Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

C.C.C. Întotdeauna am găsit foarte ciudat să mă descriu ori să vorbesc despre mine. Am să aleg să vorbesc mai degrabă despre pasiunile mele și să le las pe ele să compună o imagine a mea în ochii cititorilor. 

Mi-a plăcut să citesc încă de pe vremea când eram copil. Am avut norocul de a descoperii magia cărților de foarte devreme și privilegiul de a mă naște într-o familie care să mă încurajeze să citesc și să-mi ofere totodată o bibliotecă întreagă. La imaginația specifică vârstei fragede, am adăugat noi straturi clădite din poveștile pe care le-am citit și curând mi-a devenit destul de limpede că îmi doresc să mi le creez pe ale mele. Am scris orice-mi trecea prin cap. Povestiri scurte, am început ceva romane, am scris câteva piese de teatru pe care le dădeam copiilor din fața blocului să le joace. Mi-a plăcut mult să citesc poezii și am scris și eu destul de multe versuri. 

Oarecum, diametral opus, ca profesie, sunt avocat. Și pe această latură citesc mult, dar limbajul este unul foarte diferit. Rece, strict. Poate de aceea am ales să scriu multă ficțiune, fantastic. Ca un fel de evadare. Cu toate astea îmi iubesc meseria și o fac din plăcere și cu pasiune. De vreo 18 ani. E ca şi cum ar exista două lumi paralele în care trăiesc. Una dintre ele îmi solicită o gândire metodică, analitică şi, într-o oarecare măsură, destul de precisă, bazată pe legi, norme, reguli. În cealaltă lume îmi dau frâu liber imaginaţiei, renunţ la legi şi restricţii. În această a doua lume includ şi viaţa de familie, fiind la fel de plină de magie şi creativitate.

E.I. Care a fost momentul în care ai realizat că scrisul a devenit o pasiune pentru tine?

C.C.C. Nu a fost un moment anume în care să am vreo revelație. Am simțit nevoia să-mi aștern gândurile pe hârtie de cum am învățat să scriu. Am jurnale scrise de pe la vârsta de 9-10 ani. Chiar dacă sunt pline de copilării și descrieri puerile a activităților mele de atunci, mă delectez și mă amuz teribil citindu-le din când în când.

E.I. Care a fost prima poveste sau cartea scrisă? A rămas un manuscris sau ai reușit să o publici?

C.C.C. Prima poveste mai închegată de care îmi amintesc (cu regret, nu o mai am. Blocul în care am copilărit o perioadă în Mangalia avea încălzirea pe bază de sobe pe lemne. La cât scriam, mama avea veșnic cu ce aprinde focul) era o scenetă cu dialoguri amuzante (sau așa mi-au părut mie atunci, dar și vecinilor care au ascultat-o) dintre o doamnă bogată, servitoarea ei care o lua peste picior, valetul, îndrăgostit lulea de servitoare, dar care dorea să o farmece pe doamnă pentru a descoperii unde ține ascunși banii ca să fugă în lume cu servitoarea. Ceva de genul acesta îmi amintesc. De unde mi-o fi trecut la vârsta aceea prin cap asemenea poveste, n-aș putea spune. 

E.I. Cum a fost experiența de a scrie ”Ephialte. Umbra unui coșmar”?

C.C.C. A fost o experiență destul de plăcută. Aveam deja în minte încotro doresc să conduc acțiunea și deznodământul poveștii și deveneam nerăbdătoare cu fiecare capitol să o văd așternută pe hârtie. Aici ar trebui să fac o mențiune. Inițial, Umbra unui Coșmar a fost proiectată ca fiind ultimul volum al seriei Ephialte. Așa a fost și scris primul manuscris. Ulterior, la editare, au fost multe completări de făcut și finalul a rezultat într-un manuscris foarte stufos pe care am hotărât să-l împart în două părți. Astfel, Umbra unui Coșmar a devenit penultimul volum, iar cel din urmă se va numi Împlinirea unui Coșmar.

E.I. Cartea are o copertă din punctul nostru de vedere, de impact, a fost greu să o alegi?

C.C.C. Nu, chiar nu a fost. Și asta datorită și artistei care a creat copertele pentru întreaga serie și care este cu adevărat un om minunat și talentat. Amalia Chițulescu este numele ei și o recomand cu dragă inimă.

E.I. Care a fost reacția persoanelor care au citit până acum cartea?

C.C.C. Reacțiile tuturor celor care au citit volumul și mi-au și comunicat părerile lor, au fost complexe. Le-a plăcut, dar au protestat vehement că i-am lăsat în suspans la sfârșit. Ceea ce, recunosc, mă încântă, întrucât chiar asta mi-am dorit. Dar sper ca ultima parte să fie publicată cât mai curând și să nu-i mai las să aștepte prea mult până să aibă ocazia să afle finalul.

E.I. Urmează o altă carte sau un alt volum?

C.C.C. Seria Ephialte, din ceea ce mă privește, este terminată. Am și manuscrisul ultimei părți, gata de dat la print. Nu știu când va fi cuprinsă în planul editorial al editurii, dar sper să fie publicată curând. 

În prezent, scriu la un prim volum dintr-o nouă serie. Am reușit să trec de jumătatea poveștii, dar merge puțin mai greu decât am preconizat inițial, dat fiind faptul că este o perioadă mai încărcată pentru mine. Este tot o serie fantasy, dar pe un ton diferit față de Ephialte. Nu aș vrea să dezvălui mai multe până nu am manuscrisul primului volum finalizat. Probabil la începutul anului viitor ar putea fi publicat.

Pe lângă finalul seriei Ephialte și prima parte din această nouă serie, mai am în lucru o poveste în versuri, dar sunt abia la început cu ea. 

E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

C.C.C.  Postez informații despre ceea ce scriu atât pe profilul meu, pe pagina de autor de pe Facebook cât și pe contul de pe Instagram. Pentru seria Ephialte am chiar un grup în care pot discuta mai liber cu cititorii seriei și unde le ofer din când în când incursiuni în partea finală. 

Primele volume ale seriei Ephialte, respectiv Începutul unui Coșmar (volumul I), Trezirea unui Coșmar (volumul al II-lea) și spinofful Recviem pentru Alisia & Coșmarul lui Maximilian Novac urmează să fie republicate anul acesta de către editura Libris, editură care a publicat volumul Umbra unui Coșmar.

Momentan nu știu în ce măsură se mai găsesc pe piață primele volume, dar  Umbra unui Coșmar poate fi comandat pe site-ul editurii, la următorul link.

E.I. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

C.C.C. În primul rând, doresc să vă felicit pentru inițiativa construirii unei asemenea comunități, în care ați adunat iubitorii de cărți. Sper ca numărul lor să continue să crească. Nu aș transmite un mesaj, ci mai mult o rugăminte pentru toți iubitorii cuvintelor scrise: Nu renunțați să citiți și nu renunțați să scrieți. Mi-aș dori tare mult ca această infinitate de lumi și de vieți pe care o găsim între paginile cărților, să poată fi descoperită și de cei ce ne urmează, indiferent de evoluția tehnologiei.