Recenzie „Antimemoriile unei muze” de Julia Kalman

de | nov. 23, 2017 | Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE pandoram.ro

   Antimemoriile unei muze de Julia Kalman este o provocare. Este o scriere care te acaparează, care te face să te simți ca într-un dans ai cărui pași nu îi cunoști încă. Din momentul în care deschizi cartea și intri în contact cu primele pagini te vei simți învăluit de un mister al ființei umane, care te îmbie să îl deslușești, să îi găsești răspunsul, cu toate că, tocmai întrebările pe care vei ajunge să ți le pui vor reprezenta marea ta descoperire. Vei avea senzația că te vei împiedica, că vei cădea, că ești aritmic. Dar este doar pentru o scurtă perioadă, căci, încetul cu încetul, vei descoperi că, în spatele fiecărui cuvânt este exact cheia din spatele coregrafiei. O coregrafie complexă la prima vedere, dar pe care vei ajunge să o înțelegi și să o execuți ca și când ai fi luat mereu cursuri de dans.

   O atingere ca un fum. Aţi simţit-o vreodată? Carnea noastră are memorie, trupurile noastre au mii de ochi, urechi, guri şi nasuri, carnea gândeşte, vibrează. Întinse braţele, închise ochii. Era acolo, era ea, în imediata sa apropiere. Deschise ochii şi-i descoperi pe-ai ei rotunzi şi catifelaţi. Îl privi într-o parte şi un zâmbet îi înflori pe buze.

   Antimemoriile unei muze este, în esență, un exercițiu de gândire, de trăire asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat artistul. Artistul personaj. Artiștii personaje. Tu, cititorule, ca artist.

   De fapt, noi suntem în aceeaşi măsură copii adevăraţi, după cum şi ei se nasc oameni deplini, dependenţi de neputinţele noastre, de nevoi, plăceri, de lăcomie şi lene. Şi atunci unde vor ajunge pleiadele viitorului nostru?

   Dând cortina la o parte, facem cunoștință cu Regreta, personajul-narator, muză ce nu reușește să își mai găsească locul în acest univers haotic, populat de personaje precum Dan, Dana, Modela, Von B, bunicul Alfred, care parcă creează în jurul acesteia un cerc vicios, o horă ce nu se mai termină. Din ce în ce mai străină de ea însăși, Regreta continuă să se introspecteze, să caute, să cerceteze orice detaliu, orice indiciu care ar putea duce la descoperirea a ceea ce este în interiorul ei pentru a putea contura astfel exteriorul.

   Cu toții suntem în căutarea propriului eu, a ceea ce suntem cu adevărat. Întrebarea este, oare ne vom putea regăsi vreodată sau doar vom căuta până când ne vom identifica cu însăși călătoria noastră?

   -Voi fi sau nu voi fi Regreta? Şi da şi nu.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE pandoram.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ANTIMEMORIILE UNEI MUZE
Autor: Julia Kalman
An apariție : 2016
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1526

Alte recenzii de la Julia Kalman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 2135 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gligor Maria

Mi-ați pus în față propria-mi oglindă și acum,acum ,ce trebuie să fac ?