Recenzie „La cumpărături cu bebe” de Sophie Kinsella

de | sept. 29, 2021 | Beletristică, Chick Lit & Romance, Recenzii cărți

Dacă ești în căutarea unei cărți care se te umple de pozitivism și de bună dispoziție, atunci ai găsit-o. Este cartea care te va face să te simți bine și să te relaxezi, în cazul în care nu ai pretenții prea mari de la o lectura chick lit.

Am tot auzit de Sophie Kinsella, dar din anumite considerente, sau mai cu seamă din cauza ideilor preconcepute, mi-am făcut părerea că ar fi o autoare doar pentru adolescenți. Eu, fiind trecută de vârsta adolescentină demultișor, aveam reticențe dacă să-i dau o șansă autoarei. Norocul meu că am găsit cartea la un anticariat și mi-am zis că nu-i bai dacă calc peste prejudecăți. Și nu regret.

Kinsella este cunoscută anume pentru seria Shopaholic, din care face parte și cartea de față. Însă, eu am început lectura de la ultima carte din serie, un pic de-a alandala, recunosc.


Apreciez fiecare carte prin prisma categoriei din care face parte. Deci, nu voi compara acest roman cu o ficțiune istorică sau cu vreun tratat de filozofie. Dintre lecturile chick lit trebuie să recunosc că m-a cucerit. Am apreciat doza bună de umor. Am râs în hohote la unele pasaje.

Nu este cartea intrigii sau a acțiunii, deși pe parcursul lecturii veți fi curioși să aflați răspunsul la întrebările: Totuși va naște o fetiță sau un băiețel? sau O înșeală soțul sau nu? De acord, sunt niște întrebări banale. Dar, cam la aceasta se reduce intriga cărții.

Este o carte relaxantă, genul de cărți pe care eu le numesc de Weekend deși, nu le citesc neapărat la sfârșit de săptămână. Este cartea pe care o iai în mână când ai nevoie de o pauză de la clasici sau opere cu substrat.

Recomand pentru relaxare. Merge perfect cu un pahar de vin sau orice altă băutură preferați, pentru a o acompania.
Titlu: LA CUMPĂRĂTURI CU BEBE
Autor: Sophie Kinsella
An apariție : 2008
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 809

Alte recenzii de la Sophie Kinsella:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman
Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu a fost redactor Booknation.ro și a scris 211 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments