Recenzie ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

de | sept. 25, 2023 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

coperta ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson este cartea de dezvoltare personală la care voiam să ajung de super mult timp. Și datorită împrejurărilor prielnice am reușit să pun mâna pe ea recent.

Cu toate acestea, chiar dacă am găsit idei faine în paginile ei, exemple și situații reale, nu totul a fost original și wow. Am dat de filosofii de viață sau sfaturi pe care deja le aplicam în propria viață sau de care mai auzisem și de la alții sau din alte volume de self help.

Recunosc, titlul e atrăgător și probabil multă lume a căzut în această ”plasă”

Mai ales dacă este să ne luăm după titlul original, din limba engleză.

Am întâlnit de-a lungul vieții mele de cititor pasionat cărți și cărți. Volume lăudate care au fost chiar bune, dar și volume super populare, bestseller care nu au adus nimic nou pentru mine și care m-au dezamăgit.

Am dat în schimb și de cărți mai puțin cunoscute pe care le-am ales de curiozitate, care m-au încântat mai mult decât orice apariții cumpărate și promovate de toată lumea.

Ce mi se pare bun de luat în considerare din volumul ”Arta subtilă a nepăsării” 

  • Învață să știi când să spui NU, deoarece e benefic pentru viața ta 
  • Îndepărtează-te de oameni care nu îți sunt nici prieteni și nici nu te învață ceva, ci doar te influențează negativ
  • Nu te mai gândi doar la bani, mai bine să îți pese de viața ta și de lucrurile care chiar îți aduc fericirea și armonia
  • Adevărata putere și bunăstare e în propria sănătate și experiență de viață

Mai sunt și alte asemenea perle de înțelepciune în carte. Și chiar dacă nu sunt super originale și în nici un caz noi, te impulsionează încă o dată să le urmezi. Și, în plus, să lași la o parte chestiile superficiale care nu îți aduc nici un folos în viață.

Nu trebuie să fim pozitivi mereu și nici nu trebuie să fim de acord cu ceilalți

Uneori un NU răspicat face mult iar a-ți exprima adevărata opinie în ciuda majorității e un adevărat dar pentru o existență cu sens.

Chiar dacă ni s-a spus de o eternitate că gânditul pozitiv este secretul unui trai fericit și a bogăției, Mark Manson printre alții ne mai argumentează o dată că totul este cum facem noi să fie și că nimic nu e în culori oricâți ochelari ne-am pune la ochi. Autorul, printr-o onestitate demnă de apreciat și urmat, ne expune adevărul adevărat, fără filtre, fără editare, cu toate relele și bunele sale.

Mark Manson își susține afirmațiile aducând ca întărire atât cercetări academice, cât și glume răsuflate sau aproape vulgare, pe care cu toții le împărtășim. Asta ca să ne apropie de scrierea sa și să ne facă să înțelegem mai bine, la toate nivelurile la care ne aflăm, ceea ce vrea să zică, pentru a ne crea o altă mentalitate, mai benefică nouă. Limbajul său este unul super simplu, pe înțelesul tuturor, limbaj de blogger care de fapt îl definește, el chiar fiind un blogger cunoscut și urmărit.

Eu personal nu știam de el și nici nu îmi vine neapărat să-l caut să-l citesc, deși știu deja că a mai scos câteva volume de self help în genul acestuia.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: Arta Subtilă A Nepăsării
Autor: Mark Manson
An apariție : 2017
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 2606

Alte recenzii de la Mark Manson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 22 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments