Recenzie Absolut tot de Nicola Yoon

by | Mar 17, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ABSOLUT TOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nicola Yoon a crescut în Jamaica și în Brooklyn, iar în prezent locuiește în Los Angeles, California, cu soțul ei, David și fiica ei de 4 ani, Penny. Absolut Tot este primul ei roman, iar ilustrațiile din carte au fost realizate de soțul ei.

De fiecare dată când aud că o carte va fi ecranizată și dacă filmul este de genul dramă romantică, atunci acea carte trebuie neapărat să o citesc. În această categorie s-a încadrat și Absolut tot de Nicola Yoon, o carte pe care am adorat-o de la prima pagină până la ultima și ilustrațiile, chiar dacă sunt atât de simple te ajută să înțelegi mai bine lumea creată de autoare.

Madeline Whittier tocmai a împlinit 18 ani, dar nu a părăsit niciodată interiorul casei, nu a mers la o școală, nu a avut un iubit, nu a făcut absolut nimic din ce ar face un adolescent normal la vârstă ei. Când avea 6 luni a fost diagnosticată cu  SCID “boala copilului din bula de plastic”, o boală foarte rară.

“Practic sunt alergică la lume. Orice poate declanșa un acces al bolii.”
“Nimeni nu știe ce o declanșează, dar toată lumea îi știe consecințele.”

Din acel moment toată viața lui Madeline a fost analize peste analize și o continuă teamă că ziua următoare ar putea fi ultima, însă această monotonie este dată peste cap când apare Olly, băiatul vecinilor care tocmai s-au mutat lângă ea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicola Yoon

“Apoi îl văd pe el. E înalt, deșirat, îmbrăcat tot în negru: tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care îi acoperă părul în întregime.”

Boala lui Madeline și drama pe care o trăiește Olly în familie îi unește pe cei doi într-o prietenie.

“În afară de mama, Carla și meditatorii mei, lumea abia dacă știe de existența mea . Adică, online exist, am prieteni online și pagina mea de Tumblr cu cronici de carte, dar nu-i același lucru cu a fi o persoană adevărată care poate să primească vizite de la băieți ciudați care aduc checuri.”

Cum va evolua starea lui Madeline și dacă cei doi tineri vor reuși să depășească obstacolele puse atât de boala ei cât și de mama acesteia veți afla doar citind această minunată lectură.

🔥 CARTEA ABSOLUT TOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Absolut Tot
Autor: Nicola Yoon
An apariție : 2016
Editura: YOUNG ART
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a introduce în carte ilustrații care să ajute cititorul să înțeleagă mai bine lumea creată de Nicola Yoon și faptul că majoritatea sunt foarte amuzante și aduc un zâmbet pe față cititorului.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut să existe mai multe mesaje între Maddy și Olly care să conțină acele liste de cinci lucruri care îți plac pentru că erau foarte amuzante și în felul acesta cunoșteam mai bine personajele.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 1226 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 52 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Am auzit de carte si am citit numai pareri pozitive. Sper sa o citesc 🙂 in viitorul apropiat.