Pentru acest interviu vreau să vă prezint o scriitoare dragă mie. Încă de la prima carte apărută, Pe Strada Dublin, Samantha Young a reușit să mă introducă într-un univers aparte, care pune accent pe familie și loialitate. De atunci, au mai apărut multe cărți care continuă în aceeași notă, cu elemente specifice ce o transformă într-o scriitoare de referință a genului romantic.

Ramona Popa: Bună Samantha și mulțumesc pentru acordarea acestui interviu. Pentru început, ne poți spune ceva amuzant despre tine? 

Samantha Young: Bună Ramona! Plăcerea este de partea mea! Mi s-a spus că atunci când strănut semăn cu un un șoricel din desene animate. Comun, dar adevărat.

RP: Ce te inspiră atunci când scrii?

SY: Experiențele trăite, oamenii din jur, cărțile, filmele. Muzica mă ajută enorm în acest proces și mă inspiră în momentele cele mai grele. Întotdeauna am reușit să îmi adun gândurile pe hârtie și am făcut acest lucru de mică. Faptul că acum scriu cărți, reprezintă același lucru, dar la o scală mai mare.

RP: Ce îți place să faci în afară de scris?

SY: Îmi place foarte mult să citesc și mă consider o tocilară notorie. Ador plimbările, să mănânc în oraș, să practic Pilates, să alerg după câinii mei zăpăciți, să ies cu prietenii, să petrec timpul cu familia, să mă duc la teatru, la balet sau la concerte. Mi-am stabilit un țel în viață să caut cel mai bun cheeseburger.. încă îl caut.

RP: Care este cel mai mare vis al tău atunci când vorbim de scris și publicat?

SY: Să scriu cărți toată viața mea.

RP: Ai anumite trucuri care fac scrisul mai ușor?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

SY: Planificarea este cel mai mare truc al meu. Conturez structura poveștii mele, pentru că dacă nu fac acest lucru, totul se duce de râpă. De asemenea, scrisul devine mult mai ușor atunci când relatezi ceva cu care te poți identifica. Dacă alegi un subiect cu care nu ești familiarizat, propun să te pui bine pe studiat. Dar în același timp nu strică puțină “actorie”. Pentru a-ți convinge cititorii, trebuie să te implici 100% și să creezi personaje autentice, cu care atât tu cât și cititorii vă puteți identifica. Realismul este singurul instrument cu care poți convinge, altfel nu vei avea succes.

RP: Ce cărți recomanzi cititorilor tăi?

SY: ABSOLUT ORICE de la Mia Sheridan, Claire Contreras, LH Cosway, Penny Reid, Penelope Douglas, Emma Chase, Kristen Callihan, Helena Hunting, Elle Kennedy, Penelope Ward and Vi Keeland, Elle Casey, Sally Thorne, Lisa Kleypas, Georgia Cates, Rachel Higginson, Jennifer L. Armentrout, Sărina Bowen, Joanna Wylde, Tillie Cole, Tiffany Snow, Jay Crownover, Kate Meader, Tracey Garvis Graves, Colleen Hoover, Tammara Webber, Julianna Keyes, Anne Stuart, Kim Karr, Samantha Towle, Alice Clayton… și aici vorbesc doar despre genul romantic 🙂

RP: De ce ai ales Scoția ca “fundal” pentru seria Pe Strada Dublin?

SY: M-am născut în Scoția și așa cum am menționat mai sus, am vrut ca povestea mea să fie reală. Din punctul meu de vedere, mai reală decât țara mea de origine nu se poate. Cunosc Scoția la fel de bine cum mă cunosc pe mine însămi.

RP: Care este cartea care ți s-a părut cel mai greu dar și cel mai ușor de scris?

SY: Pe Strada Dublin a fost cea mai grea dar și cea mai ușoară carte pentru mine. Nu știu dacă mă înțelegeți exact.. A fost grea pentru nota personală pe care i-am dat-o și ușoară pentru modul în care ideile au curs pur și simplu.

RP: Care cuplu din cărțile tale îți place cel mai mult?

SY: Nu vreau să par înfumurată sau lipsită de modestie( nu sunt așa, promit!!) însă sunt mândră de toate cuplurile mele. Toate reprezintă ceva personal și important pentru mine, au câte puțin din Samantha Young sau cei apropiați ei. Împreună cu fiecare cuplu am pornit într-o călătorie frumoasă care a însemnat imens pentru mine și sper că și pentru cititorii mei.

RP: Ce carte scrisă de tine este 100% Samantha Young?

SY: Pe Strada Jamaica. Eroii principali, intriga, dramele, umorul.. Totul aici mă reprezintă.

RP: Cu care erou din cărțile tale ai ieși la o întâlnire? 🙂 

SY: Oricât de mult mi-ar plăcea Braden și oricât de mult l-aș pune pe numărul 1 în topul preferințelor mele, cred că de data aceasta l-aș alege pe Nate. Este haios, fermecător și știe cum să facă o femeie să se simtă bine în pielea ei.

RP: Cum reacționezi atunci când citești o recenzie rea? Te descurajezi sau încerci să cauți latura constructivă?
SY: Atâta timp cât recenziile sunt constructive, evident merită investigat și văzut unde pot aduce îmbunătățiri. Recenziile te ajută în a-ți perfecționa scrisul și să descoperi ce părere au cititorii despre cărțile tale.

RP: Descrie-mi te rog sentimental pe care îl ai atunci când cărțile tale ajung numărul 1 în topurile de specialitate.

SY: Este ceva ce nu pot descrie în cuvinte, te simți excelent. Atunci când vezi că munca ta este apreciată și a impactat mulți cititori, te poți considera un autor împlinit.

RP: Ce premii visezi să primești pentru cărțile tale?

SY: Nu m-am gândit niciodată la acest tip de premii. Când eram mică îmi doream să devin New York Times Bestseller și mă simt extraordinar că am reușit să obțin acest lucru. Dacă stau să mă gândesc mai bine, mi-aș dori să primesc un premiu Goodreads Choice Award, pentru că acesta este ales de cititori și pentru mine contează enorm.

RP: Care este relația ta cu cititorii? Le poți lasă un scurt mesaj cititorilor GoodRead.ro?

SY: Consider că am o relație foarte bună cu cititorii mei și acest lucru mă umple de energie pozitivă. Încerc să fiu cât se poate de implicată și la curent cu tot ce se vorbește despre cărțile mele și vreau să le transmit dragostea mea în toate modurile posibile. Dragii mei, vă iubesc!!!!! Fără ajutorul vostru nu eram astăzi aici și vă promit că nu voi uita niciodată aportul important pe care l-ați avut în îndeplinirea visului meu.

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1126 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/