Recenzie: „Adio, iubito!” de Raymond Chandler

de | nov. 9, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ADIO IUBITO! ARE REDUCERE PE:

“Adio, iubito!” de Raymond Chandler este o altă carte citită de la unul dintre cei mai mari scriitori de literatură polițistă. Romanul este cel de-al doilea la număr din faimoasa serie cu detectivul particular Philip Marlowe.

De data asta, Marlowe este atras într-un nou caz pe care îl investighează mai mult din curiozitate. Dar va ajunge în curând să își dea seama că cei vinovați sunt alții decât cei pe care îi bănuiește în primă instanță. Iar nevinovații nu arată deloc a inocenți, astfel încât toată treaba lui de detectiv este încurcată.

În “Adio, iubito!” de Raymond Chandler, investigatorul privat cercetează un caz despre o persoană dispărută, când deodată se trezește în toiul altui mister

El vede un infractor cunoscut, pe Moose Malloy, dând năvală într-un club de noapte în căutarea fostei lui iubite, Velma Valento. Clubul și-a schimbat însă proprietarii, așadar nimeni pare să nu o cunoască pe femeie. Dar probabil omul nostru nu crede așa ceva, deoarece sfârșește prin a-l ucide pe proprietarul de culoare al barului. Și apoi evadează din acel loc. Investigarea cazului cade pe umerii unui detectiv din Los Angeles, Nulty, care nu prea pare interesat de această crimă.

Marlowe însă îl sfătuiește pe polițist să o caute pe iubita lui Malloy. În speranța că astfel îl va găsi și pe criminal. Cu toate acestea, Nulty preferă să îi paseze detectivului privat această sarcină legală. Așa că eroul nostru decide să își urmărească pistele și intuiția, ca să găsească femeia și să dezlege misterul dispariției sale.

Dacă îți place recenzia cărții ADIO IUBITO!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raymond Chandler

Dar Marlowe este în același timp angajat chiar de Moose Malloy, infractorul ce pare amenințător, dar care are o inimă blândă. Tot el mai este angajat să ajute pe cineva să plătească o răscumpărare. Însă atunci când lucrurile o iau razna referitor la această răscumpărare, detectivul privat investighează mai departe. Astfel va da de o lume plină de crime și șantaj, legată tot atât de strâns de cazul lui Malloy.

Ca și alte romane ale lui Raymond Chandler, acesta conține toată sarea și piperul unei cărți de crimă, plină de acțiune

Avem detectivul dur și independent, pe Philip Marlowe. Există două femei frumoase, una blândă și alta extrem de periculoasă, dar care ascund secrete. Avem un caz complicat cu infractori, crime, dispariții și clienți din afara legii.

Bineînțeles, ca în orice astfel de roman polițist care se respectă, Philip Marlowe dezvăluie la sfârșit misterul. Și scapă de pericol ca prin urechile acului. Finalul este surprinzător, dar pe măsura acțiunilor eroului nostru.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADIO IUBITO! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ADIO IUBITO!
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2010
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 383

Alte recenzii de la Raymond Chandler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1579 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments