Recenzie: „Play-back” de Raymond Chandler

de | nov. 8, 2019 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PLAY-BACK ARE REDUCERE PE:

De când l-am descoperit pe Raymond Chandler am tot citit de la el romane polițiste în care personajul principal este detectivul Philip Marlowe. “Play-back” este cea de-a 7-a și ultima carte polițistă din seria “Philip Marlowe”. Eu am citit ediția de la Nemira ce, apropo, are o copertă fenomenală, ca de altfel toate romanele din serie editate de editură.

Alte titluri inedite de la scriitorul american Raymond Chandler ar fi “Somnul de veci”, “Nu-i ușor să spui adio”, “Adio, iubito!”, “Doamna din lac”, “Fereastra de sus”, “Sora cea mică”, “Simpla artă a crimei”, “Ucigaș în ploaie”, “Perlele sunt o pacoste”, “Regele în galben”, “Crimă de mântuială”, “Sânge spaniol” și “Voi aștepta”.

“Play-back” de Raymond Chandler este un roman clasic de crimă

De altfel, se pare că scriitorul american este maestrul literaturii polițiste. Philip Marlowe este probabil unul dintre cei mai populari detectivi privați, de ficțiune. De data aceasta, investigatorul nostru va amesteca afacerile cu plăcerea, un lucru deloc înțelept, care îi va aduce și necazuri. El va fi plătit să urmărească o roșcată misterioasă pe numele său Eleanor King.

Dar oriunde ar merge această femeie frumoasă, apar necazurile. Însă detectivului nu-i pasă de asta, de vreme ce îi face plăcere această aventură pentru care mai este și plătit. Lucrurile se complică totuși atunci când în camera femeii este găsit un cadavru. De atunci, Marlowe își va da seama că Eleanor nu este cine crede el a fi.

Dacă îți place recenzia cărții PLAY-BACK, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raymond Chandler

Ceea ce a început ca o pândă nevinovată se transformă în șantaj, minciuni multe, identități secrete și chiar crime multiple

Cartea “Play-back” de Raymond Chandler este ușor de citit. Ediția de la Editura Nemira are doar 192 de pagini iar stilul scriiturii nu este deloc complicat. În plus, tot volumul este presărat cu un limbaj amuzant pe alocuri și situații de râsu-plânsu. Detectivul privat Philip Marlowe nu este în nici un caz un erou. El este mai degrabă un antierou. În romanul de față, acțiunea nu este deloc prea complexă, ci este mai degrabă lineară.

Această scriere sau celelalte scrieri ale autorului american nu se compară deloc cu operele Agathei Christie. Așa cum protagonistul Marlowe nu are nici în clin nici în mânecă cu personajele Hercule Poirot sau cu Miss Marple. Dar totuși poate fi o lectură bună pentru fanii genului Crime.

De la Raymond Chandler am mai citit “Somnul de veci”, “Doamna din lac”, “Adio, iubito!” și “Nu e ușor să spui adio”.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PLAY-BACK CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: PLAY-BACK
Autor: Raymond Chandler
An apariție : 2010
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 343

Alte recenzii de la Raymond Chandler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1580 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments