E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

S.M. Brașovul e orașul copilăriei mele, dar pașii m-au purtat succesiv în Cluj-Napoca, unde mi-am finalizat studiile, în Bucovina, unde am fost medic de țară și, într-un final m-am stabilit in vestul țării, în Oradea. Sunt medic oncolog. Mi-am iubit meseria, dedicându-i aproape tot timpul. Am avut satisfacții multe, cea mai mare fiind zâmbetul pacienților vindecați. Totuși, trebuie să recunosc și că, nu de puține ori, am simțit și frustrarea neputinței.

Sunt căsătorită tot cu un medic, care a făcut din meseria lui o artă. Ne-am cunoscut pe băncile facultății. Povestea noastră de dragoste este una împlinită.

E.I. Când a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

S.M. Cred că a existat dintotdeauna, atât timp cât, copil fiind, îmi plăcea să compun povești.

Totuși, m-am dedicat meseriei de medic, care a necesitat multă muncă, sacrificii și renunțare la multe dorințe, inclusiv aceea de a scrie. Dedicația cărții subliniază acest lucru: „Tatălui meu care visa să devin scriitoare. Mamei mele care visa să devin medic”

E.I. Cum s-a născut cartea „Fereastră spre mâine”?

S.M. A fost dorința de evadare din lumea mea medicală, frumoasă, dar tristă, în care mă întâlnesc zilnic cu boala și cu moartea. Nu poate fi nimic mai frumos decât să evadezi în artă sau într-o poveste de iubire, fie ea și una fictivă! Acesta a fost și motivul pentru care am scris cartea cu plăcere.

Cu un ochi atent am păstrat lumina amintirii unor întâmplări vechi, mai triste sau mai hazlii, pe care am considerat că merită să fie menționate în paginile unei cărți, zugrăvind, în același timp, viața socială rurală post-revoluționară.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

Am venit, în felul acesta în întâmpinarea visurilor ambilor mei părinți, dar  mi-am împlinit și vechea mea dorință de a scrie, pe care o ascunsesem printre alte gânduri uitate. Bucuria acestei redescoperiri și eliberarea acestei pasiuni au reprezentat pentru mine o sursă de energie, pe care am topit-o într-o carte de dragoste.

E.I. Ce te inspiră să scrii?

S.M. Poveștile de viață pe care le întâlnesc la tot pasul.

E.I. Care este povestea titlului acestei cărți?

S.M. Titlul cărții „Fereastră spre mâine” are legătură cu destinul personajelor principale și cu mesajul cărții. Din punctul meu de vedere, este o carte optimistă. Dar îi las pe cititori să cearnă rândurile cărții prin sita propriilor lor trăiri.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

S.M. Da. Toate acele cărți sofisticate și egocentrice, care m-au făcut să îmi doresc să scriu altfel, mai aproape de sufletul cititorului.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

S.M. Da. Lucrez la ea.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat această primă carte?

În primul rând Cristi – soțul meu – și minunatele mele prietene – Carmen Man, Livia Tătar (ele sunt și primele mele cititoare) –, dl Paul Marcu de la editura Total Publishing, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată.

De asemenea, m-am bucurat de o mare susținere din partea tuturor prietenilor mei, în toată această perioadă de lansare și promovare a cărții: mai întâi la Oradea, apoi la Cluj-Napoca și, în curând, la sfârșitul lunii martie, la București. Mă mândresc cu un număr mare de prieteni și de înaltă calitate umană.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde se poate cumpăra cartea?

S.M. În acest moment, cartea se poate cumpăra online de la LIBRIS.ro  (link direct: bit.ly/fereastra-spre-maine)

Avem și o pagină a cărții pe facebook.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

S.M. „Fereastră spre mâine” e o care scrisă cu plăcere, pentru plăcerea de a citi.

Trăim într-o lume alertă, care ne lasă puțin timp pentru noi înșine, pentru citit, pentru artă în general. Nu prea lasă loc nici iubirii. Din când în când, pe drumul acesta grăbit al vieții ar trebui să ne mai și oprim, „să ne tragem un pic sufletul”, să ne bucurăm că suntem acum și aici și să deschidem larg fereastra spre mâine!

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1178 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate