Recenzie “Poți să ții un secret” de Sophie Kinsella

de | dec. 9, 2021 | Beletristică, Chick Lit & Romance, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POȚI SĂ ȚII UN SECRET ARE REDUCERE PE:

Acum două luni, cu reticențe de un kilometru, luam în mână o carte Sophie Kinsellla. Îi merge vestea acestei autoare că ar fi simplistă și că ar scrie doar pentru adolescenți. Ei bine, m-a relaxat și amuzat prima carte și deci am revenit în weekend din nou la Kinsella.

Voi combate opiniile care atestă că cărțile ei sunt doar pentru young adults. Cert este faptul că acest tip de cărți au mai puțin menirea de a instrui sau a-ți îmbogăți vocabularul cu cuvinte elevate, sofisticate și neologisme. Acest tip de lecturi, cum le numesc eu – de weekend, au drept scop să te relaxeze și să te scoată din rutină. Pe lângă acestea, cartea de față prin unele pasaje m-a făcut să rând în hohote. Deci, scopul a fost atins.

Emma este o fată obișnuită care lucrează în calitate de asistent marketing și visează la o promovare pentru a-și face mândri părinții. Ghinion sau nu, însă ea se trezește într-un avion alături de un necunoscut, și trăiește alături de acesta ceea ce credea ea a fi ultimile clipe din viața ei, atunci când avionul lor trece printr-o turbulență severă. Așa cum oamenii reacționează bizar când sunt stresați, Emma îi înșiră necunoscutului din avion toate secretele ei cotidiene. Însă, ei aterizează cu bine. Ironia sorții, luni dimineață, revenită la birou, Emma descoperă cu stupoare că cel care este în posesia tuturor secretelor ei, nu este altul decât “the big boss” – Jack Harper, fondatorul companiei în care ea lucrează.

Autoarea te va purta prin substraturile intrigilor de serviciu, bogate în bârfe, fățărnicie, frustrare, parvenire. Nu vor fi lăsate în umbră nici relațiile de familie unde micile secrete sunt la ordinea de zi. Un fel de istorie a Cenușăresei în variantă modernă. Intuiești deznodământul, nu ai parte de nicio surpriză. Însă, trebuie să recunosc că am întrezărit aici și câteva idei care mi-au dat de gândit.

Dacă îți place recenzia cărții POȚI SĂ ȚII UN SECRET, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sophie Kinsella

Pe parcursul lecturii s-ar putea să vă apără și vouă câteva întrebări retorice: De ce simt oamenii necesitatea să-i mintă pe cei apropiați sau să păstreze mici secrete? Cum ar fi dacă într-o bună zi cei din jurul tău ar cunoaște absolut totul despre tine până în cele mai mici detalii? Până în ce punct trebuie să meargă sinceritatea în cuplu? Am rămâne la fel de atractivi și impozanți în fața celorlalți dacă ne-ar fi descoperite micile slăbiciuni?

Un roman care scoate în evidență importanța sincerității, a autenticității și libertatea de a fi liber în exprimare.

Everyone in the world should be more honest with each other. Everyone should share! Men and women should share, world leaders should share!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POȚI SĂ ȚII UN SECRET CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: POȚI SĂ ȚII UN SECRET
Autor: Sophie Kinsella
An apariție : 2003
Editura: TRANSWORLD PUBLISHERS
Nr. Pagini: 384
Limba: Engleză
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 859

Alte recenzii de la Sophie Kinsella:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 645 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments