Recenzie “Îngeri și demoni” de Dan Brown

de | nov. 24, 2021 | Literatură Contemporană, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNGERI ȘI DEMONI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Conspirație, mister și multă acțiune – cred că aceasta este descrierea cărților lui Dan Brown.

Veșnica luptă sau concurență dintre religie și știință este prezentată aici în toată splendoarea sa.

Uneori, pentru a descoperi adevărul, e nevoie să mutăm munţii din loc.

Este cartea care dă start unei serii de succes, seria Robert Langdon, care poartă numele protagonistului. Acesta nu este un supererou menit să lupte cu răul, este un specialist celebru în simbolistică, fost absolvent Harvard care descoperă dilemele prin ascuțimea propriei minți. Întreaga serie se vrea a fi un tratat de simbolistică condimentată cu mister și acțiune.

De data aceasta Robert Langdon este chemat în Elveția pentru a analiza cadavrul lui Leonardo Vetra, pe al cărui piept fusese înfierat un simbol ciudat. Langdon descoperă că acest simbol aparține unei străvechi organizații, Illuminati. Partea stranie a istorie este că această organizație dispăruse cu patru secole în urmă atunci când declanșase o diabolica vendetta împotriva Bisericii Catolice. Împreună cu o tânără cercetătoare, Vittoria Vetra, Langdon pleacă într-o cursă contra cronometru pentru a depista și a dezamorsa o bombă care amenință Vaticanul. Căutările îi vor purta pe cei doi oameni de știință prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii și prin catedrale părăsite, până în cel mai periculos loc de pe fața pamântului – ascunzătoarea de mult uitată a ordinului Illuminati.

O carte care îți va trezi curiozitatea, te va motiva să faci câteva căutări pe Google cu atât mai mult că în nota autorului găsim: Toate operele de artă, tunelurile şi obiectivele arhitecturale din Roma, menţionate în această carte, sunt reale (ca şi amplasamentul lor). Toate există şi în momentul de faţă. Confreria Illuminati este, de asemenea, reală.Te prinde acolo în istorie, alergi pe străzile Romei și prin tunelurile secrete ale Vaticanului, descifrezi semne și simboluri împreună cu profesorul Robert Langdon, afli tainele și substraturile religiei creștine.Călătoria nu este una scurtă, însă – interesantă. Cartea are vreo 500-600 pagini, depinde de ediție, dar se citește repede. Recomand!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎNGERI ȘI DEMONI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Brown sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNGERI ȘI DEMONI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Îngeri și Demoni
Autor: Dan Brown
An apariție : 2001
Editura: CORGI
Nr. Pagini: 620
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 24.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 105 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 16 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments