Recenzie ”Adevăr sau provocare” de Raluca Anghel

by | Dec 14, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ADEVĂR SAU PROVOCARE PE librariadelfin.ro

Bună, dragii mei! 

Ieri mi-am cumpărat o lumânare parfumată pe care scrie Pumpkin Pie și mirosul ei e ca un balsam delicat. Acum e aprinsă lâng mine și vă scriu dintr-o atmosferă divină despre Adevăr sau provocare de Raluca Anghel. Cartea este un roman de acțiune și investigație, publicat în 2020 la CORESI Publishing House.

Volumul este structurat în trei părți: Andrei și Carmen, Andrei, Carmen. Această ordine poate fi interpretată ca o invitație la a nu uita de tine, chiar dacă ești într-o relație. Nevoile tale individuale, dorințele tale vor fi acolo și sunt unele de care ești unicul responsabil. De asemenea, poate fi și un imbold de speranță în cazul în care relația se termină – viața ta va continua să te surprindă în continuare și să te ducă în locuri nebănuite, alături de oameni magici.

Andrei și Carmen, protagoniștii romanului,  ne poartă prin viața lor și ne deschid fereastra pentru a învăța din experiențele sufletului lor. Sunt doi oamenii pe care destinul îi încearcă, tentațiile îi atrag spre lumi obscure pentru care trebuie să achite nota de plată mai târziu.

 “Ai un suflet curat și o proveniență simplă. Ba nu, ai un suflet curat pentru că ai o proveniență simplă, nealterată.” (pag. 61)

Mult suspans, care m-a ținut captivă în dorința de a afla mai mult, mai profund.

Câteva din ideile pe care mi le-am notat la final, din carte, au fost să nu îmi pierd curiozitatea față de viață, să caut mereu ceva care să îmi deschidă un zâmbet pe față, să iau frumosul din oamenii și din tot ce întâlnesc, să îmi caut mai degrabă puterea de a reînnoi, decât să mă pierd în cauza traumelor mele. Și toate aceste idei le-am adunat în timp ce m-am bucurat de o poveste de dragoste memorabilă.

Felul în care se evidențiază evoluția personajelor de la dorința de a fi un întreg cu celălalt până la revelația că întregul este în fiecare din ei mi-a plăcut enorm. Cartea este scrisă din suflet, pentru suflete.

“Vidul din el se amplifică odată cu ochii ațintiți în sus. În minte îi vine un singur cuvânt. Carmen. Câtă nevoie ar avea de ea, de seara accea în care i-a simțit căldura, sufletul. În care brațele, ființa îi erau pline de tot ce putea el înțelege prin senzualitatea unei femei, și asta nici măcar într-o formă sexuală…ci într-o conexiune mult mai profundă.” (pag. 170)

Raluca Anghel a construit personajele cu grijă, cu maternitatea creatoarei care a pus ce avea mai minunat pentru dezvoltarea lor. 

Prin prisma poveștilor eroilor, vei putea înțelege și accepta părți din viața ta, unele mai plăcute, altele poate mai puțin plăcute. 

Deși Carmen și Andrei sunt protagoniștii romanului, volumul mi-a lăsat impresia că este scris pentru a reda speranța cititorilor, pentru a le aminti că dincolo de fiecare nor e Soarele care așteaptă să îi îmbrățișeze cu căldura lui.

“Nu trebuie să răpunzi. Trebuie doar să simți…Simți vântul cum îți mângâie pielea? Umbra…cum te acoperă, cum îți dezmiardă simțurile, cum se întinde. Dansează îmbrățișată în veșnicie cu soarele…” (pag. 467)

Mi s-a părut interesant faptul că autoarea a ales să plece în Praga, atunci când eroul Andrei își desfășoară cursul vieții în acel oraș. Veți fi surprinși de atmosfera și peripețiile care îi vin în cale odată cu această călătorie.

Structura cărții mi-a creat ideea de scenariu de film, prin felul în care liniile de dialog au fost înlocuite cu numele personajelor care vorbeau. Poate, cândva, Adevăr sau provocare  va fi și ecranizat. 

Aștept cu nerăbdare următorul volum și cred că voi începe să citesc cu o lumânare parfumată lângă mine. Simt că se potrivește perfect în cadrul meu de citit și îmi dă o stare atât de plăcută.

Când vă achiziționați romanul puteți încerca și o lumânare parfumată. Sunt magice în combinație. Dacă mai aveți și un ceai bun, nu veți mai vrea să se termine cartea.

Vă îmbrățișez aromat și să ne citim cu armonie în continuare!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ADEVĂR SAU PROVOCARE PE librariadelfin.ro

Titlu: Adevăr Sau Provocare
Autor: Raluca. Anghel
An apariție : 2020
Editura: CORESI
Nr. Pagini: -
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments