Recenzie ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

de | sept. 25, 2023 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

coperta ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson este cartea de dezvoltare personală la care voiam să ajung de super mult timp. Și datorită împrejurărilor prielnice am reușit să pun mâna pe ea recent.

Cu toate acestea, chiar dacă am găsit idei faine în paginile ei, exemple și situații reale, nu totul a fost original și wow. Am dat de filosofii de viață sau sfaturi pe care deja le aplicam în propria viață sau de care mai auzisem și de la alții sau din alte volume de self help.

Recunosc, titlul e atrăgător și probabil multă lume a căzut în această ”plasă”

Mai ales dacă este să ne luăm după titlul original, din limba engleză.

Am întâlnit de-a lungul vieții mele de cititor pasionat cărți și cărți. Volume lăudate care au fost chiar bune, dar și volume super populare, bestseller care nu au adus nimic nou pentru mine și care m-au dezamăgit.

Am dat în schimb și de cărți mai puțin cunoscute pe care le-am ales de curiozitate, care m-au încântat mai mult decât orice apariții cumpărate și promovate de toată lumea.

Ce mi se pare bun de luat în considerare din volumul ”Arta subtilă a nepăsării” 

  • Învață să știi când să spui NU, deoarece e benefic pentru viața ta 
  • Îndepărtează-te de oameni care nu îți sunt nici prieteni și nici nu te învață ceva, ci doar te influențează negativ
  • Nu te mai gândi doar la bani, mai bine să îți pese de viața ta și de lucrurile care chiar îți aduc fericirea și armonia
  • Adevărata putere și bunăstare e în propria sănătate și experiență de viață

Mai sunt și alte asemenea perle de înțelepciune în carte. Și chiar dacă nu sunt super originale și în nici un caz noi, te impulsionează încă o dată să le urmezi. Și, în plus, să lași la o parte chestiile superficiale care nu îți aduc nici un folos în viață.

Nu trebuie să fim pozitivi mereu și nici nu trebuie să fim de acord cu ceilalți

Uneori un NU răspicat face mult iar a-ți exprima adevărata opinie în ciuda majorității e un adevărat dar pentru o existență cu sens.

Chiar dacă ni s-a spus de o eternitate că gânditul pozitiv este secretul unui trai fericit și a bogăției, Mark Manson printre alții ne mai argumentează o dată că totul este cum facem noi să fie și că nimic nu e în culori oricâți ochelari ne-am pune la ochi. Autorul, printr-o onestitate demnă de apreciat și urmat, ne expune adevărul adevărat, fără filtre, fără editare, cu toate relele și bunele sale.

Mark Manson își susține afirmațiile aducând ca întărire atât cercetări academice, cât și glume răsuflate sau aproape vulgare, pe care cu toții le împărtășim. Asta ca să ne apropie de scrierea sa și să ne facă să înțelegem mai bine, la toate nivelurile la care ne aflăm, ceea ce vrea să zică, pentru a ne crea o altă mentalitate, mai benefică nouă. Limbajul său este unul super simplu, pe înțelesul tuturor, limbaj de blogger care de fapt îl definește, el chiar fiind un blogger cunoscut și urmărit.

Eu personal nu știam de el și nici nu îmi vine neapărat să-l caut să-l citesc, deși știu deja că a mai scos câteva volume de self help în genul acestuia.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII
Autor: Mark Manson
An apariție : 2017
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 1678

Alte recenzii de la Mark Manson:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

"Meetings of Fate" de Cristian Boldor - o felie din tortul la care visează orice cititor de fantasy Acest prim volum din seria "The Angel Afterlife" prezintă aventura lui Quentin, student psiholog independent, în lupta lui cu demoni de clasa A şi B. Acţiunea pleacă...

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 26 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments