De vorbă cu Monica Ramirez

4.1

Când auzi numele Monica Ramirez parcă l-ai asocia cu un personaj dintr-un serial sud-american siropos… asta dacă nu o știi pe Monica Ramirez – scriitoarea (ceea ce mi se pare imposibil deja). Dar fie, să vă ofer și o mică biografie a ei: Monica Ramirez locuiește în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la editura Tritonic cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj internațional/romance Alina Roll-up cu AbisMarinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss și Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în România: Asasin la Feminin – Seria Alina Marinescu, vol.1, Identități secrete – Seria Alina Marinescu, vol.2, Balanța puterii – Seria Alina Marinescu, vol.3, Bariere de fum – Seria Alina Marinescu, vol.4, Abis – Seria Alina Marinescu, vol.5, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de Umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac. În prezent, Monica are în lucru Comoara din vis, un thriller/romance/fantasy.

Am prins-o într-una din zilele ei mai libere și m-am gândit să îi spun câteva întrebări, special pentru voi! În plus, la final o să aflați cum puteți intra în posesia unui premiu surpriză!

7 (2)

Bună și mulțumesc că ți-ai rupt puțin din timpul tău pentru a răspunde câtorva întrebări. Pentru început, te-aș ruga să ne-o prezinți pe Monica Ramirez – cea din spatele cuvintelor.

Nu sunt prea multe de spus… sau, cel puțin, nu prea multe din ceea ce pot spune. Așa că mă voi ascunde în spatele prezentării oficiale de mai sus ca să rămânem on the safe side.

Căutând pe internet câteva informații despre tine am descoperit că ai fost și dansatoare. Este vreo legătură între dans și scris?

Am terminat Liceul de Arta George Enescu – Secția Coregrafie, cum se numea pe atunci, numai că aproape imediat viața mea a luat-o pe un alt drum total neașteptat. Dacă vrei, cariera de dansatoare a continuat cumva în paralel cu o existență impusă și asta doar când a fost absolut necesar. Nu prea există vreo legatură între dans și scris în afară de faptul că m-am apucat de scris după ce-am renunțat la dans.

3 (5)Cum ai descoperit scrisul?

Din nevoia de a spune o anumită poveste. La început, scrisul a reprezentat o exorcizare. Trebuia să las în urmă trecutul pentru a putea îndrăzni să privesc în viitor.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

Când ți-ai ținut prima carte în mână cum te-ai simțit?

Sincer, nu-mi venea să cred, pentru că nu mă așteptasem niciodată să public acea poveste. Dar sentimentul este inegalabil și cu greu poate fi descris în cuvinte, mai ales că povestea respectivă nu este doar a mea, ci și a altor oameni care au un loc special în sufletul meu. M-a bucurat mult nu atât faptul în sine, că am reușit să public, ci mai ales faptul că povestea acestor oameni nu s-a pierdut în trecut și uitare, ci a rămas undeva.

182305_10151574948497666_1082824199_nMonica Ramirez și Alina Marinescu… cum ai putea să îmi descrii relația dintre cele două? Ai pus, oare, și puțin din trăsăturile scriitoarei în personaj?

Primesc mereu întrebarea asta. Oare de ce? Monica și Alina. Alina și Monica. Nu pot să spun decât că personajul și scriitoarea sunt una și aceeași persoană. Mulți scriitori mărturisesc că la un anumit nivel se dedublează oarecum în personajele lor. La noi e ceva mai mult de atât. Suntem una, un tot unitar.

Dacă viața ta ar fi o carte, aceasta ar fi…

Seria Alina Marinescu…

În afară de romane ai scris și cărți de dezvoltare personală. E cu ceva diferit procesul de scriere?10547533_10152247141122666_6015021469101202790_n

Da și nu. Da, în sensul că nu te implici atât de tare din punct de vedere emoțional. Nu, în sensul că am scris din experiența mea, din ceea ce am trăit și învățat.

Ce alegi dintre România și America?

Asta e o întrebare grea și răspunsul e destul de complicat. Practic, atunci când ai două țări de care simți că aparții, nu prea poți alege. Și nu te simți niciodată complet. Când te afli într-un loc, ți-e dor de celălalt. De locuri, oameni, o anumită atmosferă, ori imagine.

Când10246245_10152104758897666_3208112064976286209_n te-ai întors în România ți s-a părut ceva schimbat la ea? Nu mă refer neapărat în plan social… ci și în plan literar… și orice alt plan!

Am lipsit o perioadă foarte lungă până când m-am întors pentru prima oară în România. Da, am găsit-o foarte schimbată, în bine, firește. Pe plan literar nu știu, pentru că n-am avut experiența respectivă până acum. Dar știu că în momentul de față lucrurile nu stau prea bine. Industria cărții e aproape inexistentă și autorii români nu sunt promovați așa cum ar trebui. Mai avem mult de învățat. Mai puțină filozofie și bătut cu pumnul în piept și mai multe fapte care contează cu adevărat. Părerea mea.

m&tPlanuri de viitor, gânduri, speranțe…

M-am întors în România în octombrie, 2009. După 6 ani, a sosit timpul să plec înapoi în America. S-au întâmplat foarte multe în perioada asta, am cunoscut mulți prieteni dragi. Am publicat mai multe romane, dar cea mai importantă rămâne Seria Alina Marinescu. Acum traduc Recviem pentru un asasin, ultimul volum al seriei deja apărut în State. Lansarea va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie. Se încheie un ciclu important din viața mea și e foarte interesant că lucrurile s-au aranjat în așa fel încât să pot rămâne în România până la sfârșit. Ceea ce nu înseamnă că o să dispar total din peisaj. Intenționez să public în continuare și acasă.

 Un mesaj pentru cititorii tăi!MR8

Mulțumesc mult că-mi sunteți alături, apreciez fiecare cititor în parte, fiecare recenzie, fiecare impresie. Chiar și cele negative. Pentru cei care n-au citit încă vreun roman de-al meu, recomand Seria Alina Marinescu. E o poveste reală, care sper să vă prindă și să vă deschidă apetitul pentru restul romanelor scrise de mine. Și, în general, citiți autori români! Vă garantez că marea lor majoritate o merită din plin!

Și aceasta a fost Monica Ramirez, dragi iubitori de carte! O scriitoare pe care am descoperit-o și eu de curând și abia aștept să vă împărtășesc și vouă părerile mele despre Seria Alina Marinescu! Dar, până atunci spuneam ceva de un concurs! Ei bine, a sosit momentul să aflați despre ce e vorba:

Puteți câștiga cele 5 volume ale seriei Alina Marinescu apărute până acum la noi, cu autograful scriitoarei pentru câștigător! Sună tare bine, nu? Ce trebuie să faceți pentru a intra în joc:

 • dați like paginilor de Facebook: Monica Ramirez, Seria Alina Marinescu și GoodRead.ro
 • scrieți un comentariu la acest articol cu numele contului de Facebook cu care ați dat like (vom verifica!) – atenție numele, nu link-ul contului!
 • în comentariu să includeți și răspunsul la întrebarea De ce îți dorești să citești seria Alina Marinescu?

Ca de obicei, vom premia cel mai original răspuns! Câștigătorul va fi anunțat în data de 19 mai!

rsz_promo_amUPDATE

După îndelugi deliberări am decis că premiul va merge la Andra! Felicitări! Te vom contacta curând!

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar Denisa

  Fb: Denisa Lazu
  De ce-mi doresc sa citesc? Pentru ca e o autoare exceptionala, care scrie fabulos si-mi doresc s-o cunosc mai mai bine! <3

 2. Avatar Barcer Mihaela

  Barcer Mihaela
  …de curiozitate, cred ca sunt niste volume interesante…

 3. Avatar Flueraru Gabriela

  Fb. Gabriela Gabi
  Imi doresc sa citesc seria Alina Marinescu deoarece este o autoare minunata si chiar imi doresc aceasta serie . Multumim pentru minunatul concurs !

 4. Avatar Catalina Ruxandra

  De ce vreau seria Alina Marinescu? Pentru ca am inceput sa citesc primele volume in format pdf si m-as bucura tare mult daca le-as avea si in format “palpabil” :D. M-a acaparat total povestea, originala as zice eu. Sunt adepta cartilor politiste, de spionaj, dar aceasta are ceva mai mult. Multe aprecieri autoarei!

 5. Avatar Daniela Iorga

  Daniela Ionela Iorga
  As dori enorm sa am si variantele tiparite tocmai pentru faptul ca ieri am avut marea onoare sa primesc de la Monica Ramirez seria Alina Marinescu in format ebook , pt care ii multumesc enorm! Am descarcat pe telefon si am inceput sa citesc cu mare drag, insa mi-as dori sa pot mirosi cerneala proaspata si sa citesc din scoarta in scoarta fiecare carte cu autograf.
  Va multumesc pentru oportunitate!

 6. Avatar bookysme

  Facebook: Ilie Andreea
  Trebuie să recunosc că deja am avut ocazia să citesc o parte dintre cărţile acestei serii incitante, contrastante şi destul de imprevizibile, dar m-aş bucura enorm să le am şi în varianta fizică. Vreau să simt în propriile mâini acea senzaţie plăcută, atât de personală a răsfoirii lor şi să retrăiesc momentele ce-mi lăsau impresia că am avut şi eu un rol important alături de personaje de-a lungul drumului parcurs împreună. Această poveste atât de originală, captivantă şi, mai ales, reală, se poate asemui uşor cu un joc de şah, doar că aici, jocul este unul mult mai periculos, având ca premiu dulcea libertate. Avem o Ea. Avem un El. Avem două suflete sângerânde, care ar putea fi amândouă câştigătoare. Sau doar unul singur poate avea tăria şi forţa necesare să meargă mai departe. Dar există şi şansa ca ambii să se piardă pe drumul anevoios, chiar dinainte ca lupta crâncenă pentru supravieţuire împotriva morţii să înceapă. Desfăşurându-se într-un cadru ireal, rece şi lipsit de culoare, acest joc tenebros, ce-i are ca protagonişti pe eroii noştri, ne arată că, într-o lume cenuşie care nu te lasă nici măcar să respiri cum trebuie, “nu există finaluri fericite”, ci “doar finaluri”, aşa cum ne indică si Alina, sufletul rebel al acestei serii.
  Mulţumim pentru această şansă! ^_^

 7. Avatar Marin Loredana Ecaterina

  Fb Marin Loredana Ecaterina
  Imi doresc sa citesc pentru ca imi place sa citesc carti de calitate scrise de romani de calitate!

 8. Avatar Myrvold Laura Loredana

  Fb : Laura L. Myrvold
  Imi doresc sa citesc seria Alina Marinescu deoarece, recunosc, ca titlurile romanelor scrise de dansa mi-au captat atentia si m-au starnit curiozitatea…sant sigura ca aceste romane sant deosebit de interesante, cu actiune buna si pot spune ca scriitorii romani pe care i-am citit in trecut sant deosebit de talentati la scris romane politiste pline de suspans, care te tin cu sufletul la gura. M-as simti onorata sa pot citi macar un roman de-al dansei, atat eu cat si membrii familiei mele, santem pasionati de lectura, in general, iar preferatele noastre sant romanele politiste/thriller/romance/fantasy.

 9. Avatar Stelian Gheorghe

  Seria Alina Marinescu este o serie de carti ale genului literar preferat de mine si cu siguranta ca doamna autor Monica Ramirez are un talent deosebit de a ne introduce intr-o lume plina de mister, actiune si suspans, in care troneaza spionajul. Faptul ca avem in patrimoniul nostru literar, plin de scriitori ai genului politist, inca o romanca talentata, ma face mandru si mi-as dori foarte mult sa-i citesc romanele.
  Fb: Stelian Gheorghe

 10. Avatar Stefania

  Fb: Stefania Bercaru
  Doresc sa citesc seria Alina Marinescu pentru ca e exact genul preferat de literatura. Mi-am dorit sa fiu politista, n-am ajuns sa fiu, anii au trecut, insa imi place sa vad filme si sa citesc carti de acest gen :).

 11. Avatar Ema

  Fb: Ema Georgiana
  Doresc sa citesc seria pentru ca sunt o devoratoare de carti si simt ca intru in fibrilatii daca nu citesc 🙂

 12. Avatar Radu

  Fb: Typhoon Ciel
  Vreau sa citesc seria pentru a-mi condimenta imaginatia.

 13. Avatar Anca

  Fb: Anca Marcela Dinu
  Vreau sa citesc pentru ca imi place cum scrie.Este o scriitoare de nota 10.

 14. Avatar Catalina Dumbrava

  FB. Catalina Dumbrava
  De ce imi doresc sa citesc seria Alina Marinescu, pentru ca imi plac cartile, imi place emotia pe care mi-o transmit, starea de spirit, misterul lor. Ma bucura foarte tare cand vad ca si noi Romanii avem cu ce ne lauda, cu scriitori de exceptie si foarteee talentati. 😀

 15. Avatar Iulia

  Fb: Iulia Bercaru
  Doresc sa citesc cartile pentru ca imi place genul de carti politiste.

 16. Avatar Andreea Pandelea

  Facebook: Andreea Pandelea

  Motivele – pentru că sunt mai multe, deoarece nu mă pot rezuma doar la unul singur – sunt destul de greu de relatat în puține cuvinte, atunci când vine vorba de ceva ce-ți dorești din tot sufletul. Așa că voi încerca să aleg doar două.

  Primul motiv este că, cititorul tânjește după cât mai multe cărți, din dorința de-a explora lumi cât mai interesante și magice (chit că acele cărți nu sunt fantastice sau S.F.), dar și pentru a ieși din societatea mult prea încărcată cu non-valori. Dar să trecem peste aceste lucruri. Eu sunt o cititoare împătimită, care nu se eschivează să se afunde cu ochii în tot felul de cărți, de unde să nu mai iasă cu orele. Iar ideea aleasă de autoare, în prim plan fiind spionajul, ceea ce, în literatura românească, nu prea se întâlnește, te atrage, te pune să-ți adresezi ție însăși întrebări despre ce înseamnă, până la urmă, acest mod de viață. Pentru că, din opinia mea, a fi spion nu este o meserie, ci un mod de-a trăi, dacă te afunzi în el. Te va urmări toată viață, chiar și atunci când nu vei mai fi în mijlocul lui, ci pe margine, pentru a-i privi pe alții. Și consider că prin cărțile Monicăi Ramirez, voi reuși să-mi satisfac această curiozitate. Să văd dacă, ceea ce cred, este adevărat/ Poate mi-aș fi putut răspunde la această întrebare prin cărțile autorilor străini. Dar de ce, când noi avem în țara noastră comori ce trebuiesc a fi scoase la liman, a fi cunoscute?

  Un alt motiv ar fi faptul că iubesc acțiunea, și dacă ea este împletită și cu un strop de romantism, totul este perfect. Mi-aș dori să intru în această lume, să explorez imaginația așternută de Monica Ramirez pe foi, să intru în pielea personajelor și să încerc să mă identific cu ele; sau măcar să văd dacă prin ceea ce va trece Alina pe parcurs, aș putea fi capabilă și eu, dacă aș fi pusă în această situație. Sunt întrebări prin care, doar prin citirea acestor cărți, aș putea să le găsesc răspunsurile. Să aflu cum este să fii mereu pus la încercare, să ți se dea sarcini de îndeplinit – pentru tine -, poate, mult prea grele. Vreau să văd cum este să fii un om puternic, și din această perspectivă; de a fi mereu în umbră, știind că, oricât de invizibil ai fi, pentru cineva tot în culori ești. Și dacă persoana care consideri că te iubește, chiar ține cu adevărat la tine, sau face parte din meseria lui. Simt că ceea ce-mi va oferi seria “Alina Marinescu”, mă va face nespus de fericită ca cititoare! Și mai cred ceva, faptul că autoarea a publicat, pentru întâia oară, aceste cărți, în America, acolo unde, piața de carte este mult mai vastă. Dar nu asta vreau să spun, ci faptul că a luat hotărârea să o facă și în România. M-am gândit că, poate a făcut-o, pentru că are încredere în cititorii din țara ei, și că mai consideră că și la noi se mai citește. Asta este părerea mea.

  Consider că aceste două păreri sunt de ajuns pentru a vă demonstra cât de mult îmi doresc să am această serie. 🙂

 17. Avatar Teo AnNa

  Facebook: Teo AnNa

  Prin intermediul romanelor thriller mi-am descoperit pasiunea pentru lectură, deci pot afirma că acest gen mă defineşte ca cititor. Ce mă atrage cel mai mult la acest gen e suspansul şi incertitudinea de care te loveşti la fiecare pagină, iar acţinea te acaparează şi te ţine captiv în universul pe care autorul l-a clădit cu foarte multă trudă.
  În ceea ce priveşte seria Alina Marinescu trebuie să mărturisesc faptul că, prin bunăvoinţa autoarei, am avut deosebita plăcere şi onoare să citesc în format electronic o parte din volumele cuprinse în această serie. Dar, bineînţeles, un ebook nu se poate compara niciodată cu versiunea fizică a unei cărţi. Numai faptul de a avea cărţile în mâini şi de a le simţi mirosul îmbătător de cerneală e un lucru mirific, de care sper să am parte.
  Seria Alina Marinescu m-a acaparat complet încă de la primele pagini, iniţiindu-mă într-o lume cenuşie, populată de umbre, în care libertatea e un lux de care protagoniştii noştri nu se bucură. Relaţia paradoxală dintre cei doi îi individualizează de ceilalţi eroi din romanele thriller, conferindu-le un farmec aparte. Stilul alert, acţiunea bine conturată, la care se adaugă şi unicitatea povestirii fac din această serie o lectură fascinantă care va pătrunde adânc în sufletele tuturor cititorilor. Seria Alina Marinescu mi-a schimbat complet percepţia asupra lumii şi modul de a gândi. Nu credeam că voi avea ocazia să mă delectez cu o lectură atât de profundă, dar Monica Ramirez m-a surprins în mod plăcut. Şi tocmai pentru că aceste cărţi mi-au răvăşit sufletul în cel mai cutremurător mod posibil şi m-au determinat să privesc cu alţi ochi literatura română contemporană, îmi doresc cu ardoare să recitesc această serie în format fizic, pentru a avea ocazia să dezmierd fiecare pagină în timp ce mă cufund într-o lectură excepţională.

  Mulţumim pentru această oportunitate!

 18. Avatar Adriana Elena

  FB: Adriana Elena
  Doresc foarte mult sa citesc aceasta serie deoarece am primit cele mai bune recomandari in ceea ce o priveste si acest lucru mi-a starnit curiozitatea.

 19. Avatar Pruncu Alina

  FB: Alina Pruncu
  Imi doresc sa citesc seria Alina Marinescu deoarece mi-au starnit curiozitatea 🙂

 20. Avatar Vintura Cristina

  Salutare dragilor! Nu știu dacă ar putea fi considerat: “Imi doresc să citesc seria Alina Marinescu pentru că vreau să descopăr scrisul Monicăi Ramirez, ca apoi să scriu și eu la rândul meu despre.”, un răspuns original, nu cred! Doar un răspuns simplu! Mult succes!

 21. Avatar Sandu Rafaela

  Numele contului: Rafaela Sandu.

  Sincer vorbind, n-am citit nimic și nici n-am mai auzit până acum de Monica Ramirez. Articolul mi-a stârnit interesul pentru lucrările ei iar acum, că tot vine vara, mi-ar prinde bine niște cărți bune de citit.

 22. Avatar Cristina Slusariuc

  Facebook- Cristina Slusariuc

  Când cineva scrie despre ceva sau cineva, este întrebat de fiecare dată dacă are vreo legătură cu personajul. Monica spune că ea şi personajul ei pot fi una şi aceeaşi persoană, un tot unitar. Presimt că în cărţile ei, a pus multă ambiţie, curaj şi câte-un un “brânci” pentru fiecare om care nu are curajul să scrie cu adevărat despre ceea ce simte, să-şi scrie o poveste numai a lui şi să nu se oprească să aspire la mai mult din teama de a fi judecat. 🙂

 23. Avatar Cristina Slusariuc

  Este un motiv suficient pentru mine ca să-mi doresc să o descopăr!

 24. Avatar Catalina Cotic

  Intrebarea pe care mi-as pune-o eu ar fi “De ce sa nu imi doresc sa citesc aceasta serie?Ce anume m-ar impiedica?”.In primul rand,scriitoarea e de-a noastra si stim bine ca scriitorii nostri nu sunt promovati la intreaga lor valoare,din pacate.In al doilea rand,cartile sunt inspirate dintr-o poveste reala si intotdeauna m-am fascinat astfel de carti,pentru ca se simte emotia printre randuri.In al treilea rand,titlurile si copertile imi plac foarte mult si pentru mine e un lucru important.As putea continua cu motivele,dar cred ca am zis de ajuns.Adevarul e ca imi doresc intr-adevar sa citesc aceste carti,pentru a afla mai multe si despre autoare.

  Catalina Cotic fb

 25. Avatar Banesaru Alexandra Gabriela

  Facebook : Gabriela Alexandra
  Acest articol mi-a stârnit interesul si chiar imi doresc sa citesc aceasta serie , pentru ca sincer , nu am mai auzit de Alina Marinescu si sunt deschisă in a culege noi informații . Multumesc !

 26. Diana Popa Diana Popa

  nume: Diana Maria Popa
  Mi-as dori sa citesc aceste carti pentru ca mi-au starnit interesul si pentru ca autoarea este romanca. In ultimul timp ma axsez pe operele scriitorilor romani contemporani.

 27. Avatar Chucky Popescu

  Facebook: Chucky Popescu

  Îmi doresc să citesc această serie de când am auzit prima oară de ea pe blogurile mioritice, acum vreo 3-4 luni. De atunci am dat doar de recenzii pozitive care, alături de faptul că povestea e inspirată din fapte reale și de curiozitatea proaspăt dezvoltată pentru autori români, au oferit acestei serii un loc fruntaș pe lista mea de lectură. Faptul că e legată de spioni, având probabil mult mister și încă și mai multă acțiune sunt bonusuri bine primite, pentru că tare greu mai putem găsi serii ce reușesc să îmbine suspansul, acțiunea și iubirea, dând naștere unor personaje credibile și păstrându-și calitatea pe parcursul tuturor volumelor, așa cum, din câte am înțeles, se întâmplă cu seria Alina Marinescu.

 28. Avatar andraaa01

  Numele contului: Andra Andra

  Imi doresc sa castig aceasta serie, deoarece sunt pasionata de domeniul criminalisticii, de aceea doresc ca sa urmez un master in psihologie judiciara. Cred si consider ca acest romane ma voi ajuta sa ma dezvolt pe plan personal si profesional, imi vor oferi unele posibilitati pe care persoane din domeniul inalt al acestei ramuri o au deja. Doresc sa ii cunosc felul in care scrie, tehnica si mai ales sa aflu cum priveste autoarea partea de criminalistica. Sunt curioasa cum decurge toata seria “Alina Marinescu” si cum as putea sa ma regasesc eu in personajul principa, cum pot sa imi dau seama daca eu ma incadrez bine in acest tipar din spatele descoperirii si investigarii crimei.

 29. Avatar Gagiu Constanta-Pusa-Raisa

  FB Pusa Raisa
  Multumim pentru concurs
  Sunt foarte pasionata sa citesc carti bune,carti care te tin cu sufletul la gura, carti pe care nu le lasi din mana decat atunci cand ai terminat-o . Ma pasioneaza o carte ce are actiune, mister personaje in care sa ma regasesc. ,o carte scrisa cu suflet si pasiune .

 30. Avatar Mircea Pavalache

  FB:Mircea Pavalache
  Imi doresc sa citesc seria Alina Marinescu pt ca in cartiile ei se vorbeste despre mister si aventura si mie imi plac f.f.f mult aceste gen de carte.

 31. Avatar candrea nadia alina

  Nadia Alina Candrea
  As fi cea mai incantata sa imi innoiesc biblioteca de acasa cu aceasta serie de carti pentru ca abia acum o descopar pe autoare si as fi onorata sa ii citesc operele.
  Multumesc!