Recenzie: “Adio, iubito!” de Raymond Chandler

by | Nov 9, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ADIO IUBITO! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

“Adio, iubito!” de Raymond Chandler este o altă carte citită de la unul dintre cei mai mari scriitori de literatură polițistă. Romanul este cel de-al doilea la număr din faimoasa serie cu detectivul particular Philip Marlowe.

De data asta, Marlowe este atras într-un nou caz pe care îl investighează mai mult din curiozitate. Dar va ajunge în curând să își dea seama că cei vinovați sunt alții decât cei pe care îi bănuiește în primă instanță. Iar nevinovații nu arată deloc a inocenți, astfel încât toată treaba lui de detectiv este încurcată.

În “Adio, iubito!” de Raymond Chandler, investigatorul privat cercetează un caz despre o persoană dispărută, când deodată se trezește în toiul altui mister

El vede un infractor cunoscut, pe Moose Malloy, dând năvală într-un club de noapte în căutarea fostei lui iubite, Velma Valento. Clubul și-a schimbat însă proprietarii, așadar nimeni pare să nu o cunoască pe femeie. Dar probabil omul nostru nu crede așa ceva, deoarece sfârșește prin a-l ucide pe proprietarul de culoare al barului. Și apoi evadează din acel loc. Investigarea cazului cade pe umerii unui detectiv din Los Angeles, Nulty, care nu prea pare interesat de această crimă.

Marlowe însă îl sfătuiește pe polițist să o caute pe iubita lui Malloy. În speranța că astfel îl va găsi și pe criminal. Cu toate acestea, Nulty preferă să îi paseze detectivului privat această sarcină legală. Așa că eroul nostru decide să își urmărească pistele și intuiția, ca să găsească femeia și să dezlege misterul dispariției sale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raymond Chandler

Dar Marlowe este în același timp angajat chiar de Moose Malloy, infractorul ce pare amenințător, dar care are o inimă blândă. Tot el mai este angajat să ajute pe cineva să plătească o răscumpărare. Însă atunci când lucrurile o iau razna referitor la această răscumpărare, detectivul privat investighează mai departe. Astfel va da de o lume plină de crime și șantaj, legată tot atât de strâns de cazul lui Malloy.

Ca și alte romane ale lui Raymond Chandler, acesta conține toată sarea și piperul unei cărți de crimă, plină de acțiune

Avem detectivul dur și independent, pe Philip Marlowe. Există două femei frumoase, una blândă și alta extrem de periculoasă, dar care ascund secrete. Avem un caz complicat cu infractori, crime, dispariții și clienți din afara legii.

Bineînțeles, ca în orice astfel de roman polițist care se respectă, Philip Marlowe dezvăluie la sfârșit misterul. Și scapă de pericol ca prin urechile acului. Finalul este surprinzător, dar pe măsura acțiunilor eroului nostru.

🔥 CARTEA ADIO IUBITO! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Adio Iubito!
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2010
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 9.11.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 608 zile și a scris până acum 203 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *