Recenzie O Păpușă sau Alta de Sophie Hannah

by | Jul 9, 2014 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O PĂPUȘĂ SAU ALTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cu siguranță cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie această carte este „suspans”.  Încă de la început am fost aruncată într-un adânc mister și m-am simțit atrasă de cartea „O păpușă sau alta”.

Dacă la început am întâlnit-o pe Alice plină de emoție în ipostaza de mamă care în sfârșit a decis să iasă din casă pentru prima dată de când a născut, ceea ce urmează este total neașteptat. Când se întoarce, observă că fiica sa Florence a fost răpită și înlocuită cu un alt copilaș. Partea cea mai proastă este că nimeni nu pare să o creadă, nici măcar soțul ei. Un alt lucru ce merită apreciat este faptul că personajele sunt foarte bine conturate.

O avem în centru pe Alice, care este de o complexitate fascinantă. Trece din starea de emoție a unei mame care a născut recent, la o stare de panică în momentul în care nu își mai găsește fiica, iar mai apoi ajunge pe culmile disperării când nimeni nu pare să o creadă.

De asemenea, îl avem pe David, soțul lui Alice, un bărbat care a trăit toată viața sa sub protecția strictă a mamei sale. Când soția sa îi spune despre presupusa dispariție a fiicei lor, el se simte depășit de situație. Deoarece a fost obișnuit ca mama sa să fie cea care ii rezolvă problemele, pus în fața unei asemenea situații, el nu reușește să îi facă față.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sophie Hannah

Ca în orice poveste, avem nevoie si de un personaj negativ. În povestea noastră, personajul negativ este Vivienne, soacra lui Alice, o femeie puternică, independentă, care pare inițial a fi singura care o ințelege pe Alice.

Spre finalul romanului, o răsturnare de situație va arăta adevărata față lui Vivienne. Trecutul nu se lasă uitat și o prinde din urmă pe Vivienne. Sfârșitul este unul surprinzător, care te lasă cu un sentiment de dor ce va persista mult timp după terminarea cărții.

Titlu: O Păpușă Sau Alta
Autor: Sophie Hannah
An apariție : 2011
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.07.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O doză de suspans suficient de mare încât să te țină cu sufletul la gură. O lectură ușoară. Îmbunătățește vocabularul și imaginația.

Aspecte Negative:

Anumite scene violente nu sunt recomandate celor sensibili.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 2276 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 42 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
augustin morariu

Dacă autoarea recenziei găsește ca principală caracteristică a acestei cărți ”suspansul”, eu zic că și articolul ei ne lasă tot în…”suspensie”: răsturnarea de situație și sfârșitul surprinzător anunțate pe finalul recenziei te ”obligă” – cum altfel ! – să iei cartea și să o citești. Mulțumesc prntru provocare, Adelina Popa!