Recenzie “Oameni anxioși” de Fredrik Backman

de | dec. 8, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OAMENI ANXIOȘI ARE REDUCERE PE:

Căci ai avut și tu parte de anxietate, de zile în care părți din tine, care nu se văd la radiografie, te-au durut atât de tare, încât n-ai găsit cuvinte să le explici ce simți nici măcar celor care te iubesc.

Fiecare dintre noi are “un schelet în dulap”, unele angoase și anxietăți. Cu toate acestea, de multe ori avem tendința de a-i judeca pe ceilalți după prima impresie lăsată. Și da, în majoritatea cazurilor adevărul este diferit de ceea ce pare a fi la prima vedere. Fiindcă se pare că e mai ușor să-ți duci propria anxietate dacă știi că nici alții nu sunt mai fericiți.

Se întâmplă să uităm principiul umanității care ne îndeamnă că “până a judeca pe cineva, încearcă să-l înțelegi mai întâi”. Empatia ne vine în ajutor în acest context.Cum ne-am deprins deja, și aici Backman ne sensibilizează prin prisma problemelor sociale scoase în evidență. Și aici avem personaje bine conturate care ar putea deveni protagoniștii viitoarelor romane.

Un spărgător de bănci înarmat fuge de la locul faptei și ajunge în mod întâmplator într-o vizionare a unui apartament scos la vânzare. Și pentru că este urmărit de către poliție, ia drept ostatici pe cei șapte oameni aflați la vizionare. Totul se schimbă când ostaticii (aparent oameni nevinovați) încep să-și povestească dramele și păcatele. Când ostaticii sunt eliberați, nici urmă de spărgător, iar mărturiile sunt halucinante. Unde eSte infractorul și ce s-a întâmplat în acel apartament?

Dacă îți place recenzia cărții OAMENI ANXIOȘI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Ca și celelalte opere ale autorului, acest roman nu trebuie văzut drept o operă monumentală sau o capodoperă a metaforelor și a construcțiilor complexe. Este mai curând acel tip de lectură menit să ne relaxeaze, acel balsam pe suflet.

Deși efectiv nu am lăsat cartea din mână, totuși o consider cea mai slabă carte de la Backman. Nu mă atacați fanii lui Backman, căci și eu fac parte din gașcă. Am citit și îndrăgit celelalte cinci romane. Dacă încă nu ați făcut cunoștință cu Backman, sfatul meu ar fi să nu începeți cu această carte. Deși, trebuie să recunosc că am văzut recenzii care recomandă acest roman în mod special. Cert este că părerile precum gusturile sunt împărțite. Nu mi s-a părut mie cartea perfectă, vouă s-ar putea să vă placă…

Adevărul este că, dacă oamenii chiar ar fi la fel de fericiți pe cât par pe internet, n-ar mai petrece atât de al dracului de mult timp pe internet. Că niciun om care are o zi cu adevărat bună nu-și petrece jumătate din ea fotografiindu-se.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OAMENI ANXIOȘI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Oameni Anxioși
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2021
Editura: MUSAI
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 251

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 465 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments