Recenzie „Antimemoriile unei muze” de Julia Kalman

de | nov. 23, 2017 | Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ANTIMEMORIILE UNEI MUZE PE pandoram.ro

   Antimemoriile unei muze de Julia Kalman este o provocare. Este o scriere care te acaparează, care te face să te simți ca într-un dans ai cărui pași nu îi cunoști încă. Din momentul în care deschizi cartea și intri în contact cu primele pagini te vei simți învăluit de un mister al ființei umane, care te îmbie să îl deslușești, să îi găsești răspunsul, cu toate că, tocmai întrebările pe care vei ajunge să ți le pui vor reprezenta marea ta descoperire. Vei avea senzația că te vei împiedica, că vei cădea, că ești aritmic. Dar este doar pentru o scurtă perioadă, căci, încetul cu încetul, vei descoperi că, în spatele fiecărui cuvânt este exact cheia din spatele coregrafiei. O coregrafie complexă la prima vedere, dar pe care vei ajunge să o înțelegi și să o execuți ca și când ai fi luat mereu cursuri de dans.

   O atingere ca un fum. Aţi simţit-o vreodată? Carnea noastră are memorie, trupurile noastre au mii de ochi, urechi, guri şi nasuri, carnea gândeşte, vibrează. Întinse braţele, închise ochii. Era acolo, era ea, în imediata sa apropiere. Deschise ochii şi-i descoperi pe-ai ei rotunzi şi catifelaţi. Îl privi într-o parte şi un zâmbet îi înflori pe buze.

   Antimemoriile unei muze este, în esență, un exercițiu de gândire, de trăire asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat artistul. Artistul personaj. Artiștii personaje. Tu, cititorule, ca artist.

   De fapt, noi suntem în aceeaşi măsură copii adevăraţi, după cum şi ei se nasc oameni deplini, dependenţi de neputinţele noastre, de nevoi, plăceri, de lăcomie şi lene. Şi atunci unde vor ajunge pleiadele viitorului nostru?

   Dând cortina la o parte, facem cunoștință cu Regreta, personajul-narator, muză ce nu reușește să își mai găsească locul în acest univers haotic, populat de personaje precum Dan, Dana, Modela, Von B, bunicul Alfred, care parcă creează în jurul acesteia un cerc vicios, o horă ce nu se mai termină. Din ce în ce mai străină de ea însăși, Regreta continuă să se introspecteze, să caute, să cerceteze orice detaliu, orice indiciu care ar putea duce la descoperirea a ceea ce este în interiorul ei pentru a putea contura astfel exteriorul.

   Cu toții suntem în căutarea propriului eu, a ceea ce suntem cu adevărat. Întrebarea este, oare ne vom putea regăsi vreodată sau doar vom căuta până când ne vom identifica cu însăși călătoria noastră?

   -Voi fi sau nu voi fi Regreta? Şi da şi nu.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ANTIMEMORIILE UNEI MUZE PE pandoram.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Antimemoriile Unei Muze
Autor: Julia Kalman
An apariție : 2016
Editura: PANDORA M
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1339

Alte recenzii de la Julia Kalman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1899 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Mi-ați pus în față propria-mi oglindă și acum,acum ,ce trebuie să fac ?