Recenzie “La cumpărături în rochie de mireasă” de Sophie Kinsella

de | iul. 6, 2022 | Beletristică, Chick Lit & Romance, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA CUMPĂRĂTURI ÎN ROCHIE DE MIREASĂ ARE REDUCERE PE:

După “Pe contrasens” de Oleg Serebrian, o carte substanțială și cu o încărcătură emoțională puternică, am simțit necesitatea să trec la ceva light. Iată în astfel de moment revin eu la Kinsella. După cărți grele, am nevoie de un pic de relax literar, de un respiro. În acest context, Sophie Kinsella este acel “perfect match”.

Am cunoscut-o pe Rebecca Bloomwood în două ipostaze. Prima cea de tânără shopaholică, căreia îi scapără pământul de sub picioare atunci când cheltuielile îi ies de sub control în “Mă dau în vânt după cumpărături”, prima parte a seriei. Și a doua ipostază în care am cunoscut-o a fost în calitate de consilier financiar la TV care se pierde în cumpărăturile peste hotare în “Goana după cumpărături la New York”.

Dar ce face o shopaholică când trebuie să se pregătească de propria nuntă? Ce se întâmplă când și mama miresei este shopaholică și are propria viziune despre nunta fiicei? Dar dacă mai apare și o soacră dornică de a-și impune punctul de vedere?

Rebecca are acum jobul visat, lucrează în calitate de personal shopper la Barney. Trăiește fericită cu iubitul ei Luke în West Village în Manhattan. Acum unicul vis nerealizat este cel de a fi cerută în căsătorie și de a avea o nuntă ca-n povești. Luke îi depășește așteptările, făcând cererea în căsătorie într-un mod inedit.

Dacă îți place recenzia cărții LA CUMPĂRĂTURI ÎN ROCHIE DE MIREASĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sophie Kinsella

Marea problematică a acestui roman este ce nuntă va alege Becky? Mama ei organizează o nuntă în stil tradițional, în grădina casei părintești, în orășelul englezesc Oxshott. Iar mama lui Luke încuviințează această sarcină unei agenții care are ca scop să organizeze o nuntă fastuoasă în Hotelul Plaza, una din cele mai râvnite locații din New York. Și dacă credeți că unica dificultate constă doar în alegere, greșiți. Marea problematică se impune atunci când ambele pregătiri sunt în toi, iar Becky nu a luat încă o decizie, drept urmare nici una din părți nu este la curent cu cealaltă organizare a nunții. Cum iese Rebecca din această încurcătură, vă las să descoperiți. Deși, finalul este lesne de intuit.

Cât despre stilul autoarei, nimic nou la acest capitol. Stil simplu, pe-alocuri pueril, dar condimentat cu umor și deci relaxant.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LA CUMPĂRĂTURI ÎN ROCHIE DE MIREASĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: LA CUMPĂRĂTURI ÎN ROCHIE DE MIREASĂ
Autor: Sophie Kinsella
An apariție : 2005
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 470
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 10194

Alte recenzii de la Sophie Kinsella:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 581 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments