Maria Cristiana Tudose este o tânără de 24 de ani din Ploieşti care locuieşte în Italia. Maria şi-a dorit foarte mult să întemeieze un loc pentru femeile din România. Aşa a apărut blogul său, Eu sunt femeie… Pe Maria o puteţi descoperi mai în detaliu prin intermediul interviului următor:

D: Bun găsit, Maria! În primul rând, te rog să ne povestești cum a apărut blogul tău, „Eu sunt femeie”!

M: Bună, Denisa! Blogul Eu sunt Femeie a apărut ca o încercare, din dorința de a crea un loc pentru femeile din România. În 2010 deja locuiam în Italia și a fost un mod pentru a păstra legătura cu locul meu de naștere. Am pornit cu o prietenă, eram printre primele pagini în limba română și comunitatea a crescut în timp destul de scurt. Inițial era o simplă pagină pentru fetele tinere. Din păcate prietena mea, pe care o salut, nu a mai putut continua. M-am întrebat dacă trebuie să merg înainte și … răspunsul l-am găsit în suflet! Din acel moment Eu Sunt Femeie însemna Maria Cristiana Tudose, toate articolele ascundeau sentimentele mele, fie bune, fie rele.

D: Mie mi se pare că prin acest nume al blogului(Eu sunt femeie) se accentuează puterea femeii în societate. Cum ai ales numele acestui blog?

M: Numele l-am ales personal. Căutam un mesaj motivațional, m-am gândit la situația femeii din România, din păcate concepția bărbaților față de femei s-a îmbunătațit destul de puțin, de multe ori femeia uită că merită! Este un mesaj de scris în fiecare dimineața pe oglindă! Este un mesaj puternic pentru toate femeile!

D: Ești mulțumită de evoluția femeii în societatea românească?

M: Nu locuiesc în România deci nu pot să îmi dau cu părerea, dar urmăresc știrile și nu mi se pare că societatea a evoluat foarte bine. În momentul de față mulți bărbați consideră că femeile sunt materialiste. Am primit mesaje de la cititori care judecă greșit și generalizează, probabil din cauza experiențelor din trecut. Dacă o femeie te-a făcut să suferi și a profitat de tine, nu înseamnă că celelalte vor face același lucru. Alt aspect este faptul că mulți nu înțeleg câte lucruri face o femeie într-o zi. Fiecare femeie merită respect.

D: Maria, recent ai împlinit 24 de ani. Pe această cale îți urez să ai parte de tot ce e mai bun în viață. Draga mea, ce ai învățat până la această vârstă?

M: Deși am doar 24 de ani, de multe ori îmi simt sufletul obosit. Până acum am trăit multe experiențe care m-au ajutat să înțeleg adevăratul sens al vieții. Privind în urmă, acum câțiva ani, viața mi se părea un joc. Astăzi consider că cel mai frumos cadou al vieții este familia și sănătatea este cea care ne dă putere; fără sănătate nu putem face absolut nimic. De multe ori uităm de aceste două ingrediente ale vieții, ne pierdem printre bunuri materiale și suntem nemulțumiți deși față de alții suntem extrem de norocoși. Tind să cred că ne-am obișnuit să tot cerem și uităm de lucrurile mărunte, de oamenii care ne iubesc cu adevărat. Am învățat multe până acum… și mai am de învățat. Trebuie să mă antrenez cu încrederea, tind să vorbesc deschis cu oameni cărora nu le pasă, sunt doar curioși.

D: Tu ai scris un articol cu titlul „Să nu uiți că meriți…”. Ce crezi că trebuie să facem noi, oamenii, pentru a ne da seama ce merităm, cât merităm și când merităm?

M: Să alegem cu grijă oamenii din jurul nostru. Aceștia sunt oglinda noastră.

D: Care e visul tău?

M: Visele mele sunt multe. Sunt un suflet tânăr, am mult de muncit, dar sper să ajung unde îmi doresc. Da, pentru cititoarele mele, confirm că printre visele mele se află și dorința de a publica o carte. Nu pentru titlul de scriitoare, pentru că nu mă consider, ci pentru a lăsa un semn, pentru a ajunge în casele lor și pentru a rămâne acolo, doar așa cuvintele mele nu vor zbura ci vor rămâne scrise într-o carte ce-mi poartă numele.

D: Știi când trebuie să spui „Da” și când trebuie să spui „Nu”?

M: Trebuie să spui DA celor care îți cer puțin și îți oferă mult, celor care te-au ascultat atunci când restul se ascundeau, celor care zi după zi îți sunt alături. Trebuie să spui NU celor care s-au obișnuit cu bunătatea ta, cei care așteaptă întotdeauna și nu fac un pas către tine, celor care spun că le pasă dar se gândesc doar la propria fericire. De multe ori am spus DA unor oameni pentru că îmi păsa, dar când n-am mai putut și am spus nu, am fost alungată, bruscată și judecată. Am greșit de la început, am oferit prea mult.

D: Cum îti doresti să fie viitorul tău soț?

M: Mulțumesc pentru întrebare! Mulți domni îmi scriu pentru a-mi spune că din postările mele par extrem de pretențioasă, că cer prea mult unui bărbat. Eu nu cer prea mult, eu cer ce-mi doresc. Nu există om perfect, dar pot spune că mă văd lângă un om calm, dar pasional, un om care să știe cum să-mi cucerească sufletul, să mă surprindă și să mă privească ca și cum aș fi singura femeie de pe pământ. Acel om care te surprinde cu o floare deși nu este o zi specială, acel om care îți cunoaște slăbiciunile și încearcă să le vindece. Acel om care te citește din priviri. Ușor, nu?

D:  Eu cred că vei întâlni la un moment dat un bărbat care va fi oglinda ta. Vorbim mai multe după interviu. Revenim … Ce înseamnă viața pentru tine?

M: Viața pentru mine înseamnă familie, speranță, dragostea și optimism. Totul depinde de cum privești lucrurile, întotdeauna trebuie să găsești ceva frumos!

D: Uitându-te în trecut… Ce moment te-a făcut să simți fericirea în adevăratul sens al cuvântului?

M: Cred că nașterea surorii mele va rămâne un moment prețios pentru mine. Deși eram mică, întotdeauna îmi amintesc cu drag. Au fost nenumărate momente care m-au făcut să simt fericirea dar și momente care m-au marcat pe viață, m-au maturizat dar mi-au lăsat un gol în suflet.

D: Sunt lucruri pe care nu le învățăm la școala, ci le învățăm pe parcursul vieții. Cum ai reușit să treci printr-o despărțire? (Sau mai multe) Ce e de făcut?

M: Recent am trecut printr-o despărțire. Nu este ușor dar timpul le rezolvă pe toate. Rănile se vindecă şi viața merge înainte. Durerea de azi devine o lecție de viață pentru ziua de mâine.

D: Care e plăcerea ta nevinovată?

M: Shoppingul. Nu prea economisesc, oricum nu vreau să depind de bani.

D: Ce faci atunci când dorul te acaparează?

M: Scriu și ascult muzică. Când locuiam în provincie, acasă la ai mei, ieșeam și mă plimbam. De o lună, de când m-am mutat din provincie în Florența, nu reușesc să mă mai plimb… Ajută foarte mult sufletul! Mai ales toamna.

D: De ce crezi că au oamenii nevoie cu adevărat?

M: De încredere în sine, de dragoste și optimism!

D: Cât timp aloci pentru lectură?

M: În ultima lună, cu mare rușine, recunosc că aloc foarte puțin timp lecturii. Am câteva examene și îmi ocupă mult timp; mai adăugăm munca și alte ocupații, pur și simplu nu mai rămâne timp.

D: Maria, am vorbit despre dragoste, viață, profesie. Cum te vizualizezi mireasă? Cum îți vezi nunta?

M: Ca oricare femeie, am visat ziua nunți de multe ori. Mă văd fericită, înconjurată de cei dragi, lângă omul iubit. Restul nu contează. Îmi imaginez o rochie albă, ceva clasic, simplu și elegant.

D: Cum faci alegerile în viață? Urmezi un algoritm?

M: Nu. Mă bazez pe instinct și de multe ori, când nu știu care este alegerea potrivită, mă sfătuiesc cu oamenii mei de încredere: familia.

D: Ți-e frică de singurătate?

M: Da. De când m-am mutat singură am înțeles ce înseamnă și chiar nu este plăcut. Întotdeauna am fost foarte legată de familia mea, am petrecut seri stând de vorbă, povestind și râzând. Acum realizez cât erau de prețioase și mi-am impus când am ocazia, să le repet!

D: Crezi că fiecare om care intră în viata noastră are un anumit rol?

M: Da, consider că fiecare om reprezintă o lecție de viață. Cei care rămân, cu siguranță vor avea un rol important; cei care vin și pleacă… probabil au fost doar trecători de la care putem învăța anumite lucruri.

D: Dar ce crezi că trebuie să facem pentru a păstra oamenii lângă noi? Trebuie să facem ceva? Mulți oameni se confruntă cu această problemă…

M: Eu gândesc diferit. Oamenii pe care îi iubim trebuiesc lăsați liberi. Nu trebuie să facem ceva, trebuie doar să fim noi. Altfel riscăm să forțăm tot.

D: Draga mea, dar atunci când simți că oferi iubire, dar ți-e nu îți este oferită iubire, ce e de făcut?

M: Plec. Nu stau prea mult la discuții, nu cerșesc dragoste. Dacă trebuie să cuceresc, lupt. Dacă acel om nu simte nimic și nu mai este nimic de făcut, plec.

D: Dar ce părere ai despre oamenii care se întorc în viața noastră după un anumit timp?

M: De ce nu? Eu cred că dacă doi oameni sunt făcuți pentru a sta împreună, chiar dacă viața i-a despărțit pentru o perioadă, pot continua împreună după ceva timp departe. Totul se întâmplă cu un rost.

D: Maria, îți mulțumesc! Interviul a ajuns la final! Lasă un mesaj pentru toți cei care citesc acest interviu!

M: Pe 2 Septembrie pagina Eu sunt femeie împlinește 5 ani! Vreau să mulțumesc cititoarelor și cititorilor mei! Mă simt un om norocos pentru că sunt susținută de oameni frumoși și zilnic primesc mesaje de încurajare! Promit să vă surprind cât mai curând cu o carte, momentan continuați să mă citiți pe www.eusuntfemeie.com și pe pagina facebook! Mulți pupici și îmbrățișări! ps: EU SUNT FEMEIE! EU MERIT RESPECT!

ma

Sursă foto: Facebook

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022