Recenzie: “Play-back” de Raymond Chandler

by | Nov 8, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PLAY-BACK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

De când l-am descoperit pe Raymond Chandler am tot citit de la el romane polițiste în care personajul principal este detectivul Philip Marlowe. “Play-back” este cea de-a 7-a și ultima carte polițistă din seria “Philip Marlowe”. Eu am citit ediția de la Nemira ce, apropo, are o copertă fenomenală, ca de altfel toate romanele din serie editate de editură.

Alte titluri inedite de la scriitorul american Raymond Chandler ar fi “Somnul de veci”, “Nu-i ușor să spui adio”, “Adio, iubito!”, “Doamna din lac”, “Fereastra de sus”, “Sora cea mică”, “Simpla artă a crimei”, “Ucigaș în ploaie”, “Perlele sunt o pacoste”, “Regele în galben”, “Crimă de mântuială”, “Sânge spaniol” și “Voi aștepta”.

“Play-back” de Raymond Chandler este un roman clasic de crimă

De altfel, se pare că scriitorul american este maestrul literaturii polițiste. Philip Marlowe este probabil unul dintre cei mai populari detectivi privați, de ficțiune. De data aceasta, investigatorul nostru va amesteca afacerile cu plăcerea, un lucru deloc înțelept, care îi va aduce și necazuri. El va fi plătit să urmărească o roșcată misterioasă pe numele său Eleanor King.

Dar oriunde ar merge această femeie frumoasă, apar necazurile. Însă detectivului nu-i pasă de asta, de vreme ce îi face plăcere această aventură pentru care mai este și plătit. Lucrurile se complică totuși atunci când în camera femeii este găsit un cadavru. De atunci, Marlowe își va da seama că Eleanor nu este cine crede el a fi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raymond Chandler

Ceea ce a început ca o pândă nevinovată se transformă în șantaj, minciuni multe, identități secrete și chiar crime multiple

Cartea “Play-back” de Raymond Chandler este ușor de citit. Ediția de la Editura Nemira are doar 192 de pagini iar stilul scriiturii nu este deloc complicat. În plus, tot volumul este presărat cu un limbaj amuzant pe alocuri și situații de râsu-plânsu. Detectivul privat Philip Marlowe nu este în nici un caz un erou. El este mai degrabă un antierou. În romanul de față, acțiunea nu este deloc prea complexă, ci este mai degrabă lineară.

Această scriere sau celelalte scrieri ale autorului american nu se compară deloc cu operele Agathei Christie. Așa cum protagonistul Marlowe nu are nici în clin nici în mânecă cu personajele Hercule Poirot sau cu Miss Marple. Dar totuși poate fi o lectură bună pentru fanii genului Crime.

De la Raymond Chandler am mai citit “Somnul de veci”, “Doamna din lac”, “Adio, iubito!” și “Nu e ușor să spui adio”.

🔥 CARTEA PLAY-BACK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO
Titlu: Play-back
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2010
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 8.11.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Recenzie: ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ți place oferă cititorilor săi trucuri ingenioase pentru a deveni mai productivi și pentru a înlătura procrastinarea. Este prezentată ca o culegere de soluții pentru a uita de amânări și pentru a grăbi procesul de realizare a sarcinilor. Brian Tracy...

Avatar
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 608 zile și a scris până acum 203 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *