Recenzie Absolut tot de Nicola Yoon

de | mart. 17, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

Nicola Yoon a crescut în Jamaica și în Brooklyn, iar în prezent locuiește în Los Angeles, California, cu soțul ei, David și fiica ei de 4 ani, Penny. Absolut Tot este primul ei roman, iar ilustrațiile din carte au fost realizate de soțul ei.

De fiecare dată când aud că o carte va fi ecranizată și dacă filmul este de genul dramă romantică, atunci acea carte trebuie neapărat să o citesc. În această categorie s-a încadrat și Absolut tot de Nicola Yoon, o carte pe care am adorat-o de la prima pagină până la ultima și ilustrațiile, chiar dacă sunt atât de simple te ajută să înțelegi mai bine lumea creată de autoare.

Madeline Whittier tocmai a împlinit 18 ani, dar nu a părăsit niciodată interiorul casei, nu a mers la o școală, nu a avut un iubit, nu a făcut absolut nimic din ce ar face un adolescent normal la vârstă ei. Când avea 6 luni a fost diagnosticată cu  SCID „boala copilului din bula de plastic”, o boală foarte rară.

„Practic sunt alergică la lume. Orice poate declanșa un acces al bolii.”
„Nimeni nu știe ce o declanșează, dar toată lumea îi știe consecințele.”

Din acel moment toată viața lui Madeline a fost analize peste analize și o continuă teamă că ziua următoare ar putea fi ultima, însă această monotonie este dată peste cap când apare Olly, băiatul vecinilor care tocmai s-au mutat lângă ea.

„Apoi îl văd pe el. E înalt, deșirat, îmbrăcat tot în negru: tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care îi acoperă părul în întregime.”

Boala lui Madeline și drama pe care o trăiește Olly în familie îi unește pe cei doi într-o prietenie.

„În afară de mama, Carla și meditatorii mei, lumea abia dacă știe de existența mea . Adică, online exist, am prieteni online și pagina mea de Tumblr cu cronici de carte, dar nu-i același lucru cu a fi o persoană adevărată care poate să primească vizite de la băieți ciudați care aduc checuri.”

Cum va evolua starea lui Madeline și dacă cei doi tineri vor reuși să depășească obstacolele puse atât de boala ei cât și de mama acesteia veți afla doar citind această minunată lectură.

Titlu: ABSOLUT TOT
Autor: Nicola Yoon
An apariție : 2016
Editura: YOUNG ART
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3114

Alte recenzii de la Nicola Yoon:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 13 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Am auzit de carte si am citit numai pareri pozitive. Sper sa o citesc 🙂 in viitorul apropiat.