Recenzie “Arta subtilă a nepăsării – o metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”de Mark Manson

by | Jul 4, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII - O METODĂ NONCONFORMISTĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂDE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Autorul propulsează într-un mod nonconformist și plin de curaj faptul că “nepăsarea va salva lumea”. Aș spune că, mai degrabă, va salva persoanele cu un nivel ridicat de stres de la epuizare și suprasolicitare, pentru că la acestea se referă autorul când îi menționează pe cei salvați.

            “Ne simțim prost din cauză că ne simțim prost. Ne simțim vinovați pentru că avem sentimente de vinovăție. Ne înfuriem pentru că ne-am înfuriat. Devenim anxioși din cauza anxietății noastre. Dar când nu-ți mai pasă că nu te simți bine, scurtcircuitezi bucla feedbackului diavolesc; îți spui “Mă simt ca naiba, dar cui îi pasă?“. După care, parcă suflat cu un praf magic de nepăsare, încetezi să te mai urăști pentru că te simți prost. George Orwell spunea că, pentru a vedea ceea ce ai în fața ochilor, este nevoie de un efort constant.”

O idee revoluționară care îți încâlcește puțin mintea afirmă următoarele: căutarea experiențelor pozitive este o experiență negativă; acceptarea experiențelor negative este o experiență pozitivă. Această idee vrea să ne demonstreze că cu cât cauți să te simți mai bine tot timpul, cu atât vei fi mai puțin satisfăcut, fiindcă, atunci când cauți înadins ceva, asta nu face decât să-ți intensifice senzația că lucrul respectiv îți lipsește.

Autorul îl citează și pe Albert Camus pentru a-și susține ideile, care spunea că: “Nu vei fi niciodată fericit dacă tot cauți să afli din ce este compusă fericirea. La fel cum nu vei trăi dacă tot încerci să descoperi sensul vieții.

Apar mai multe răspunsuri ale întrebării: ce înseamnă mai exact să nu-ți pese? Astfel că, Mark Manson creionează 3 nuanțe ce ne-ar putea elucida în această privință:

  1. A nu-ți păsa nu înseamnă a fi indiferent, ci a te simți confortabil cu faptul că ești diferit.
  2. Pentru a nu-ți păsa de obstacole, trebuie să-ți pese de ceva mai important decât obstacolele cu care te confrunți.
  3. Noi alegem întotdeauna care sunt lucrurile de care să ne pese și care sunt cele de care să nu ne pese. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII - O METODĂ NONCONFORMISTĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂDE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mark Manson sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII - O METODĂ NONCONFORMISTĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂDE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Arta Subtilă A Nepăsării - O Metodă Nonconformistă Pentru O Viață Mai Bunăde
Autor: Mark Manson
An apariție : 2016
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 238
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 4.07.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 650 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments