Lansare ”Montesambra, bărbatul vieții mele” (concurs)

Concursul a ajuns la final!

Felicitări Andreea M! Ai câștigat un volum „Montesambra, bărbatul vieții mele” cu dedicația autoarei! Așteptăm să ne contactezi la contact@goodread.ro sau pe pagina noastră de Facebook pentru a ne transmite datele de livrare 🙂 Jurizarea acestui concurs a fost făcută chiar de autoarea cărții, căreia îi mulțumim!

Mulțumim tuturor participanților!


Nadina Maria SzakacsNadina Maria Szakacs este o tânără scriitoare și profesoară din județul Arad. A devenit o bună prietenă a GoodRead.ro în urmă cu ceva timp, când ne-a impresionat prin activitatea sa în promovarea culturii și a lecturii, implicându-se în campania pentru dotarea cu cărți a bibliotecii din Zberoaia, Rep. Moldova.

Astfel, am legat o prietenie frumoasă și am început să ne cunoaștem.

Bucuria a fost de partea noastră pentru că am descoperit un om foarte pasionat, îndrăgostit de viață, de lectură, de copiii pe care îi învață carte, o femeie cu un simț fin al romantismului pe care a decis să-l transcrie în prima sa carte, ”Montesambra, bărbatul vieții mele”.

Ce spune autoarea despre ”Montesambra, bărbatul vieții mele”?

“Montesambra, bărbatul vieţii mele” este cartea devenirii.  O femeie devine, cunoscând un bărbat. Bărbatului i se conturează un chip prin transpunerile femeii iubite.

Deloc întâmplător, destinul le favorizează celor doi întâlnirea. Ea îl întâlneşte pe el într-o sală. Pe acel bărbat care avea să fie punctul cheie al devenirii sale. Toate trăirile protagonistei sunt legate de acest bărbat care i-a fost prieten, iubit, susţinător.

Această carte există datorită acestei întâlniri. A îmbrăţişărilor şi zâmbetelor complice ce s-au conturat pe parcurs. Montesambra e unic prin trăirile pe care le naşte, iar conturarea sa în rândurile acestei cărţi îl face nemuritor.

“Bărbatul vieţii mele este cel lângă care am trăit posibilul şi imposibilul. Cel căruia îi închin în continuare gânduri, trăiri, tristeţi şi bucurii. Cel cu care pot fi la fel de onestă precum cu mine însămi. Cel care mă va susţine, indiferent unde s-ar afla. Indiferent de ce turnură ar lua viaţa sa sau a mea.“

cover-montesambra-carte-larg1

Ce trebuie să faci pentru a câștiga?

Scrie un comentariu în care să ne spui cum arată pentru tine acest Montesambra, bărbatul vieții tale. Descrie-l. Dă frâu liber imaginației și visează 🙂

Autorul celui mai interesant comentariu va câștiga un exemplar al cărții cu dedicația și autograful autoarei.

Câștigătorul va fi anunțat pe pagina de Facebook a cărții ”Montesambra, bărbatul vieții mele” în data de 15 august 2015 – așa că te invităm să dai un like paginii ca să afli dacă ai câștigat:

 

IMPORTANT! Prin participarea la acest concurs ești de acord să faci parte din marea familie GoodRead.ro, a cărei membri (peste 2500) primesc ocazional câte un email valoros și interesant 🙂

Mult succes tuturor!

P.S. Susținem cultura! Implică-te și tu! Distribuie acest articol pe Facebook.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar Tatiana Sorina
  Reply

  Bărbatul vieții mele, se bucura de fiecare moment lângă mine și își face timp pentru noi. Se grăbeste când am să-l chem acasă, nu pentru că spun eu, ci pentru că abia așteaptă să mă vadă. Și nu mă lăsa să fiu departe de el oricât de mult îi place singurătatea, pentru că nu îl deranjez cu nimic. Împarte cu mine și cele bune, dar și cele rele. Își recunoaște slăbiciunile, durerile și frământările pentru că, deși nu întotdeauna îl pot ajuta, cumva, el își găsește alinarea în mângâierile mele neputincioase. El mi-a schimba pentru totdeauna viața,e cel care înțelege că viața în doi trebuie să o facem împreună să fie mai ușoară, nu mai grea decât dacă am fi fost singuri, fiecare.Știu doar că, în ochii bărbatului care mă va iubi tot restul vieții, așa cum îl iubesc și eu,nu voi semăna cu nicicare alta.

 2. Avatar Anca Gorlach
  Reply

  Barbatul vieții mele este soțul meu, singurul care mă cunoaște cu adevărat, care îmi citește gândurile, de la care învăț mereu câte ceva și care mă sprijină în orice. E unicul om care nu mă judeca și mă iubește fără limite.

 3. Avatar Murarasu Oana-Nicoleta
  Reply

  Barbatul vietii mele este inalt, brunet si cu ochii negri. Este deosebit de atent si grijuliu. Ma place asa cum sunt si nu incearca sa ma schimbe. Este mereu acolo cand am nevoie de el. Ma surprinde mereu cu cadouri. Ar merge pana la capatul lumii cu mine. Barbatul vietii mele are simtul umorului foarte dezvoltat si imi face zilele mai frumoase. Barbatul vietii mele stie de ce am nevoie. El ma asculta cu adevart. Este indragostit de mine. Barbatul vietii mele este foarte inteligent si ar face orice sa ma stie fericita.

 4. Avatar Andreea M.
  Reply

  Întotdeauna m-a frapat denumirea de „bărbatul vieții mele”. Nu am avut mulți iubiți, dar la un moment dat toți „ai mei” au fost „ai vieții mele”, îmbinându-se parcă perfect cu persoana care eram atunci. Din fericire omul evoluează, iar acum, în speranța de a cuceri muntele, privesc înapoi la vale și pot spune că sunt mulțumită de cea care am fost, respectiv de cea care sunt.

  Dacă hedoniștii ar forma un club, cu siguranță aș fi printre primii aderenți. Să vă explic de ce. Bărbatul meu nu îmi face promisiuni pentru eternitate și nu îmi jură că nu va pleca niciodată, în schimb îmi promite că mă va face să râd și că mă va iubi în timpul în care alege să stea alături de mine. Bărbatul meu nu e doar inteligent, ci și deștept. Știe că am putea discuta ore în șir despre diverse domenii, fără a ne plictisi și fără a ajunge într-o zonă moartă. Când ia cuvântul în public și își expune ideile susținute de argumente viabile, iubita lui este principalul său suport. Și mai știe că la sfârșitul zilei îl va iubi cu o pasiune fără margini pentru că ei nu îi plac băieții deștepți, ci îi adoră.
  Bărbatul meu este un bărbat puternic. Să nu se înțeleagă că ar fi o brută sau vreun tip care face din mersul la sală un scop al vieții. Nu! Este puternic din punct de vedere emoțional. E genul de bărbat care își maschează fisurile și cicatricile cu mult tact și nu din ideea de a-și manipula aproapele, ci din nevoia de a-l proteja.
  Bărbatul meu adoră când îi gătesc, iar eu ador să-l văd mulțumit. Nu sunt o sclavă a bucătăriei, iar el nu e vreun dictator, dar vechea vorbă românească „dragostea trece prin stomac” este adevărată. Întotdeauna o cină pregătită cu dragoste și aranjată cu bun gust poate reprezenta începutul unei seri frumoase.
  Bărbatul meu îmi știe obiectivele profesionale și mă susține în realizarea lor, iar eu, la rându-mi, îi doresc o ascensiune pe scara profesională.

  Nu știu dacă el este „Montesambra” al meu. Nu știu cât timp îi este dat să stea lângă mine, dar știu că de doi ani el este tot ce vreau și aștept momentan de la viață. Îl iubesc pentru că este un luptător, pentru că mă înțelege și pentru că mă așteaptă. Îl iubesc pentru limpezimea sufletului său
  și pentru spiritul îndreptat spre cunoaștere. Îl iubesc pentru că este al meu, iar eu sunt a sa.

  În final, închin o cupă de vin alb pentru plăcerea de a-l vedea în fiecare dimineață în același loc: lângă mine! 🙂

 5. Avatar Huzum Mihaela Daniela
  Reply

  Bărbatul vieții mele este mereu grijuliu si atent cu mine… Ma subtine in tot ce decid si in tot ceea ce fac si daca greșesc imi zice ca “e si maine o zi”… Imi este alături in momentele de glorie dar si in momentele grele!

 6. Avatar Dumitrescu Claudia
  Reply

  Barbatul vietii mele nu este nici pe departe unul ideal dar nici fara mari valori,adica ar trebui sa respecte persoana de langa el,si sa accepte felul de a fi fara a incerca sa o schimbe!

 7. Avatar Grigorie Viviana
  Reply

  Barbatul vietii mele nu este acel barbat perfect pentru toata lumea care sa fie dulce tot timpul si mereu atent la tot ce vreau si imi doresc.
  Barbatul vietii mele este acel barbat care sforaie, dar totodata Imi spune ca ma iubeste si ma saruta in timp ce doarme, fara sa isi aminteasca a doua zi. Barbatul vietii mele nu doarme toata noaptea cu mine in brate, dar picioarele noastre nu se despart niciodata. Barbatul vietii mele nu este romantic, dar imi arata mereu ca sunt cea mai importanta pentru el. Barbatul vietii mele nu este inalt si frumos ca un brad, dar e perfect asa cum e! Defectele lui eu le iubesc si le ador la fel de mult ca atunci cand ma atinge. El este acolo cand ma trezesc dimineata si cand ma pun sa dorm noaptea.
  Nu e perfect,dar este barbatul vietii mele!

 8. Avatar Ioana Radu
  Reply

  Functionez doar dupa formula “totul sau nimic”. Pe vremea cand puneam bazele unei cariere, mi-am dat seama cat de mult m-a schimbat asta si cat de putin mai conta pentru mine latura spirituala. Mi-am luat ceva timp si m-am gandit in ce merita sa investesc, momentin care am realizat ca job-ul nu ma va tine de mana in momentele de cumpana si nu va imparti bucuriile cu mine. Cariera e rece, iar ceea ce-mi doresc in viata asta e caldura de care nu am avut parte nici macar in copilarie. Asa ca m-am orientat catre job-uri ne-solicitante, sa pot sa ofer toata atentia mea segmentului care conteaza cu adevarat. Dragostea.

  Barbatul vietii mele… trebuie sa stie sa spuna Nu. Sa fie mai puternic decat mine, sa compenseze pentru puterea pe care o iubeam din partea carierei. Cariera la care am renuntat pentru ca nu-mi plac jumatatile de masura, nu vreau sa-mi impart sufletul intre ea si el.
  Dar trebuie sa stie sa spuna si Da. Pentru ca am nevoie sa fiu inteleasa. Am nevoie ca dorintele mele sa conteze la fel de mult ca ale lui. Am nevoie de comunicare si de un suflet mare care sa-l cuprinda pe al meu. Iar barbatul caruia ii dau voie sa ma iubeasca trebuie sa ma iubeasca la pachet cu o pisica. Oamenii care nu rezoneaza cu sufletele astea mici sunt oamenii care nu au inima destul de mare. Si n-o sa accept sa fiu iubita de un suflet limitat. Pot sa-i iubesc imperfectiunile, dar nu incapacitatea de a iubi animalele.

 9. Avatar Catalina
  Reply

  Barbatul vietii mele este un om al echilibrului, in vreme ce eu sunt dedicata total extremelor. Este puternic, dar in acelasi timp, cu capul pe bratele mele, devine cel mai speriat si fricos pui de om. Este genul de barbat impunator si serios, LANGA care ma aflu eu, cea careia foarte usor i-ai putea pune eticheta de “femeia si mai puternica din spatele barbatului ei”. Intentionat am scris “langa”, pentru ca el este barbatul care niciodata nu m-ar lasa sa stau in spatele lui, ci doar langa el, tinandu-l de mana. Este omul care intelege, asculta, vindeca..este omul pentru care,dorintele mele sunt mai importante decat ale lui. Acest barbat exista, iar mie, mi-a fost permis sa il pot privi dimineata si sa fiu eu cea careia ii pregateste cafeaua atunci cand eu vreau sa mai lenevesc in pat 🙂 .

 10. Avatar Hossu Claudia
  Reply

  FB; HOSSU CLAUDIA
  Barbatul vietii mele este sotul meu de 8 ani de zile.ma iubeste ma ocroteste.ma face sa zimbesc in fiecare zi. Ma invatat ca viata e frumoasa si trebuie traita la maxim.ma adora cu pasiunea mea pentru muzica si lectura ma apreciaza ca iubesc ploaia si sint o fire romantica.imi face cite o surpriza de vis imi aduce inghetata cind ma topesc de cald.ma apreciaza cind fac o mincare buna se bucura pentru reusitele mele. Sintem alaturi la bine si la greu ne face viata plina de bucurii si iubire.ador fiecare clipa petrecuta alaturi de el.sint fericita am luptat impotriva lumii sa fiu cu el fac orice pentru sufletul meu pereche care ma completeaza si ma face sa zbor spre culmi de fericire.iti multumesc suflet drag ca este alaturi de mine.

 11. Avatar Monalisa Chioaru
  Reply

  Bărbatul pe care îl consider „Montesambra” al meu mi-a spus acum o zi următoarele cuvinte: „Sunt fericit că m-ai ales pe mine să îngrijesc de iubirea ta, de flacăra ta sufletească și fac acum promisiunea că nu ți-o voi stinge niciodată. O să fac tot posibilul să o îngrijesc, să o apăr de idei ce sting și ți-o voi aprinde tot mai mult. Căci numai o flacără sufleteasă puternică face o persoană să crească cu adevărat, iar eu, cu a mea iubire, îmi doresc să-ți dau putere să răzbați în tot ceea ce îți dorești.”.
  A fost poate cea mai sinceră și profundă declarație și promisiune făcută de cineva. Mi-am dat seama că bărbatul perfect este El. El care de fiecare dată când gândurile mi se strâng într-un proiect sau vis nou îmi fură ștrengărește un sărut și mă asigură că voi fi cea mai bună, El care are încredere în mine, în munca mea, în puterea mea, El care în mijlocul unei mici dispute mă prinde de umeri, mă țintuiește cu privirea și îmi spune hotărât: „Monalisa, te iubesc și nu am de gând să te pierd pentru un gest minor!”, El care se uită îndelung la mine și îmi urmărește fiecare expresie sau poziție a corpului când sunt concentrată și știe că fiecare mușchi de pe chipul meu zvâcneșete altfel când sunt nervoasă, îngândurată, visătoare, agitată, El care încearcă din răspunteri, în fiecare zi să mă facă să zâmbesc și mă surprinde mereu cu un compliment, cu o floare sau cu o scrisoare trimisă prin poștă de la kilometri distanță când nu suntem unul lângă celălalt, El care nu uită niciodată de cele mai importante momente din viața noastră de cuplu, El care are grijă de viitorul nostru și de bunăstarea relației noastre, El care adună bucăți din rănile mele și le vindecă în fiecare zi cu puterea afecțiunii lui, El care respectă fiecare idee a mea, fiecare decizie a mea, fiecare intenție a mea și care nu se interpune între mine și visele mele ci mă ajută să le construiesc încet, dar solid, El care dozează în fiecare zi cantitatea de morfină la care fiecare om în agonia durerilor trecutului tânjește, El care crede că iubirea este elixirul pe care îl bem pentru a rămâne tineri sau pentru a deveni imortali, El care va fi lângă mine când îi voi naște primul copil, mă va ține de mână și va ști că fața mea, schimonosită de durere, și trupul meu asudat, luptă pentru viața creată de Noi, El despre care aș putea scrie pagini întregi, căci, deși hârtia arde, cea în care am pus iubire nu va fi mistuită de foc sau apă.
  El, El este al meu „Montesambra”, El este „barbatul vieții mele” pe care mi l-am dorit și l-am visat de când eram mică. El este trecutul meu, El este prezentul meu, El este viitorul meu, iar Eu, Eu sunt cea care l-a iubit atunci, cea care îl iubește acum și care îl va iubi o eternitate și o zi în plus.

 12. Avatar Rebeca
  Reply

  Barbatul vieții mele este un inger… cel mai frumos înger… mi-a pătruns în suflet, în mite și viața dîn prima zi în care l-am văzut… Este barbatul, pe care eu îl voi iubi pana la moarte și dincolo de ea… Este cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Dumnezeu… viața mea fără el ar fi ca o floare fără apă, ca un cer fără soare și ca un oraș fără blocuri… Barbatul vieții mele este persoana care îmi da puterea de a zâmbi din nou în fiecare zi, puterea de a trece peste tot ce este rău, lângă el uit de orice problemă.
  Este barbatul care mă pupă pe frunte, pe ochi, pe nas, pe gura… îmi spune TE IUBESC, și o spune din suflet… Barbatul vieții mele se numește Bogdan, îngerul lângă care as vrea sa îmbătrânesc, cu care sa stau pe o bancă și sa încep sa îi vorbesc: ,,ÎȚI MAI ADUCI AMINTE…”
  ÎL IUBESC CU O IUBIRE VEȘNICĂ

 13. Avatar Stefania
  Reply

  Barbatul vietii mele este sotul meu, cel pe care acum 35 de ani l-am ales sa imi fie alaturi pana la moarte, tatal copiilor mei si persoana alaturi de care am fost fericita atatia ani. Ca in fiecare relatie, au fost si momente grele, si momente dificile, insa impreuna am reusit sa crestem doua fete inteligente si sa realizam cam tot ce ne-am dorit in viata. Sotul meu este bland, iubitor, generos, cu un suflet extraordinar de mare. Pot spune ca fiecare moment petrecut impreuna a fost valoros si n-as renunta la nimic din viata noastra de pana acum. El este Montesambra

POST A COMMENT.