Recenzie 13 la cină de Agatha Christie

by | Oct 17, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA 13 LA CINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

13-la-cina-9022s1

De Agatha Christie mă leagă o dragoste aparte, deoarece nu cred că voi mai întâlni romane atât de definite, intrigi atât de împletite și atâtea secrete, înglobate pe fiecare pagină.

Iată de ce, atunci când am o duminică liberă, afară plouă, iar din ibric adie o aromă de cafea turcească, eu prefer să iau o carte din acest repertoriu și să mă las absorbită inconturnabil de subiect.

Așa am făcut și ieri. Mi-am făcut un cocon din plapumă, mi-am luat cafeaua și am pornit în călătorie printr-o Anglie, unde domină luxul și exuberanța, iar crima e la ea acasă.

Ca și oricare alt roman al acestei Dame a crime-ului, cei 13 la cină este un succes, unul răsunător aș spune eu. Un star de cinema, un titlu aristocratic și o infracțiune perfectă, sau mă rog, aproape perfectă. Asta este cheia spre apariția în avant-scenă a lui Hercule Poirot în compania inconfundabilului căpitan Hastings. Micul belgian iarăși pornește, cu o anumită doză de umor și ironie, într-o aventură care pe alocuri te lasă mască.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Lecturând, am avut momente în care îmi venea să strig: E imposibil! Însă am avut tenacitatea și răbdarea să merg până la capăt și nu regret, deoarece creierul meu a fost efectiv pus în priză și încercam să fac exerciții de logică împreună cu eroii romanului.

Cert este că Christie reușea să dea naștere unor enigme de anvergură, care te fac pur și simplu să adori romanele ei. Creează efectiv o anumită dependență literară.

Cui recomand această carte? Tuturor celor care vor suspans, secrete, mistere și sânge, într-un amalgam vertiginos.

🔥 CARTEA 13 LA CINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: 13 La Cină
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2010
Editura: RAO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.10.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1440 zile și a scris până acum 72 articole. Se află pe poziția 18 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela
Barbalata Mirela

Imi place Agatha Christie. Nu am citit cartea aceasta dar o trec pe lista. Are un stil senzational.