Recenzie O Păpușă sau Alta de Sophie Hannah

de | iul. 9, 2014 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O PĂPUȘĂ SAU ALTA ARE REDUCERE PE:

Cu siguranță cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie această carte este „suspans”.  Încă de la început am fost aruncată într-un adânc mister și m-am simțit atrasă de cartea „O păpușă sau alta”.

Dacă la început am întâlnit-o pe Alice plină de emoție în ipostaza de mamă care în sfârșit a decis să iasă din casă pentru prima dată de când a născut, ceea ce urmează este total neașteptat. Când se întoarce, observă că fiica sa Florence a fost răpită și înlocuită cu un alt copilaș. Partea cea mai proastă este că nimeni nu pare să o creadă, nici măcar soțul ei. Un alt lucru ce merită apreciat este faptul că personajele sunt foarte bine conturate.

O avem în centru pe Alice, care este de o complexitate fascinantă. Trece din starea de emoție a unei mame care a născut recent, la o stare de panică în momentul în care nu își mai găsește fiica, iar mai apoi ajunge pe culmile disperării când nimeni nu pare să o creadă.

De asemenea, îl avem pe David, soțul lui Alice, un bărbat care a trăit toată viața sa sub protecția strictă a mamei sale. Când soția sa îi spune despre presupusa dispariție a fiicei lor, el se simte depășit de situație. Deoarece a fost obișnuit ca mama sa să fie cea care ii rezolvă problemele, pus în fața unei asemenea situații, el nu reușește să îi facă față.

Dacă îți place recenzia cărții O PĂPUȘĂ SAU ALTA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sophie Hannah

Ca în orice poveste, avem nevoie si de un personaj negativ. În povestea noastră, personajul negativ este Vivienne, soacra lui Alice, o femeie puternică, independentă, care pare inițial a fi singura care o ințelege pe Alice.

Spre finalul romanului, o răsturnare de situație va arăta adevărata față lui Vivienne. Trecutul nu se lasă uitat și o prinde din urmă pe Vivienne. Sfârșitul este unul surprinzător, care te lasă cu un sentiment de dor ce va persista mult timp după terminarea cărții.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O PĂPUȘĂ SAU ALTA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: O PĂPUȘĂ SAU ALTA
Autor: Sophie Hannah
An apariție : 2011
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2165

Alte recenzii de la Sophie Hannah:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 3132 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
augustin morariu

Dacă autoarea recenziei găsește ca principală caracteristică a acestei cărți ”suspansul”, eu zic că și articolul ei ne lasă tot în…”suspensie”: răsturnarea de situație și sfârșitul surprinzător anunțate pe finalul recenziei te ”obligă” – cum altfel ! – să iei cartea și să o citești. Mulțumesc prntru provocare, Adelina Popa!