Recenzie ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

de | nov. 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

Soarta fatidică

De câte ori ai învinuit destinul pentru problemele tale? Sau, de câte ori ai învinuit alți oameni pentru ele? Când a fost prima dată când ți-ai spus: Acestea sunt problemele mele și doar eu sunt responsabil pentru ele? Ei bine, Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson te îndeamnă la a-ți însuși și interioriza problemele.

Este adevărat faptul că sunt multe lucruri în viață pe care nu le putem controla, însă ceea ce putem controla este atitudinea pe care o avem față de ele. În această luptă vertiginoasă cu viața și greutățile ei uităm, adesea, că noi ne construim propriul țel, uităm faptul că problemele noastre nu sunt cu nimic deosebite față de ale celorlalți.

Calea spre fericire e plină de lucruri dureroase și stânjenitoare

Mark Manson este de părere că pentru a ajunge la succes contează foarte mult întrebările pe care ți le pui. Așadar, nu te gândi la lucrurile de care vrei să te bucuri, ci gâdește-te la suferințele pe care ești dispus să le înduri pentru a-ți atinge scopul. Cu alte cuvinte, este ușor să te visezi conducând propria afacere, dar ești dispus să muncești 12 ore pe zi, timp de un an pentru realizarea acestui vis? Dacă nu, caută-ți visuri pentru care ești dispus să lupți.

Valori bune vs. Valori rele

În Arta subtilă a nepăsării, Manson cataloghează valorile după cum urmează: valori  bune – bazate pe realitate, constructive din punct de vedere social, imediate și controlabile; și valori proaste – iraționale, distructive din punct de vedere social, fără impact imediat și incontrolabile.

Acum, ce ne rămâne de făcut este să ne cântărim acțiunile în funcție de această catalogare. Este simplu, renunțăm la valorile proaste și îmbrățișăm valorile sănătoase, nu?

Ei bine, din păcate, ființele umane manifestă o oarecare propensiune pentru tot ceea ce este nociv. Pur și simplu avem o plăcere sadică de a ne face rău singuri. Este totul frumos în viața mea și sunt fericit pe plan personal și sentimental ? Ce ar fi dacă mi-aș construi câteva frustrări? Ce ar fi dacă, din neant, aș deveni nemulțumit de actuala mea relație amoroasă? Parcă mi-aș dori o aventură.

Acestea sunt genul de gânduri care, adesea, ne controlează viața, iar ele sunt extrem de nocive.

Titlu: ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII
Autor: Mark Manson
An apariție : 2017
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 625

Alte recenzii de la Mark Manson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Roxana-Elena Ciobanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 10 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments