Recenzie “Killer In The Rain” de Raymond Chandler

by | Mar 13, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA KILLER IN THE RAIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Killer In The Rain” este o carte de povestiri scurte, scrise de americanul Raymond Chandler. Volumul a fost publicat inițial în anul 1964. Însă narațiunile din el au apărut pe rând în reviste cu tematică polițistă între anii 1935 și 1941. Eu am citit cartea ce le conține în limba engleză și mă voi referi la titlurile lor tot în limba engleză.

Scriitorul Raymond Chandler este cunoscut pentru romanele sale polițiste în care detectivul privat Philip Marlowe are rol principal

Autorul a dat posibilitatea fanilor genului Crime să citească de-a lungul timpului cărți precum “Somnul de veci”, “Nu-i ușor să spui adio”, “Doamna din lac”, “Adio, iubito!”, “Sora cea mica”, “Fereastra de sus”, “Play-back”, “Ucigaș în ploaie”, “Perlele sunt o pacoste”. Acestea sunt doar o parte dintre lucrările lui cu detectivi și cazuri de crimă misterioase. Eu am citit o bună parte din ele și am ajuns să îl simpatizez pe Philip Marlowe.

În colecția “Killer In The Rain”, Raymond Chandler a inclus 8 dintre nuvelele sale scurte

Acestea au precedat romanelor mai cunoscute cu detectivul privat Marlowe. Cele 8 povestiri sunt după cum urmează:

  • “Killer In The Rain”(“Ucigaș în ploaie”)
  • “The Man Who Liked Dogs”
  • “The Curtain”
  • “Try The Girl”
  • “Mandarin’s Jade”
  • “Bay City Blues”
  • “The Lady In The Lake”(“Doamna din lac”)
  • “No Crime In The Mountains”

Câteva dintre aceste nuvele scurte sunt schițe timpurii ale romanelor mult mai cunoscute ce aveau să fie publicate pe urmă. Cărți în care Philip Marlowe este detectivul privat ce se ocupă de cazuri ciudate și încurcate și care își riscă viața mai mereu.

Și chiar dacă unele dintre aceste scurte povești au un titlu identic cu cel a romanelor populare ale lui Chandler, numele personajelor și acțiunea este un pic altfel decât știi. Cititorilor acestor romane polițiste, asemenea mie, li se va părea că vor recunoaște episoade, personaje și replici din nuvelele faimoase cu Marlowe.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raymond Chandler

Cele 8 povestiri din colecția “Killer In The Rain” conțin câte un investigator privat care intră în belele, în persoana căruia îl vei recunoaște pe Philip Marlowe de mai târziu

Deși numele este altul în aceste narațiuni, ori nu există deloc un nume. Bărbatul este mai mereu cu băutura lângă el. Primește cazuri suspecte care îl pun în pericol mai mereu. Are în preajmă dame blonde seducătoare, dar periculoase și bani mai deloc.

Acțiunea din aceste scurte istorisiri se desfășoară pe fundalul unei Californii însorite. Deși unele dintre ele prezintă mici asemănări de locuri sau personaje, nu sunt legate între ele în vreun fel. Asta le face foarte bine să poată fi citite separat, fără nici o problemă. Fiecare dintre narațiuni conține suspans la cote maxime, violență, drame și tragedii. Limbajul este specific romanelor cu Marlowe și deseori ironic.

Povestirile sunt definite de băutură din plin, pistoale puternice, crime fără prea multe indicii și un detectiv privat iubitor de femei. Dar și doritor de a face dreptate cu orice preț.

🔥 CARTEA KILLER IN THE RAIN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Killer In The Rain
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2011
Editura: PENGUIN BOOKS
Nr. Pagini: 584
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 13.03.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 641 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments