ACUM GĂSEȘTI ANELYZIA PE:

Îmi place să cred în legea atracției, îmi place să cred că atunci când îți dorești cu adevărat ceva este imposibil să nu apară în viața ta. 

Am avut o perioadă în care simțeam că am atâta nevoie de cineva care să mă inspire, să îmi ofere o bucățică din frumusețea pe care am simțit că a pălit din viața mea.

Cu acest gând a apărut în viața mea cartea ”ANELYZIA” de Banetti Francesca Maria. O carte care îmi promitea de la început o călătorie fascinantă.

„Îmi treceau prin cap fel de fel de idei, pe care le abandonam cu ușurință dacă nu era cineva care să mă susțină în a le da viață și de care, de cele mai multe ori, mă plictiseam la fel de repede cum apăreau. Din păcate, perseverența nu era punctul meu forte, dar împreună cu ai mei camarazi reușeam să duc la capăt multe din planurile ale căror inițiatoare eram chiar eu.”

Pagină după pagină o descopăr încet pe Cesca, un personaj conturat atât de frumos de autoare, un personaj care simțeam că mă ține de mână în toată această călătorie și mă învață pas cu pas, să iubesc, să trăiesc frumos, să cred în minuni, să văd cu încredere că iubirea este răspunsul la atâtea întrebări pe care mi le puneam.

Nu sunt încă mamă, dar este o dorință care crește în mine odată cu trecere anilor. O emoție puternică pe care am descoperit-o printre pasajele de acțiune care m-au ținut cu sufletul la gură, a fost cea de mamă. 

În aceste momente în care statul acasă ne oferă adevărate provocări legate de relațiile noastre,  ”ANELYZIA” ne aduce aminte cât de puternice și importante sunt poveștile de iubire, familie, prietenie. 

„Ne îndepărtasem de mal atât de mult, încât tot ce vedeam era doar apă, nici măcar munții nu mai puteau fi văzuți în zare. Era o plimbare plină de frenezie, iar incertitudinea a ceea ce urma să se petreacă o făcea să fie și mai fascinantă, întrebându-mă dacă totul era real sau o înlănțuire de imagini dintr-o aspirație himerică.”

Da, este o lume imaginară, plină de fantezie, suspans și mister!

Da, te vei pierde prin peisajele conturate atât de real și magic.

Da, îți vei dori să stai până târziu ca să o cunoști mai bine pe Cesca.

Nu vreau să-ți dezvălui prea multe detalii legate de acțiune și de această lume, pentru că simt că nu pot să îți redau nici 5% din toate emoțiile reale create chiar de carte.

Te invit să o descoperi, să o simți, te invit să îți planifici această călătorie în detaliu alături de o cafea sau un ceai fierbinte. 

Titlu: Anelyzia
Autor: Francesca Maria Banetti
An apariție : 2019
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 428
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 4.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1226 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate