Recenzie „Al cincilea val” de Rick Yancey

by | Feb 15, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AL CINCILEA VAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Al cincilea val (Al cincilea val, #1)  Ador faptul că editurile românești au început să traducă romane bune, foarte bune, romane cu care este pavat drumul nostru înspre destinația finală, aceea de a deveni oameni.

În Al cincilea val, apărută la editura Art, lumea este amenințată de mai multe invazii extraterestre ( care vin în valuri, evident). Însă al cincilea val este cel mai periculos întrucât, deși au rămas foarte puțini oameni în viață, ei nu știu că ce-i așteaptă este de trei ori mai periculos decât ce a trecut.

Al cincilea val este un roman epic, cu o acțiune care te tulbură și te intrigă până la disperare. Autorul reușește să creeze niște personaje extrem de bine conturate, cu un trecut complex dezvăluit și un viitor oarecum ambiguu, pentru că, ei bine, nu avem certitudinea că viitorul există pentru fiecare dintre noi.

Cassie, o tânără foarte curajoasă de doar 16 ani nu își dorește nemurirea sau prelungirea vieții ei, în niciun caz. Își dorește doar să își salveze frățiorul mai mic, pentru care ar ucide și zeci de extratereștri, doar să-l știe în siguranță.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rick Yancey

Pe unele lucruri pur și simplu nu le poți lăsa în trecut. Pentru că nu aparțin trecutului. Îți aparțin ție.

Dar poate mai curajos decât Cassie a fost nimeni altul decât Rick Yancey, autorul, care, într-o lume a prejudecăților, și a unor teorii absurde despre existența altor ființe ne-umane, reușește să creioneze cu o luciditate ieșită din comun fiecare detaliu despre aceste ființe extraterestre.

Acțiunea este copleșitoare; ești luat din tine și reîncarnat în Cassie, apoi în Ben Parish (un tânăr perfect normal, aparent), trăind și murind și renăscând pentru dorința de dreptate și adevăr. Nu îmi plac cărțile despre extratereștrii; le găsesc uneori puerile, alteori răsuflate și exagerate. Nu știu cum găsesc Al cincilea val, știu doar că autorul a reușit să mă facă să cred fiecare cuvânt, fiecare afirmație, mai mult sau mai puțin credibilă, despre existența extratereștrilor.

Al cincilea val, de Rick Yancey, este romanul post-apocaliptic al unei generații, a cărui înțelegere depinde granița dintre învingător și învins, bine și rău, adevăr și minciună. Un roman terbil de adevărat, greu de digerat pentru unii și de-a dreptul fermecător pentru alții. Al cincilea val este o metaforă pentru speranță; speranța că poți deveni mai bun, speranța că te poți salva dintr-o lume deja eșuată, speranța că poți câștiga războiul cu tine însuți.

🔥 CARTEA AL CINCILEA VAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Al Cincilea Val
Autor: Rick Yancey
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 530
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Personaje bine individualizate, o intrigă răsunătoare.

Aspecte Negative:

Au lipsit explicațiile unor termeni nu tocmai uzuali, care reușesc oarecum să împiedice accesbilitatea lecturii.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1879 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments