Interviu cu Eliza Mazilu, autoarea cărții „Stele întunecate – Tărâmul de dincolo”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Eliza Mazilu: Cărțile pe care le citesc și pe care le scriu mă definesc ca și persoană. Mintea mea este mereu un amalgam de idei și posibilități, deși nu le pot pune mereu pe hârtie. Am șaptisprezece ani și citesc și scriu aproape zilnic de la doisprezece ani. Sunt pasionată de tot ce ține de mitologie și de lumea fantasticului.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

E.M. Am început să scriu de la vârsta de doisprezece ani, când am descoperit site-ul Wattpad și am văzut câți tineri scriitori se află acolo. Eram fascinată de cât de ușor îmi era să îmi expun gândurile prin cuvinte și cât de încurajată eram de ceilalți.

E.I. Cum s-a născut cartea  „Stele întunecate – Tărâmul de dincolo” ?

E.M. Ideea s-a născut din pasiunea mea pentru lumea supranaturală și creaturile ei, precum îngerii și demonii. Cartea se învârte în jurul lor și a abilităților pe care le posedă. Inițial nu era nimic serios, doar un mic proiect pe care credeam că îl voi abandona, dar mă atașasem atât de tare de personaje și de lumea lor încât n-am putut renunța.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.M. Categoric ca pe o pasiune. Nu e ceva neobișnuit ca tinerii să aibă hobbyuri trecătoare, dar pentru mine scrisul înseamnă libertate. Mă definește și mă ajută să-mi exprim toate gândurile și ideile prin intermediul unor personaje rupte din această lume. Chiar dacă uneori este dificil și copleșitor, îmi aduc aminte motivul pentru care am început și de ce iubesc atât de tare acest roman.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

E.M. „Harry Potter și Piatra Filozofală” bazată pe cartea lui J.K. Rowling.

E.I. Cum crezi ca stilul tău de scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

E.M. S-a schimbat treptat datorită cărților pe care le-am citit și felul în care mau influențat. Pot spune că am evoluat mult față de cum eram la început și că acum scriu cu o fluiditate pe care nu o stăpâneam. Deși obișnuiam să abordez viața cotidiană a adolescenților, acum prefer temele fantastice.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

E.M. Probabil construind noi lumi și, dacă am noroc, cu cărțile traduse și vândute în alte țări.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai?

E.M. Da, ultimul eveniment la care am participat a fost Târgul Internațional de Carte și Muzică din Brașov.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

E.M. Orice faceți, faceți cu pasiune și devotament. Nu renunțați la ceea ce iubiți să faceți și cel mai important, citiți! Cartea „Stele întunecate” este un portal către o lume paradoxală și o continuă luptă dintre bine și rău. Este, de asemenea, drumul de inițiere al unei adolescente numite Jocelyn Dawn, care se confruntă cu cele mai teribile coșmaruri ale ei și care învață că aparențele înșeală teribil de mult, chiar dacă e vorba de Rai și de Iad.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

E.M. Mă pot urmări pe Instagram (@eliza.mazilu) sau Facebook (Eliza Mazilu). Carțile mele pot fi achiziționate de pe site-ul Libris și din librăria Șt. O. Iosif din Brașov

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.