relevanta si ai incercat sa o lungesti…. totusi e acceptavila. locul 5

  Stefan Fircea, ai delimitat bine recenzia si a fost mai usor sa o citesc. Cred ca in ciuda recenziei intesate cu greseli de ortografie, meriti locul 3.

  Sper ca am fost de ajutor!!!! La cei care au copiat, va puteti asigura ca am dreptate, verificand link-urile. Succces in continuare domnule Bergler! Cred ca ar trebui macar sa luati in considerare comentariul meu, pentru ca am analizat cu atentie recenziile si va va fi mai usor.

 38. Avatar Ana Rusu
  Reply

  Biblia pierduta este un roman de succes, aparut in Romania in 2015. Igor Bergler, autorul cartii este regizor, scenarist si scriitor. El reuseste sa stabileasca un record in Romania deoarece cartea sa s-a vandut in Romania in numar de 60.000 de exemplare, dintre care 10.000 la precomenzi. Biblia pierduta este aleasa cartea anului de un numar impresionant de persoane la targul Gaudemus si este foarte cunoscuta. Eu consider ca autorul reuseste sa scrie cartea intr-o maniera deosebita, facand-o sa fie asemanatoare cu alte carti scris de Dan Brown sau Steve Barry si este o mare surpriza, avand in vedere ca scriitorul e roman si din pacate, romanii nu prea sunt recunoscuti pentru realizarile lor. Poate ar fi timpul…

  Tema aleasa de autor este foarte comuna in ultimii ani, insa Igor Bergler publica o lucrare originala chiar daca exista elemente comune. Cartea este scrisa intr-un ritm alert si actiunea este narata la persoana a treia, deci nararatorul nu se identifica cu vreunul dintre personaje insa este prezentata din mai multe perspective. In continutul cartii sunt strecurate cu atentie multe date istorice si informatii concludente in asa fel incat sa se pastreze suspansul pana la ultima pagina a cartii. Autorul s-a documentat meticulous in legatura ca informatiile furnizate si le-a ales pe cele intresante ca sa nu plictiseasca cititorul. Actiunea este descrisa amplu dar nu se pierde in detalii iar suspansul si actiunea se imbina foarte frumos.

  In general personajele sunt simpatice si sunt prezentate bine, atunci cand incep sa participe la desfasurarea actiunii. Personajul principal se numeste Charles Baker. El se dovedeste a fi un personaj inteligent, pentru ca reuseste sa urmeze indiciile si de asemenea este amuzant deoarece deseori se autoironizeaza si ocazional replicile sale sunt presarate cu umor fin. Insa la un moment dat incepe sa exagereze cu tigarile sau alcoolul si este corupt deoarece incearca sa mituiasca mai multe persoane. Acesta adobta un aer de superioritate și incearca sa para atotcunoscător. Pe tot parcursul cartii, apar personaje noi, cu intentii bune, dar si rele, insa abia la sfarsit cititorul afla care este personajul negative. La finalul cartii, cititorul se desparte cu greu de persoanje si spera ca le va “revedea” in alta carte.

  Profesorul Charles se afla la Sighisoara pentru a participa la o prezentare, insa are un scop ascuns. El doreste sa gaseasca sabia care a apartinut lui Vlad Tepes. In timpul vizitei sale, mai multi oameni sunt ucisi in mod misterios si pe corpurile victimeleor sunt gasite niste simboluri. La inceput, Charles Baker pare responsabil pentru crime, insa aceasta impresie dispare. Profesorul porneste in cautarea unor raspunsuri impreuna cu agenta Christa si dupa multe peripetii prin Europa, cei doi reusesc sa descopere motivul real pentru care Vlad Tepes a devenit Dracula si care a fost scopul propagandei. Cei doi urmeaza indiciile lasata de bunicul lui Charles si de asemenea investigheaza pana cand afla misterul Bibliei lui Gutenberg, un fierar care a fost platit de Vlad Tepes sa multiplice un mesaj in secret, care a dus la creearea unei societati secrete care controleaza din umbra lumea. Aceasta conspiratie este subiectul principal al cartii si acest lucru face cartea foarte interesanta. Astfel Charles Baker reuseste sa elucideze atat misterul lui Dracula cat si cel al familiei sale.

  Dracula nu apare in aceasta carte ca fiind un vampir. El este reprezentat ca o umbra tacuta, care la un moment dat infaptuieste o crima. Pe mine personal, m-a speriat descrierea umbrei si modul in care personajul respective “dispare in mainilie umbrei” sic red ca acesta este unul dintre putinele elemente horror din carte deoarece chiar daca mai apar elemente fantastice nu este horror ci thriller.
  Cartea Biblia pierduta este foarte captivanta si spontana. In ciuda complexitatii este usor de citit deoarece este structurata in capitole mai scurte. In paginile cartii se gasesc mai multe trimiteri la subiectecontroversate precum Jack Spintecatorul, Teoria Yin-Yang, Ordinul Dragonului etc. Astfel carte este un bagaj de cunostiinte care iti vor imbogatii cultura generala. Desi in carte se rezolva mai multe mistere, cartea se termina intr-un alt mister Autorul doreste sa publice o a doua carte, a carei actiuni se petrece in trecut. Din partea mea, domnule Bergler, ati scris o carte minunata si va doresc success sa o scrieti si pe urmatoarea!!! Si eu doresc o ecranizare cu actori straini!!!

 39. Avatar Narita Andrei
  Reply

  IGOR BERGLER- BIBLIA PIERDUTĂ
  RECENZIE
  de NARIȚA ANDREI
  Cartea ,,Biblia pierdută”, de Igor Bergler este un roman de acțiune apărut în 2015. Este una dintre cele mai bune cărți despre conspirații din ultimii ani, având ca și scriitor un român. Debutează cu renumitul profesor universitar Charles Baker la o conferință în Sighișoara unde, pe parcurs, o să fie aruncat în numeroase fapte și întâmplări, menită să-l conducă spre biblia pierdută.
  La o analiză mai atentă, ideea centrală a cărții este , până la urmă, descoperirea mesajului din biblia pierdută ce l-a lăsat Vlad Țepeș în urmă cu 500 de ani, ajutat de către Gutenberg. Cartea are numeroase dialoguri savuroase ce te transpun în pielea personajelor. Acțiunea este una constantă, mereu cititor este alert la ce se întâmplă cu fiecare pagină ce întoarce. Autorul este foarte calificat în ceea ce face. Îmbină perfect suspansul cu lucrurile supranaturale. Aici o să fac referire la personajul care îl urmărește pe profesor de-a lungul întâmplărilor. Acel vampir ce nu-și poate găsi liniștea. Întorsături de situații neașteptate, numeroasele date istorice, suspans, organizațiile secrete, crimele și fenomenul supranatural sunt punctele cheie ale acestei cărți. Firul narativ este cursiv. Acțiunea este povestită la persoana a III- a, acțiunea având loc în zilele noastre. Amănuntele sunt fluente și bine transpuse în text. Memorabile sunt paginile unde profesorul povestește cu lux de amănunt despre Vlad Țepeș, Interpol, Richard al III-lea, obiceiurile din Evul Mediu. Christa, cea care-l însoțește pe parcursul acțiunii reprezintă, după părerea mea, personajul care-i aduce multe semne de întrebare atât profesorului cât și cititorului. Dorința arzătoare de-al ajuta pe profesor să scape din țară, fuga de la hotel noaptea, abținerile ei la anumite întrebări ale profesorului, toate acestea nu fac altceva decât să creeze o ruptură între ea și profesor, pentru moment. Finalul arată cu totul altceva. Un alt personaj ce aduce suprindere este Ross, vechiul prieten al lui Charles. El recunoaște că a fost prieten atât de multă vreme doar din interes. Cu cât Charles descoperă fiecare piesă a puzzle-ului atrage spre el persoanejele negative a romanului. Pe parcursul povestirii observăm că se folosesc de profesor pentru a ajunge unde-și doresc, ajutându-l de multe ori în drumul lui. Un personaj foarte important îl reprezintă acel dedectiv preocupat de aflarea identității vampirului ce a apărut din nou printre muritori. Discuțiile ce le are cu Charles sunt ironice , dar și încărcate cu o puternică dorință de cunoaștere a lucrurilor care se petrec.
  Se vorbește foarte des în carte despre cei 12 care conduc lumea și își doresc nespus de mult să găsească acea biblie pentru a afla secretul înaintea profesorului. Urmând indiciile bunicului său, profesorul se va aventura într-o călătorie ce-l va duce prin Europa pentru a-și răspunde la numeroasele întrebări ce-l macină.
  De ce ,,Biblia pierdută”? Personajele sunt foarte bine caracterizate, la fel și locurile unde călătorește profesorul Charles cu Christa. Acțiunea este palpitantă, intrigantă. La finalul cărții, Charles este pus în fața adevărului, îi sunt prezentate cu lux de amănunt răspunsurile la toate întrebările ce le avea. Îi important să lăsăm cititorul să-și facă o imagine despre această carte. Îi încărcată cu multă istorie, lucru ce ne face mai conștienți de faptul că un popor fără istorie nu se poate numi popor. Îmbinarea ei cu ficțiunea rezultă, cum de altfel, ceea ce Igor Bergler a numit ,,Biblia pierdută”.

