Recenzie “Arta subtilă a nepăsării – o metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”de Mark Manson

by | Dec 1, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII - O METODĂ NONCONFORMISTĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Autorul propulsează într-un mod nonconformist și plin de curaj faptul că “nepăsarea va salva lumea”. Aș spune că, mai degrabă, va salva persoanele cu un nivel ridicat de stres de la epuizare și suprasolicitare, pentru că la acestea se referă autorul când îi menționează pe cei salvați.

            “Ne simțim prost din cauză că ne simțim prost. Ne simțim vinovați pentru că avem sentimente de vinovăție. Ne înfuriem pentru că ne-am înfuriat. Devenim anxioși din cauza anxietății noastre. Dar când nu-ți mai pasă că nu te simți bine, scurtcircuitezi bucla feedbackului diavolesc; îți spui “Mă simt ca naiba, dar cui îi pasă?“. După care, parcă suflat cu un praf magic de nepăsare, încetezi să te mai urăști pentru că te simți prost. George Orwell spunea că, pentru a vedea ceea ce ai în fața ochilor, este nevoie de un efort constant.”

O idee revoluționară care îți încâlcește puțin mintea afirmă următoarele: căutarea experiențelor pozitive este o experiență negativă; acceptarea experiențelor negative este o experiență pozitivă. Această idee vrea să ne demonstreze că cu cât cauți să te simți mai bine tot timpul, cu atât vei fi mai puțin satisfăcut, fiindcă, atunci când cauți înadins ceva, asta nu face decât să-ți intensifice senzația că lucrul respectiv îți lipsește.

Autorul îl citează și pe Albert Camus pentru a-și susține ideile, care spunea că: “Nu vei fi niciodată fericit dacă tot cauți să afli din ce este compusă fericirea. La fel cum nu vei trăi dacă tot încerci să descoperi sensul vieții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mark Manson

Apar mai multe răspunsuri ale întrebării: ce înseamnă mai exact să nu-ți pese? Astfel că, Mark Manson creionează 3 nuanțe ce ne-ar putea elucida în această privință:

  1. A nu-ți păsa nu înseamnă a fi indiferent, ci a te simți confortabil cu faptul că ești diferit.
  2. Pentru a nu-ți păsa de obstacole, trebuie să-ți pese de ceva mai important decât obstacolele cu care te confrunți.
  3. Noi alegem întotdeauna care sunt lucrurile de care să ne pese și care sunt cele de care să nu ne pese. 

🔥 CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII - O METODĂ NONCONFORMISTĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Arta Subtilă A Nepăsării - O Metodă Nonconformistă Pentru O Viață Mai Bunăde
Autor: Mark Manson
An apariție : 2016
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 238
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 1.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 453 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments