Recenzie „Killer In The Rain” de Raymond Chandler

de | mart. 13, 2020 | Beletristică, Limbi Străine, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA KILLER IN THE RAIN ARE REDUCERE PE:

“Killer In The Rain” este o carte de povestiri scurte, scrise de americanul Raymond Chandler. Volumul a fost publicat inițial în anul 1964. Însă narațiunile din el au apărut pe rând în reviste cu tematică polițistă între anii 1935 și 1941. Eu am citit cartea ce le conține în limba engleză și mă voi referi la titlurile lor tot în limba engleză.

Scriitorul Raymond Chandler este cunoscut pentru romanele sale polițiste în care detectivul privat Philip Marlowe are rol principal

Autorul a dat posibilitatea fanilor genului Crime să citească de-a lungul timpului cărți precum “Somnul de veci”, “Nu-i ușor să spui adio”, “Doamna din lac”, “Adio, iubito!”, “Sora cea mica”, “Fereastra de sus”, “Play-back”, “Ucigaș în ploaie”, “Perlele sunt o pacoste”. Acestea sunt doar o parte dintre lucrările lui cu detectivi și cazuri de crimă misterioase. Eu am citit o bună parte din ele și am ajuns să îl simpatizez pe Philip Marlowe.

În colecția “Killer In The Rain”, Raymond Chandler a inclus 8 dintre nuvelele sale scurte

Acestea au precedat romanelor mai cunoscute cu detectivul privat Marlowe. Cele 8 povestiri sunt după cum urmează:

  • “Killer In The Rain”(“Ucigaș în ploaie”)
  • “The Man Who Liked Dogs”
  • “The Curtain”
  • “Try The Girl”
  • “Mandarin’s Jade”
  • “Bay City Blues”
  • “The Lady In The Lake”(“Doamna din lac”)
  • “No Crime In The Mountains”

Câteva dintre aceste nuvele scurte sunt schițe timpurii ale romanelor mult mai cunoscute ce aveau să fie publicate pe urmă. Cărți în care Philip Marlowe este detectivul privat ce se ocupă de cazuri ciudate și încurcate și care își riscă viața mai mereu.

Dacă îți place recenzia cărții KILLER IN THE RAIN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raymond Chandler

Și chiar dacă unele dintre aceste scurte povești au un titlu identic cu cel a romanelor populare ale lui Chandler, numele personajelor și acțiunea este un pic altfel decât știi. Cititorilor acestor romane polițiste, asemenea mie, li se va părea că vor recunoaște episoade, personaje și replici din nuvelele faimoase cu Marlowe.

Cele 8 povestiri din colecția “Killer In The Rain” conțin câte un investigator privat care intră în belele, în persoana căruia îl vei recunoaște pe Philip Marlowe de mai târziu

Deși numele este altul în aceste narațiuni, ori nu există deloc un nume. Bărbatul este mai mereu cu băutura lângă el. Primește cazuri suspecte care îl pun în pericol mai mereu. Are în preajmă dame blonde seducătoare, dar periculoase și bani mai deloc.

Acțiunea din aceste scurte istorisiri se desfășoară pe fundalul unei Californii însorite. Deși unele dintre ele prezintă mici asemănări de locuri sau personaje, nu sunt legate între ele în vreun fel. Asta le face foarte bine să poată fi citite separat, fără nici o problemă. Fiecare dintre narațiuni conține suspans la cote maxime, violență, drame și tragedii. Limbajul este specific romanelor cu Marlowe și deseori ironic.

Povestirile sunt definite de băutură din plin, pistoale puternice, crime fără prea multe indicii și un detectiv privat iubitor de femei. Dar și doritor de a face dreptate cu orice preț.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA KILLER IN THE RAIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: KILLER IN THE RAIN
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2011
Editura: PENGUIN BOOKS
Nr. Pagini: 584
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 734

Alte recenzii de la Raymond Chandler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1580 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments