Recenzie ”Profesorul și menajera” de Yoko Ogawa

Titlu: Profesorul și Menajera
Autor: Yoko Ogawa
An apariție : 2015
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alina Sanda
Publicată la 20.11.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Profesorul și menajera” de Yoko Ogawa
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI PROFESORUL ȘI MENAJERA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
profesorul

Titlul Profesorul și menajera dezvăluie protagoniștii volumului a cărui acțiune este plată, liniară, calmă, soft chiar aș putea spune. E o serenitate specifică oarecum scriitorilor japonezi care nu se remarcă decât prin sensibilitatea și atenția pentru relațiile dintre oameni. Cartea relatează secvențele din ultimii ani ai unui profesor de matematică amnezic, devenit astfel în urma unui accident.  Pasiunea sa pentru cifre și matematică este insuflată și menajerei care are grijă de el și mai apoi fiului acesteia, denumit generic Radical- cel atât de prietenos cu toate numerele.  Între profesor și menajeră se leagă o prietenie sinceră, paternă chiar, o relație memorabilă.  E acea prietenie care înalță sufletele celor implicați și creează amintiri senine.

Singurul scop al matematicii este descoperirea Adevărului-  este axioma în jurul căreia s-a dezvoltat pasiunea profesorului pentru matematică. Matematica  este singura care le poate exprima (adevărurile) și ni le poate revela, și nimeni și nimic nu-i poate sta în cale, mai spunea el, după anii în care a cautat Adevărul în caietul lui Dumnezeu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Yoko Ogawa.

Cu acest volum, autorul Yoko Ogawa  recreează o lume a prieteniei adevărată, dezinteresată, pe fundalul unei interacțiuni necesare și revelatoare.

ACUM GĂSEȘTI PROFESORUL ȘI MENAJERA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.