Interviu cu Marius Albert Neguț, autorul cărții „Îngeri rătăciți”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

M.A.N. Cu mare plăcere! Mă numesc Neguț Marius, am 41 de ani, sunt tată a două fete frumoase, locuiesc în București la întretăierea cartierelor Rahova și Ferentari.

 

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

M.A.N. Din fragedă copilărie, am avut pasiunea cititului, pasiune pe care, în cazul meu, aș caracteriza-o drept drog. Cu toate acestea, m-am apucat de scris târziu… ”Îngeri rătăciți” fiind prima mea încercare, din fericire concretizată. A fost o conjunctură ce m-a purtat aici, nu a depins atât de mine, cât de un cumul de factori precum: vârsta și un anumit sentiment de stagnare ce mă măcina interior pentru că știam că pot mai mult.

E.I. Crezi că scrisul te-a schimbat într-un anumit fel?

M.A.N. Categoric, da! Am încercat prin romanul meu să schimb tinerii, prezentându-le trecutul recent, cu speranța că, dacă-l vor cunoaște în profunzime în toată cruzimea sa, vor schimba viitorul. Ei bine, am sfârșit prin a mă schimba pe mine. Documentarea ororilor petrecute în orfelinatele comuniste, cea asupra martirajului tinerilor revoluționari decembriști, asupra mineriadelor, m-a revoltat extrem de puternic. Abia acum, după zeci de ani, autoritățile investighează aceste crime asupra umanității și, probabil vor termina atunci când, vinovații vor fi cu toții morți și îngropați cu onoruri militare. Frustrarea m-a împins să fac ceva… cu umilele-mi puteri. Astfel, pentru a face romanul ”apetisant”, el prezintă istoria nu direct, ci în mod adiacent poveștii de dragoste și aventură a personajelor principale. De asemenea, am ales să donez drepturile de autor, Fundației Căminul Phillip, fundație ce se ocupă cu educarea copiilor proveniți din mediul atât de ostil al Ferentariului.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Ce înseamnă succesul literar pentru tine?

M.A.N. Succesul literar înseamnă o confirmare a faptului că, atunci când am ales acest drum, nu m-am supraevaluat. Iar asta îmi dă încredere să continui. Vreau să mulțumesc atât cititorilor cât și doamnei Dana Anghelescu, editor Libris, ce mi-a acceptat romanul în vederea publicării. Vreau să vă mulțumesc și vouă, bloggerilor ce popularizați noutățile editoriale.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Îngeri Rătăciți”?

M.A.N. Că merită citită! Am încercat să-i fac cititorului român o ofertă de nerefuzat: Un roman captivant, combinat cu o faptă bună. Chiar dacă cititorul nu ”gustă” romanul, el rămâne cu satisfacția unui act caritabil, iar aceasta, nu e puțin lucru!

E.I. Ce mesaj dorești să transmiți prin această carte?

M.A.N. Prin ”Îngeri rătăciți”, doresc să informez, responsabilizez și să revolt cititorul până la stadiul în care să se ridice în picioare și să se implice, schimbând astfel lumea în care trăiește.

E.I. Îți mai imaginezi viața fără scris?

M.A.N. Sincer… Nu!

E.I. Poți să ne spui în trei cuvinte cum este viața unui om care a publicat o carte?

M.A.N. În România, nu se trăiește din scris, iar asta nu o spun eu, ci autori imenși, precum Mircea Cărtărescu. Prin urmare viața unui scriitor publicat este aceeași luptă monotonă, pentru asigurarea necesităților zilnice, monotonie ”spartă” de câte un interviu, precum cel de față; o lansare de carte; întâlnirea cu un cititor…

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.A.N. Pe pagina mea de Facebook, cred că am reușit să stau de vorbă că marea majoritate a cititorilor mei. De asemenea, pe grupul Îngerilor rătăciți. Cărțile pot fi comandate pe Libris.ro, acolo unde, beneficiază atât de reducere, cât și de transport gratuit în orice colț al țării.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

M.A.N. Pe cititorii dumneavoastră doresc în primul rând să-i salut! În al doilea rând, vreau să-i felicit pentru faptul că apreciază un produs de calitate precum site-ul GoodRead.ro! Fără dânșii, nici eu, nici dumneavoastră nu am exista, de aceea mă înclin în fața lor și le mulțumesc!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.