Recenzie „Amurgul fiarelor” de Marc Levy

de | feb. 28, 2023 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA AMURGUL FIARELOR ARE REDUCERE PE:

Îmi era dor de Marc Levy și deși eu nu prea iubesc literatura franceză, decât cu mici excepții, Levy este clar autorul meu preferat!!! Am citit aproape toate cărțile pe care le-a scos și am descoperit ceva fascinant în fiecare dintre ele. În ultima vreme, mi se pare că Levy încearcă altceva și deși nu am vrut să mă pronunț într-un mod categoric, am zis să nu judec doar după prima carte. „Amurgul Fiarelor” este a doua parte din seria „Grupul 9” și sincer, nu am fost foarte încântată de serie și de idee. Nu cred că îl reprezintă și nu știu dacă o voi continua, pentru că lipsește ceva…

Maya a dispărut.
Pentru hackerii din Grupul 9 începe o cursă contracronometru în încercarea de a anihila conspirația fiarelor.
Fiarele sunt o mână de oameni puternici care ne atacă libertatea. Scopul lor este de a crea haos, de a-și însuși toate bogățiile și de a guverna lumea fără nicio opreliște.
Dar ce este Grupul 9? Acest nou thriller semnat de Marc Levy reprezintă continuarea aventurii pasionante în care ne-au purtat cei 9 eroi puternici și neînfricați din S-a întâmplat noaptea, primul volum din seria Grupul 9. 9 Robini Hood ai zilelor noastre, 9 pribegi certați cu legea care slujesc binele cu riscul propriilor vieți. Un roman de spionaj extrem de captivant care scoate la iveală într-un mod surprinzător derapajele vremurilor noastre.

Nu am reușit să mă conectez foarte bine cu cei 9 și din păcate, nu am înțeles foarte bine nici misiunea lor. Se dorește creată o lume în genul filmelor SF, cu un obiectiv major, ce ține de umanitate și de salvarea omenirii. Însă eu nu am reușit să înțeleg rolul fiecăruia și cred că acolo a fost problema mea. Eu sunt convinsă că acești hackeri vor face mai mult și vor ajuta așa cum își doresc, însă sunt două variante pentru mine. Ori continui seria și sper să primesc răspunsurile, ori renunț la ea până nu mă frustrez și mai tare și-mi schimb părerea despre stilul lui Levy. Dacă mă întrebați pe mine, acesta nu este stilul care îl definește și probabil, din dorința de a schimba direcția și a cuprinde mai mult public, și-a dorit ceva nou.

Dacă îți place recenzia cărții AMURGUL FIARELOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Marc Levy

Mi-a plăcut ideea de hackeri cu o viață dublă, care doresc să facă un bine și consideră că au o misiune de îndeplinit. E originală și prezice o direcție bună. Mi-a plăcut mult și turul acesta pe care îl facem în multe capitale ale lumii, pentru că iubesc să descopăr noi culturi și Levy le scoate în evidență într-un mod interesant. Unde consider că mai are MULT de lucru? La capitolul intrigă – aici trebuie clar să livreze ceva mai consistent și mai compact, pentru că am primit doar câteva idei care nu se leagă și personaje – acestea nu sunt încă destul de concentrate pe scopul lor și nici nu am reușit să înțeleg relațiile dintre ele. Drept urmare, trebuie văzut dacă doresc să mai continui sau nu seria.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AMURGUL FIARELOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: AMURGUL FIARELOR
Autor: Marc Levy
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 1860

Alte recenzii de la Marc Levy :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 8 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments