Recenzie “Arsă de vie” de Souad

by | Sep 14, 2020 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARSĂ DE VIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Înainte de a-mi spune umila părere despre “Arsă de vie” de Souad las aici un citat pentru a vă forma propria impresie despre subiectul cărții.

O vacă dă lapte si viței. Ce facem cu laptele si vițeii? Îi vindem. Aduc banii în casă, ceea ce înseamnă că vaca face servicii familiei. Dar o fată? Ce serviciu face ea familiei? Nimic.

Gata, aș mai putea spune ceva ? Ar mai avea sens să spun ceva? Aș putea să mă revolt împotriva lumii în care trăim, să arunc vorbe triviale în stânga și în dreapta și să încerc să modific cumva nedreptatea comisă. Dar cum să fac asta când neputința a pus stăpânire pe propria-mi persoană?

Dar ce scriu eu aici nu este despre mine ci despre Souad, această sharmutta, care comite greșeala incorigibilă de a se îndrăgosti și de a păcătui în numele iubrii.

Estea aceasta realitatea sau un univers paralel?

Într-o lume în care bărbații sunt legiuitori, femeile  sunt considerate ciumate în perioada menstruației, iar nașterea unei fete în loc de băiat pare a fi un blestem, Souad îndrăznește să viseze, să spere la un viitor  liniștit si la un soț iubitor. Insă, într-o lume ca aceasta inocența si speranța sunt spulberate de prejudecăți, de legi misogine și de ură.

Femeia ca obiect de unică folosință

Rețeta perfectă pentru a fi condamnată la moarte: îndrăgostește-te de omul nepotrivit, pune-ți toată încrederea in el, rămâi însărcinată, caută ajutor la prezențele feminine din viața ta crezând că te vor ajuta și BOOM, familia stabileste sentința: MOARTEA. Și cum putem mai bine să scăpăm de ea decât să o ardem de vie?

Astfel, femeia este un trofeu prăfuit care trece din mâinile tatălui în mâinile soțului care plătește cel mai mult. Care este rolul ei in casă? Să fie obedientă, să nască  băieți și să fie bătută ori de cate ori soțul dorește. Ce drepturi are ea în această situație? Niciunul.

Astfel, în anii înfloritori ai tinereții, Souad ajunge surmenată, cu o dorința aprigă  de a-și lepăda pielea arsă care simte că nu-i mai aparține.

Totusi, speranță a existat pentru ea. Salvatorii in cazul ei au ajuns la timp.

Taciturnă si speriată, Souad descoperă o noua lume în Europa. La inceput  libertatea europenilor o derutează și nu înțelege de ce au voie femeile să se plimbe singure pe stradă, să vorbească cu bărbații și să își arate pielea. Nu vor fi ele omorâte pentru aceste fapte? Însă, după ani și ani înțelege că acesta este normalul, iar  ororile petrecute în satul ei sunt crime împotriva umanității.

Vă recomand cartea cu drag tuturor, pentru a înțelege că normalul nostru nu este normalul tuturor și, adesea, nedreptățile ne pândesc la tot pasul.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ARSĂ DE VIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Souad sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ARSĂ DE VIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Arsă De Vie
Autor: Souad
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 14.09.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 190 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 19 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments