Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

by | Sep 15, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FEREASTRĂ SPRE MÂINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci.

Acțiunea este relatată la persoana I din perspectiva Elvirei, protagonista romanului, sub formă de povestire în ramă. Cadrul principal al cărții este povestea de dragoste dintre Elvira și Radu, însă privind mai departe de povestea de iubire, observăm o societate românească schimbată.

Elvira este un medic abia ieșit de pe băncile facultății și este repartizată la Bradu.Aici, din întâmplare îi iese în cale Radu. Povestea de iubire dintre ei este una foarte frumoasă, însă statuturile sociale ale lor sunt mult prea diferite, iar Radu se simte înjosit. Astfel, el renunță la a mai avea o relație cu tânara doctoriță.


”Trebuie să mergi în Bucovina, Elvira. Să te împaci cu trecutul, Și, cu voia lui Dumnezeu, să fii liberă să iubești din nou.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Simona Mihuțiu

Desprinzându-ne de cadrul principal, observăm lumea satului românesc. Un cabinet medical murdar, fără aparatură, fără o asistentă, o campanie electorală plină de minciuni, unde primarul Foamete doar promite, însă după ce trec alegerile uită.

”Fereastră spre mâine” este o lectură ușoară pe care o puteți citi într-o zi pentru a vă relaxa. O recomand cu drag tuturor persoanelor peste 14 ani și sunt sigură că romanul de debut a lui Simona Mihuțiu vă va aduce zâmbetul pe buze.

Titlu: Fereastră Spre Mâine
Autor: Simona Mihuțiu
An apariție : 2019
Editura: TOTAL PUBLISHING
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 15.09.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Recenzie “Seria Dollanganger” de  V.C. Andrews

Recenzie “Seria Dollanganger” de V.C. Andrews

Florile de la mansardă Am văzut filmul acum mulți ani, dar eram prea mica să înțeleg toate implicațiile. Nu pot spune că mi-a plăcut. De fapt, m-a oripilat, revoltat și dezgustat. Povestea, deși statică, are ceva ingrediente pentru a te captiva, dar la capitolul...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 159 zile și a scris până acum 62 articole. Se află pe poziția 21 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments