Recenzie 13 la cină de Agatha Christie

Titlu: 13 La Cină
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2010
Editura: Rao
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 17.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie 13 la cină de Agatha Christie
Acordă o notă

13-la-cina-9022s1

De Agatha Christie mă leagă o dragoste aparte, deoarece nu cred că voi mai întâlni romane atât de definite, intrigi atât de împletite și atâtea secrete, înglobate pe fiecare pagină.

Iată de ce, atunci când am o duminică liberă, afară plouă, iar din ibric adie o aromă de cafea turcească, eu prefer să iau o carte din acest repertoriu și să mă las absorbită inconturnabil de subiect.

Așa am făcut și ieri. Mi-am făcut un cocon din plapumă, mi-am luat cafeaua și am pornit în călătorie printr-o Anglie, unde domină luxul și exuberanța, iar crima e la ea acasă.

Ca și oricare alt roman al acestei Dame a crime-ului, cei 13 la cină este un succes, unul răsunător aș spune eu. Un star de cinema, un titlu aristocratic și o infracțiune perfectă, sau mă rog, aproape perfectă. Asta este cheia spre apariția în avant-scenă a lui Hercule Poirot în compania inconfundabilului căpitan Hastings. Micul belgian iarăși pornește, cu o anumită doză de umor și ironie, într-o aventură care pe alocuri te lasă mască.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie.

Lecturând, am avut momente în care îmi venea să strig: E imposibil! Însă am avut tenacitatea și răbdarea să merg până la capăt și nu regret, deoarece creierul meu a fost efectiv pus în priză și încercam să fac exerciții de logică împreună cu eroii romanului.

Cert este că Christie reușea să dea naștere unor enigme de anvergură, care te fac pur și simplu să adori romanele ei. Creează efectiv o anumită dependență literară.

Cui recomand această carte? Tuturor celor care vor suspans, secrete, mistere și sânge, într-un amalgam vertiginos.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Barbalata Mirela
    Reply

    Imi place Agatha Christie. Nu am citit cartea aceasta dar o trec pe lista. Are un stil senzational.

POST A COMMENT.