Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

4.1

Când auzi numele Monica Ramirez parcă l-ai asocia cu un personaj dintr-un serial sud-american siropos… asta dacă nu o știi pe Monica Ramirez – scriitoarea (ceea ce mi se pare imposibil deja). Dar fie, să vă ofer și o mică biografie a ei: Monica Ramirez locuiește în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România la editura Tritonic cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj internațional/romance Alina Roll-up cu AbisMarinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss și Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în România: Asasin la Feminin – Seria Alina Marinescu, vol.1, Identități secrete – Seria Alina Marinescu, vol.2, Balanța puterii – Seria Alina Marinescu, vol.3, Bariere de fum – Seria Alina Marinescu, vol.4, Abis – Seria Alina Marinescu, vol.5, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană pentru a transforma o idee într-un roman de succes, Traficantul de Umbre, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac. În prezent, Monica are în lucru Comoara din vis, un thriller/romance/fantasy.

Am prins-o într-una din zilele ei mai libere și m-am gândit să îi spun câteva întrebări, special pentru voi! În plus, la final o să aflați cum puteți intra în posesia unui premiu surpriză!

7 (2)

Bună și mulțumesc că ți-ai rupt puțin din timpul tău pentru a răspunde câtorva întrebări. Pentru început, te-aș ruga să ne-o prezinți pe Monica Ramirez – cea din spatele cuvintelor.

Nu sunt prea multe de spus… sau, cel puțin, nu prea multe din ceea ce pot spune. Așa că mă voi ascunde în spatele prezentării oficiale de mai sus ca să rămânem on the safe side.

Căutând pe internet câteva informații despre tine am descoperit că ai fost și dansatoare. Este vreo legătură între dans și scris?

Am terminat Liceul de Arta George Enescu – Secția Coregrafie, cum se numea pe atunci, numai că aproape imediat viața mea a luat-o pe un alt drum total neașteptat. Dacă vrei, cariera de dansatoare a continuat cumva în paralel cu o existență impusă și asta doar când a fost absolut necesar. Nu prea există vreo legatură între dans și scris în afară de faptul că m-am apucat de scris după ce-am renunțat la dans.

3 (5)Cum ai descoperit scrisul?

Din nevoia de a spune o anumită poveste. La început, scrisul a reprezentat o exorcizare. Trebuia să las în urmă trecutul pentru a putea îndrăzni să privesc în viitor.

Când ți-ai ținut prima carte în mână cum te-ai simțit?

Sincer, nu-mi venea să cred, pentru că nu mă așteptasem niciodată să public acea poveste. Dar sentimentul este inegalabil și cu greu poate fi descris în cuvinte, mai ales că povestea respectivă nu este doar a mea, ci și a altor oameni care au un loc special în sufletul meu. M-a bucurat mult nu atât faptul în sine, că am reușit să public, ci mai ales faptul că povestea acestor oameni nu s-a pierdut în trecut și uitare, ci a rămas undeva.

182305_10151574948497666_1082824199_nMonica Ramirez și Alina Marinescu… cum ai putea să îmi descrii relația dintre cele două? Ai pus, oare, și puțin din trăsăturile scriitoarei în personaj?

Primesc mereu întrebarea asta. Oare de ce?  Monica și Alina. Alina și Monica. Nu pot să spun decât că personajul și scriitoarea sunt una și aceeași persoană. Mulți scriitori mărturisesc că la un anumit nivel se dedublează oarecum în personajele lor. La noi e ceva mai mult de atât. Suntem una, un tot unitar.

Dacă viața ta ar fi o carte, aceasta ar fi…

Seria Alina Marinescu…

În afară de romane ai scris și cărți de dezvoltare personală. E cu ceva diferit procesul de scriere?10547533_10152247141122666_6015021469101202790_n

Da și nu. Da, în sensul că nu te implici atât de tare din punct de vedere emoțional. Nu, în sensul că am scris din experiența mea, din ceea ce am trăit și învățat.

Ce alegi dintre România și America?

Asta e o întrebare grea și răspunsul e destul de complicat. Practic, atunci când ai două țări de care simți că aparții, nu prea poți alege. Și nu te simți niciodată complet. Când te afli într-un loc, ți-e dor de celălalt. De locuri, oameni, o anumită atmosferă, ori imagine.

Când10246245_10152104758897666_3208112064976286209_n te-ai întors în România ți s-a părut ceva schimbat la ea? Nu mă refer neapărat în plan social… ci și în plan literar… și orice alt plan!

Am lipsit o perioadă foarte lungă până când m-am întors pentru prima oară în România. Da, am găsit-o foarte schimbată, în bine, firește. Pe plan literar nu știu, pentru că n-am avut experiența respectivă până acum. Dar știu că în momentul de față lucrurile nu stau prea bine. Industria cărții e aproape inexistentă și autorii români nu sunt promovați așa cum ar trebui. Mai avem mult de învățat. Mai puțină filozofie și bătut cu pumnul în piept și mai multe fapte care contează cu adevărat. Părerea mea.

m&tPlanuri de viitor, gânduri, speranțe…

M-am întors în România în octombrie, 2009. După 6 ani, a sosit timpul să plec înapoi în America. S-au întâmplat foarte multe în perioada asta, am cunoscut mulți prieteni dragi. Am publicat mai multe romane, dar cea mai importantă rămâne Seria Alina Marinescu. Acum traduc Recviem pentru un asasin, ultimul volum al seriei deja apărut în State. Lansarea va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie. Se încheie un ciclu important din viața mea și e foarte interesant că lucrurile s-au aranjat în așa fel încât să pot rămâne în România până la sfârșit. Ceea ce nu înseamnă că o să dispar total din peisaj. Intenționez să public în continuare și acasă.

 Un mesaj pentru cititorii tăi!MR8

Mulțumesc mult că-mi sunteți alături, apreciez fiecare cititor în parte, fiecare recenzie, fiecare impresie. Chiar și cele negative. Pentru cei care n-au citit încă vreun roman de-al meu, recomand Seria Alina Marinescu. E o poveste reală, care sper să vă prindă și să vă deschidă apetitul pentru restul romanelor scrise de mine. Și, în general, citiți autori români! Vă garantez că marea lor majoritate o merită din plin!

Și aceasta a fost Monica Ramirez, dragi iubitori de carte! O scriitoare pe care am descoperit-o și eu de curând și abia aștept să vă împărtășesc și vouă părerile mele despre Seria Alina Marinescu! Dar, până atunci spuneam ceva de un concurs! Ei bine, a sosit momentul să aflați despre ce e vorba:

Puteți câștiga cele 5 volume ale seriei Alina Marinescu apărute până acum la noi, cu autograful scriitoarei pentru câștigător! Sună tare bine, nu? Ce trebuie să faceți pentru a intra în joc:

  • dați like paginilor de Facebook: Monica Ramirez, Seria Alina Marinescu și booknation.ro
  • scrieți un comentariu la acest articol cu numele contului de Facebook cu care ați dat like (vom verifica!) – atenție numele, nu link-ul contului!
  • în comentariu să includeți și răspunsul la întrebarea De ce îți dorești să citești seria Alina Marinescu?

Ca de obicei, vom premia cel mai original răspuns! Câștigătorul va fi anunțat în data de 19 mai!

rsz_promo_amUPDATE

După îndelugi deliberări am decis că premiul va merge la Andra! Felicitări! Te vom contacta curând!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022