Recenzie: „13,99 lei” de Frédéric Beigbeder

de | feb. 25, 2020 | Beletristică, Comunicare și Publicitate, Ficțiune, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA 1399 LEI ARE REDUCERE PE:

13,99 lei de Frederic Beigbeder“13,99 lei” este un roman de ficțiune scris de francezul Frédéric Beigbeder. Cartea a fost publicată inițial în anul 2000 sub titlul original “99 Franci”. De atunci însă a fost reeditată și sub titlurile “14,99 EUR” și “5,90 EUR”. De la scriitorul francez am mai citit și cartea “Windows on the World”, o capodoperă despre tragismul evenimentelor din 11 septembrie 2001.

Cartea “13,99 lei” de Frédéric Beigbeder a fost atrăgătoare, deși nu maxim de captivantă

Mi-a plăcut întrucâtva și am ales-o deoarece este despre lumea publicității, o lume pe care am studiat-o și care încă mă fascinează. Mi s-a părut destul de fain cum autorul a ales să dea din casă prin cartea aceasta lucruri adevărate despre advertising și culisele sale. Pe de altă parte, romanul jumătate ficțiune, jumătate realitate, mi s-a părut sec și fără prea multe elemente catchy.

Povestea relatată în carte este cea a lui Octave, unul dintre geniile publicității. Bărbatul pare să aibă tot ceea ce și-ar dori oricine. O minte ascuțită și creativă, un job bun(în domeniul advertisingului), un apartament imens, mobilat cu gust, femei care să îi țină companie și o dependență de cocaină ușor de întreținut datorită banilor săi.

Dar toate acestea fac doar aparența unei vieți bune

El începe să-și dea seama curând că are o problemă cu viața sa. Ori mai multe probleme. Octave este gata să dea cu fundul de pământ. De fapt iubita l-a părăsit, dependența de narcotice devine serioasă iar sănătatea sa o ia la vale. Colac peste pupăză, bărbatul încearcă să scape din lumea toxică a publicității, făcând orice îi stă în putință pentru a fi dat afară. Cu toate acestea, în loc să fie concediat, el primește promovare peste promovare.

Dacă îți place recenzia cărții 1399 LEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Frédéric Beigbeder

Nu mai poate trece mult timp până să se producă ceva rău, ireversibil. El este de părere că oamenii din vârful icebergului publicității vor începe în curând cel de-al treilea război mondial. Iar această credință a sa îl va purta de la vorbe violente până la acțiuni violente. Chiar ajungând la crimă.

Romanul “13,99 lei” este jumătate ficțiune, jumătate fapte reale. Frédéric Beigbeder făce pe jurnalistul de investigație. Dar și pe filosoful în ceea ce privește lumea complexă și manipulatoare a publicității. Însă, de-a lungul lecturii vei întâlni și un umor genial, ironii și haz de necaz referitor la expunerea lumii publicității și a consumerismului care pare să ne acapareze pe zi ce trece.

Subiectul exploziv și sinceritatea autorului fac din acest roman o lectură memorabilă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA 1399 LEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: 1399 Lei
Autor: Frédéric Beigbeder
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 271
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 385

Alte recenzii de la Frédéric Beigbeder:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre liderii spirituali ai epocii noastre, care a insistat pe importanța momentului prezent. De regulă oamenii își lasă mintea să alerge printre amintiri, prin trecut sau să facă proiecții asupra viitorului și astfel ratează cel mai important...

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Fiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de...

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Conexiunea în fractal de Emil Străinu este o carte interesantă din domeniul parapsihologiei, dezvoltării personale și spirituale. Este oare nevoie pe piața de carte din România de o astfel de carte? Da, cu siguranță. Este nevoie ca omul să cunoască regulile și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1461 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments