Nicola Yoon a crescut în Jamaica și în Brooklyn, iar în prezent locuiește în Los Angeles, California, cu soțul ei, David și fiica ei de 4 ani, Penny. Absolut Tot este primul ei roman, iar ilustrațiile din carte au fost realizate de soțul ei.

De fiecare dată când aud că o carte va fi ecranizată și dacă filmul este de genul dramă romantică, atunci acea carte trebuie neapărat să o citesc. În această categorie s-a încadrat și Absolut tot de Nicola Yoon, o carte pe care am adorat-o de la prima pagină până la ultima și ilustrațiile, chiar dacă sunt atât de simple te ajută să înțelegi mai bine lumea creată de autoare.

Madeline Whittier tocmai a împlinit 18 ani, dar nu a părăsit niciodată interiorul casei, nu a mers la o școală, nu a avut un iubit, nu a făcut absolut nimic din ce ar face un adolescent normal la vârstă ei. Când avea 6 luni a fost diagnosticată cu SCID “boala copilului din bula de plastic”, o boală foarte rară.

“Practic sunt alergică la lume. Orice poate declanșa un acces al bolii.”
“Nimeni nu știe ce o declanșează, dar toată lumea îi știe consecințele.”

Din acel moment toată viața lui Madeline a fost analize peste analize și o continuă teamă că ziua următoare ar putea fi ultima, însă această monotonie este dată peste cap când apare Olly, băiatul vecinilor care tocmai s-au mutat lângă ea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicola Yoon.

“Apoi îl văd pe el. E înalt, deșirat, îmbrăcat tot în negru: tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care îi acoperă părul în întregime.”

Boala lui Madeline și drama pe care o trăiește Olly în familie îi unește pe cei doi într-o prietenie.

“În afară de mama, Carla și meditatorii mei, lumea abia dacă știe de existența mea . Adică, online exist, am prieteni online și pagina mea de Tumblr cu cronici de carte, dar nu-i același lucru cu a fi o persoană adevărată care poate să primească vizite de la băieți ciudați care aduc checuri.”

Cum va evolua starea lui Madeline și dacă cei doi tineri vor reuși să depășească obstacolele puse atât de boala ei cât și de mama acesteia veți afla doar citind această minunată lectură.

Titlu: Absolut Tot
Autor: Nicola Yoon
An apariție : 2016
Editura: Young Art
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a introduce în carte ilustrații care să ajute cititorul să înțeleagă mai bine lumea creată de Nicola Yoon și faptul că majoritatea sunt foarte amuzante și aduc un zâmbet pe față cititorului.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut să existe mai multe mesaje între Maddy și Olly care să conțină acele liste de cinci lucruri care îți plac pentru că erau foarte amuzante și în felul acesta cunoșteam mai bine personajele.

Ancuta Pietaru
Autor: Ancuta Pietaru
Redactor de 1011 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ancuta Pietaru