Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Cine e Tudorache Ștefania în viața de zi cu zi, atunci când nu e scriitor?

R. Sunt o persoană optimistă, perseverentă, cu dorința de a învăța permanent, pentru a reuși să fac față provocărilor societății în continuă schimbare. Ador să fiu în preajma copiilor, deoarece profesia mea este cea de profesor pentru învățământul preșcolar. Copiii mă inspiră permanent, îmi oferă din energia lor pozitivă, și îmi stimulează spiritul ludic.

Î. De ce ai scris o carte pentru copii și nu una adresată adulților?

R. Vremurile s-au schimbat, iar generația actuală de copii are nevoie de instrumente și mijloace bibliografice moderne, pentru a învăța prin cooperare, pentru a fi empatici și toleranți. Este nevoie de cărți cu subiecte noi, din viața contemporană, în concordanță cu nevoile și preocupările lor actuale, iar eu pot crea astfel de cărți, grație profesiei mele.

Î. Cum te-ai simțit când ai publicat ”Surprizele iernii”?

R. ”Surprizele iernii” a generat în sufletul meu multă bucurie și nostalgie. Mi-am amintit, cu plăcere, de anii copilăriei, când petreceam foarte mult timp jucându-mă prin nămeții de zăpadă, împreună cu alți copii, când intrăm în casă doar atunci când nu ne mai simțeam mâinile și picioarele din cauza  gerului iernii. Din păcate, în zilele noastre, iernile sunt, de multe ori, lipsite de zăpadă, în cele mai multe zone ale țării, iar frumusețea jocurilor copilăriei  și a sărbătorilor tradiționale este mult diminuată.

Î. Ce te-a inspirat să scrii ”Surprizele iernii”?

R. Totul a început de la semnul @, așa numitul ”coadă de maimuță”, pe care îl tot accesăm zi de zi, în adresele de email. Așa, am ajuns să scriu o povestire despre o maimuță, și nu despre orice maimuță, ci despre maimuța din specia macacilor, supranumită maimuța de zăpadă. Restul, a venit de la sine, am creat și alte personaje inedite, acțiuni și întâmplări aduse în actualitate, rezultând astfel, povestea ”Surprizele iernii”, pentru copiii de 4-9 ani, publicată pe 30 noiembrie 2019.

Î. Cu ce gând sau emoție îți dorești să rămână copiii în urma lecturii?

R. Întotdeauna poveștile au un mesaj pentru micii cititori. Personajele poveștii ”Surprizele iernii” îi poartă pe copii printr-un labirint al emoțiilor generate de anotimpul magic. Copiii învață să fie prietenoși, empatici, să fie curajoși, curioși, modești și, cel mai important mesaj, să aibă încredere în forțele proprii.

Î. Ai un mesaj pentru cititorii tăi?

R. Întotdeauna, cărțile mele au fost trimise către micii cititori cu o dedicație creată în concordanță cu subiectului cărții, iar unul dintre ele spune așa: ”Pașii tăi să se îndrepte, permanent, spre calea cunoașterii!”

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum? 

R. Întotdeauna va exista o nouă carte pentru copiii care adoră poveștile. Pe parcursul acestui an am creat o nouă poveste pentru copiii de 4-9 ani, care va fi publicată în primăvara anului 2021. Amănunte despre subiectul abordat veți afla imediat după publicarea cărții.

Î. Ce păreri ai primit până acum despre carte?

R. Întotdeauna, feed-back-ul îl primesc imediat după achiziționarea și lecturarea cărților de către cititori, iar acesta este unul pozitiv. Copiii sunt de părere că acțiunile personajelor sunt foarte amuzante, că lecturarea cărții ”Surprizele iernii” le creează o stare de bună dispoziție și că așteaptă, cu nerăbdare, publicarea unor povești asemănătoare.

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R. Activitatea mea poate fi urmărită pe pagina de facebook: www.facebook.com/magiapunctelor/ , iar cărțile mele ”Surprizele iernii” și ”Magia punctelor” pot fi achiziționate accesând site 

https://momoclock.ro/  , sau printr-un mesaj pe adresa de email tudorachestefania60@gmail.com 

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

R. În primul rând, felicit pe administratorii comunității BookNation.ro pentru inițiativa de a promova lectura, de a încuraja membrii comunității să împărtășească  din experiența de  cititor sau autor de carte. Vă doresc succes în tot ceea ce întreprindeți, sărbători cu bucurie în suflet și un An Nou cu sănătate! La mulți ani!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!