 40. Avatar Octavian Stefan
  Reply

  Biblia pierduta, romanul lui Igor Bergler , este cel mai mare succes al autorului. Cartea este lansata oficial la cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, unde este aleasa cartea anului dupa preferintele publicului. Acest Thriler, devine bestseller-ul care reuseste sa inregistreze primul record la prevanzare, peste 10.000 de exemplare.
  Cartea apare la editura Rao, in conditii grafice deosebite, are 544 de pagini si coperta cartonata.
  Tema aleasa de autor este complexa, se refera la manipulare, conspiratie si istorie, elemente pe care le intalnim si in romanele altor autori ai genului precum Dan Brown si Steve Barry. Desi presa de specialitate considera ca Biblia pierduta este o copie, Igor Bergler se distinge de ceilalti autori prin folosirea elementelor de istorie nationala (figura lui Vlad Tepes, Sighisoara, Biblia lui Gutenberg, mitul lui Dracula) care il individualizeaza in mod cert si il propulseaza in topul autorilor internationali.
  Charles Baker, celebrul profesor american de istorie , soseste oficial la Sighisoara pentru a participa la o conferinta a celor mai renumiti istorici din lume. El are si un scop ascuns, acela de a cauta sabia lui Vlad Tepes, pe care dorea sa o detina bunicul sau. In acest timp au loc trei crime al caror autor ,la prima vedere ,pare a fi chiar profesorul. Aceste crime declanseaza intriga actiunii. Agenta Christa Wolf care il audiaza si il declara nevinovat pe profesor devine aliata lui si impreuna pornesc intr-o calatorie prin Europa in incercarea de a gasi indicile lasate de bunicul acestuia spre adevaratul faptas al crimelor.
  Cei doi descopera ca in spatele crimelor este o intreaga organizatie internationala care controleaza din umbra mass-media, guvernele si industria financiara. Cheia pentru a putea rezolva misterul se afla ascunsa in Biblia lui Gutenberg ,care ar putea ajunge in maini gresite, sub forma unui mesaj codat.Mesajul a fost introdus in cuvintele Bibliei si multiplicat odata cu aceasta la ordinul lui Vlad Tepes, care a facut si el parte din organizatia Ordinul Dragonul.
  Pe masura ce inainteaza in cercetarile lor, profesorul si agenta reusesc sa mearge pe firul istoriei pentru a descoperi motivul real pentru care Vlad Tepes a primit numele de Dracula.
  Charles Baker ajunge in posesia sabiei dorite, iar agentei ii sunt recunoscute meritele dupa rezolvarea misterului.

  Actiunea este prezentata amplu, pe mai multe planuri, detaliat , insa fara a plictisi cititorul. Autorul introduce in continutul cartii mai multe date istorice reale, care se combina in mod reusit cu fictiunea.
  Personajul principal al cartii este Charles Baker. Acesta este bine conturat si se dovedeste a fi amuzant, deoarece deseori se autoironizeaaza si replicile sale au tenta umoristica. Pe parcursul cartii el adopta un aer de superioritate fata de celalalte personaje deoarece se considera mai intelligent decat ceilalti.
  Toate personajele sunt prezentate in momentul in care intra in scena astfel incat cititorul isi formeaza imediat o imagine corecta a acestora.
  Christa Wolf ne duce cu gandul la Sophie Neveu din cartea “Codul lui Da Vinci” prin abilitatea si logica cu care analizeaza indiciile. Identitatea personajului negativ este dezvaluita cititorului la finalul cartii, desi Charles inca nu este sigur de aceasta.

  Punctul tare al cartii este in primul rand tema -teoria conspiratiei, un subiect actual, spumos, care te tine cu sufletul la gura si care iti stimuleaza deopotriva nevoia de actiune si dorinta de a iti folosi imaginatia pana la extrem. Intriga desavarsita, cu personaje credibile, inteligente si complementare, ritmul sustinut care nu-ti permite sa abandonezi planul epic, schimbarea locatiilor si pastrarea constanta a suspansului , fac din aceasta carte un best seller care se adreseaza, indiferent de varsta, cititorului inteligent, cult, initiat si dornic de a descoperi noi mistere.
  Cartea se preteaza unei ecranizari sau chiar productiei unui serial care ar putea sa-l faca cunoscut international pe autorul Igor Bergler dar si sa popularizeze dincolo de hotare imaginea lui Vlad Dracul.

  Biblia pierduta este o care nu te lasa indiferent, care-ti schimba perceptia despre ceea ce este si ceea ce pare a fi, despre adevar si istorie, despre initiere in rau dar si in bine, despre Organizatii obscure, dar si despre puterea celor mici de a schimba ceva, sau macar de a afla Adevarul.

 41. Avatar Călător prin viață
  Reply

  Biblia pierdută este alcătuită din cinci părți și însumează 136 de capitole. Stilul autorului este destul de simplu, nu sunt utilizate cuvinte ce necesită folosirea unui dicționar, iar capitolele sunt scurte, fapt ce permite ca lecturarea să se facă destul de ușor, cu excepția pasajelor unde este multă istoria, care necesită atenție mărită.
  Misterul învăluie cititorul încă din primele pagini, când profesorului Charles Baker îi este întrerupt discursul, iar acesta este luat de către poliție, care îl suspectează de crimă. Au fost găsite 3 cadavre așezate într-o poziție ciudată (în formă de cruce). Unuia îi lipseau urechile, altuia ochii și celui de-al treilea limba, semn că nu trebuia să audă, să vadă și să vorbească. (simbolul celor trei maimuțe ale înțelepciunii). Despre ce, avea să afle mai târziu. Acela a fost momentul când a cunoscut-o pe Christa Wolf, cea cu care avea să fugă de la Sighișoara (locul unde au avut loc discursul și crima) către Praga să caute Biblia lui Gutenberg în care Vlad Țepeș a ascuns un mesaj secret, care ar putea schimba lumea dacă ar fi cunoscut.
  Femeia îl informează că de ceva vreme este pus sub observație, pentru că întotdeauna se află în apropierea locurilor unde se comit crime. Dar că ea nu îl crede autorul crimelor. Călătoria cu trenul până la Praga este înțesată cu legende despre Vlad Țepeș și povești despre diverse locuri și construcții și din păcate mai apare încă o crimă în tren. Este remarcată impresionanta documentare pe care a trebuit s-o facă autorul, pentru că apar foarte multe detalii, simboluri, foarte multe date istorice în special despre Vlad Țepeș.
  Personajele sunt și ele bine conturate. Eroul principal, Charles la început pare că nu crede nimic din ceea ce i se petrece, dar pe parcurs își dă seama că totul e cât de poate de real și adevărat. Se poate observa că nu știe să deosebească între cine îi este prieten și cine vrea doar să îl folosească. O suspectează pe Christa că ar fi trădătoare, dar când aceasta îi spune că trebuie să-l verifice pe Ross, Charles susține că nu e nevoie, pentru că se cunosc de mult timp. Surpriza apare când îl cunoaște cu adevărat.
  Apariția lui Sir Winston mai împrăștie puțin misterul. Bătrânul, prieten bun cu bunicul- decedat a lui Charles îi dezvăluie informații despre Biblia pierdută și despre cele 12 bresle, dar, din păcate este omorât.
  Finalul este absolut surprinzător, dar este bine să fie citită cartea, nu să fie aflat dintr-o recenzie.
  După părerea mea, dacă ar fi să descriu cartea în două cuvinte aș alege surprinzătoare și misterioasă. M-a străbătut un fior când am făcut cunoștință cu umbra și descrierea ei, dar mi-a plăcut tot suspansul și modul în care te face să simți toate stările de incerditudine și confuzie. Cel mai tare mi-a plăcut de Christa. E adevărat că am suspectat-o și eu din cauza ieșirilor ei tainice din hotel dar am ajuns să o îndrăgesc. Bărbătoasă, neînfricată, cu o intuiție perfectă, însă în aceeași măsură feminină și seducătoare. Episodul meu preferat, dacă pot spune așa, este cel în care Charles se fâstâcește și roșește când o vede îmbrăcată în rochie, cu gleznele la vedere.
  Per total o carte bună, i-aș acorda un 4 din 5 steluțe pentru că m-am simțit puțin amețită, ceva de genul “stai așa că nu-i așa”.

 42. Avatar Love Goodread
  Reply

  Am decis sa scriu si eu o recenzie a recenziilor care sa ii cuprinda pe toti care au participat la concurs si sa incerc sa ajut pe autor. The Helper a incercat sa faca si el una, dar o voi imbunatati. As vrea sa spun ca o recenzie are un plac care trebuie respectat si acesta ar trebui sa fie un aspect important in alegerea castigatorilor. Conteaza si nr cuvintelor care ar trebui sa fie minim 300-350, sa aiba introducere, cuprins, incheiere, si un mini-rezumat, o parere despre personale, impresii despre carte sau prezentarea catorva elemente din carte. De aceea am facut si un clasament, care dupa parerea mea, este corect
  Dupa parerea mea ar fi asa:
  1-Ana Rusu / nu sunt sigur
  2-Calator Prin Viata/Fircea Stefan
  3-Cheregi Stela/Cornelia Popa
  Eu am incredere ca le veti alege pe cele care chiar merita, insa ar fi o surpriza placuta sa vad ca mi-ati luat in considererare, review-ul. P.S: Astept urmatoarea carte!!!

  Robert Robitzu Robert, Trintalin Attila, Malina, Florentin Gurau, Adriana Mertea, Mures, silvia mihalache, Roxana, Claudia Dumitrescu, Argeseanu Paulina, Claudia Nicolae, Tanase Georgiana, Miha,Raluca Simina,dmihaela80,Faluvegi Ramona,Cibotariu Daniel,Aghinitei Maria,Lavi,GLĂVAN VERONICA-MIHAELA,Ion Luiza,Borza Cristina-Elena- NU AU SCRIS RECENZII, CI COMENTARII PERSONALE, IMPRESII, PARERI SAU LAUDE.

  Alexia Florea, recenzia este copiata de pe site-ul:
  https://dindragostepentrucarti.wordpress.com/2015/12/28/biblia-pierduta-de-igor-bergler

  Marta Venera, recenzia este de asemenea copiata de pe Goodreads:
  https://www.goodreads.com/review/show/1560964020?book_show_action=true&from_review_page=1

  Elena Adina Buscan, mare larte a recnziei e identica cu cea de aici:
  http://www.evz.ro/biblia-pierduta-o-conspiratie-veche-de-500-de-ani.html

  Alexszollo, o recenzie inseamna sa iti exprimi parerea despre care si despre continutul cartii, nu despre alti autori. Este foarte putin despre carte in sine.

  Dorin, toate cuvintele scris sunt corecte, insa nu sunt puse in cadrul unei recenzii, pentru ca acel text NU este o recenzie.

  Malinescu Marius Andrei, in recenzia scrisa de tine apar 2 aspecte legate de carte: titlul si parerea personala.

  Carina Florin, o recenzie trebuie sa aiba 300 de cuvinte, cel putin. In aceasta recenzie sunt cel mult 80 despre carte.

  Cheregi Stela,g din cate am inteles, recenzia trebuie sa fie originala (sa fie postata DOAR pe Goodread). Am gasit-o si pe Facebook, deci probabil ai voie sa o re-postezi. Este o recenzie buna deoarece se intelege clar ceea ce voiai sa exprimi insa nu are componentele un recenzii si asta este o problema.

  Ion Tudor Adrian, este destul de putin scris. Mai mult ai laudat cartea si autorul decat sa faci recenzie.

  Dorin Danila, acel comentariu a fost exprimarea opiniei tale in legatura cu atutenticitatea lucrarii

  Un cititor, nu prea a scris mai nimic despre carte. Eu consider ca o recenzie are legatura cu continutul cartii

  Huruiala Ioana Beatrice, lipsesc multe elemente din recenzia ta. Nici macar nu a scris numele autorului…inceputul si sfarsitul cam lungi comparativ cu restul recenziei extrem de scurte

  Ana-Maria Varga, 550 de cuvinte si tot nu am inteles, ca persoana care citeste recenzia, despre ce este vorba in carte. Prea lunga si fara informatii concludente.

  Izabele Elena, aproape 600 de cuvinte ai ai reusit sa puntezi un sfert din continutul unei recenzii. Oameni buni! Recenzia nu e un text trantit, asa dupa cum vrea fiecare. Are un plan ce trebuie respectat!!!

  Stefan Fircea, cred ca recenzia ta, e prima citita care sa aiba tot ce trebuie. Totusi, cred ca Charles are ca scop principal sa gaseasca sabia lui Dracula, nu un simbol. Poate ai inteles gresit….

  corneanu, o recenzie inseamna sa spui despre CARTE si continutul acesteia. Jumatate au avut tendinta sa o ia pe o linie gresita si sa scrie alte lucruri

  Cornelia Popa, recenzia este destul de buna….lipseste inceputul si cateva informatii in plus despre carte (ca si obiect) nu stricau. Cam lunga descrierea actiunii dar Felicitari!

  Ana Rusu, recenzie de peste 700 de cuvinte, complexa, cu toate componentele.

  Narita Andrei, Absolut nimic despre ce este vorba in carte. Recenzie buna ca si dimensiuni dar structura unei recenzii lipseste.

  Calator prin viata, recenzie buna care are cam toate partile componente. Ai scris recenzia pe baza povestirii inceputului cartii, lucru care nu este asa rau…Dar lipsesc mai multe parti scurte insa importante din recenzie… Cred ca ai bifac in procent pa 70% ceea ce trebuia sa faci. Bravo!

 43. Avatar Love Goodread
  Reply

  O recenzie trebuie sa contina:
  -Introducere : data aparitiei, locul, autorul, nr de pagini, coperta, importanta temei aboradate, comparare cu alte lucrari
  -Rezumat indicativ: nu trebuie sa fie prea lung si nici sa cuprinda toata cartea. In special inceputul cartii…
  -Niste specificari despre personaje
  -Impresii/pareri de tipul: Mi-a placut ca autorul a strecurat cu atentie datele istorice, astfel incat sa nu plictiseasca (mai multe observatii despre carte
  -la sfarsit, concluzia. Nu trebuie sa fie foarte lunga dar macar 30-40 de cuvinte in care sa mai releti ce ai spus despre ea sau sa adaugi ceva pe scurt, poate o recomandare.

 44. Avatar Jucător
  Reply

  Nu sunt de acord cu Helper. În mare parte sunt copiate recenziile ( aici are dreptate) dar pune pe primul loc pe doamnă Stela, a carei recenzie nu prea inspiră ca a citit cartea. Sunt laude, păreri care pot fi luate de oriunde și reformulate. Eu cred ca pe podium merită aceia care dau de înțeles ca au citit și care au folosit anumite detalii din carte pe care nu le.au precizat altii.
  Mult succes!

  Apropo, scriu de pe telefon și e destul de greu pentru ca nu se adaptează site.ul la mărimea telefonului. Pe viitor, poate luați în calcul asta.

 45. Avatar Anonim
  Reply

  Nici eu nu prea sunt de acord cu Helper. Pe primul…Mai degraba cu IoveGoodread…

  1-Ana Rusu/Octavian Stefan
  2-Stefan Fircea/Calator prin Viata
  3-Cornelia Popa/Corneanu/Narita Andrei

  Am scris si eu o recenzie mai la inceput dar foarte neinspirata :))) A…si da, ai dreptate Goodread Love, Recenzia are un plan (pe care eu, peroanal, nu l-am respectat) Dar ce e corect e corect. Nu as fi meritat…

 46. Avatar Georgiana
  Reply

  Aparuta in toamna lui 2015, Biblia pierduta este cartea fenomen al anului trecut.
  Romanul este scris de Igor Bergler, scriitor, scenarist si regizor. Acesta a studiat comunicatii audiovizuale la Academia de teatru si film din Bucuresti intre anii 1993-1997 si Regie de film la Berlin intre anii 1991-1995.
  Vorbim despre o carte cu un numar mare de pagini (556), iar coperta ne aminteste de celebra pictura a lui Michelangelo Buonarroti, Crearea lui Adam intr-un mod interesant si inedit.
  Cine iubeste genul Dan Brown, va indragi aceasta carte si o va astepta pe urmatoarea negresit, pentru ca se pliaza perfect pe asteptarile cititorilor in aceste timpuri.
  Incepem asadar calatoria alaturi de profesorul Charles Baker de la Universitatea Princeton care se afla in Romania pentru a participa la o conferinta de istorie in Sighisoara.
  Acesta insa nu e unicul motiv pentru care profesorul Baker vine in Romania, numai ca, planurile ii sunt date peste cap atunci cand trei crime ingrozitoare il vor conduce pe un drum cu intamplari pline de actiune si suspans.
  Cartea de vizita a profesorului a fi gasita la locul crimei .Astfel o vom cunoaste pe Christa, un om al Interpolului, partenera lui in aceasta poveste, omul alaturi de care va calatori prin ceaţa misterelor, a lumii din spatele lumii, daca m-as putea exprima asa.
  De la Sighișoara la Praga, apoi la Londra,Washington și Bologna Baker si Christa sunt pe un drum plin de intamplari ce tin cititorul cu sufletul la gura, ii capteaza atentia si nu-l lasa pana la ultima fila a cartii.
  Iubitorii acestui gen vor gusta din imbelsugata masa de informatii, incepand cu Evul mediu si pana in prezent.
  Cei mai importanti 12 oameni ai lumii, cei care fac jocul, cei care conduc din umbra si controleaza mediul politic si economic, mass-media si retelele de socializare vor putea fi opriti numai cu ajutorul Bibliei lui Gutenberg, in care Vlad Tepes a ascuns un mesaj. in anul 1455.
  Cititorii vor descoperi povestea lui Vlad Draculea, domnitor in Tara Romaneasca, cunoscutul Dracula. Insa vom afla Istoria adevarata din spatele legendei, nu ne vom aventura pe taramul povestilor ecranizate.
  Pe scurt, cartea contine de toate:.Intuneric, lumina, mister, suspans, istorie, cultura, Intrebari si raspunsuri. Este o carte pentru toti, accesibila si proaspata.

 47. Avatar Octavian Stefan
  Reply

  Multumesc, Goodred! Multumesc domnule autor!
  Nu imi vine sa cred ca am castigat. As vrea sa stiu cum sa va contactez ca sa va dau datele personale. Pe facebook sau prin e-mail?

 48. Avatar PAPDAN PAPUC DANIEL
  Reply

  Felicitāri că ați creat ceva așa interesant
  Care m ‘ a captivat prin titlul atașat așa de
  Deosebit , ce mă pune pe citit să aflu urgent ,
  Cum de s ‘ a pierdut ce Bunul Isus , Blânda de
  Lumină ce Învațā ș ‘ azi ce ‘ am pierdut neatent ,
  Adevărul , BIBLIA , SFÂNTA SCRIPTURĂ ce de
  Mii de ani , vreo douā și un pic ne aratā insistent ,
  Ce am pierdut odinioară se găsește mai ascuns de
  Cei ce nu pot și nu vor ca să regăseascã Biblia făcută
  Pierdutã , arsã , aruncată și mult disprețuitã azi de
  Fiecare prin a lor purtare mult delāsātoare cu pericol Mare !!!

POST A COMMENT.