Recenzie ”Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson

by | Nov 30, 2020 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Soarta fatidică

De câte ori ai învinuit destinul pentru problemele tale? Sau, de câte ori ai învinuit alți oameni pentru ele? Când a fost prima dată când ți-ai spus: Acestea sunt problemele mele și doar eu sunt responsabil pentru ele? Ei bine, Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson te îndeamnă la a-ți însuși și interioriza problemele.

Este adevărat faptul că sunt multe lucruri în viață pe care nu le putem controla, însă ceea ce putem controla este atitudinea pe care o avem față de ele. În această luptă vertiginoasă cu viața și greutățile ei uităm, adesea, că noi ne construim propriul țel, uităm faptul că problemele noastre nu sunt cu nimic deosebite față de ale celorlalți.

Calea spre fericire e plină de lucruri dureroase și stânjenitoare

Mark Manson este de părere că pentru a ajunge la succes contează foarte mult întrebările pe care ți le pui. Așadar, nu te gândi la lucrurile de care vrei să te bucuri, ci gâdește-te la suferințele pe care ești dispus să le înduri pentru a-ți atinge scopul. Cu alte cuvinte, este ușor să te visezi conducând propria afacere, dar ești dispus să muncești 12 ore pe zi, timp de un an pentru realizarea acestui vis? Dacă nu, caută-ți visuri pentru care ești dispus să lupți.

Valori bune vs. Valori rele

În Arta subtilă a nepăsării, Manson cataloghează valorile după cum urmează: valori  bune – bazate pe realitate, constructive din punct de vedere social, imediate și controlabile; și valori proaste – iraționale, distructive din punct de vedere social, fără impact imediat și incontrolabile.

Acum, ce ne rămâne de făcut este să ne cântărim acțiunile în funcție de această catalogare. Este simplu, renunțăm la valorile proaste și îmbrățișăm valorile sănătoase, nu?

Ei bine, din păcate, ființele umane manifestă o oarecare propensiune pentru tot ceea ce este nociv. Pur și simplu avem o plăcere sadică de a ne face rău singuri. Este totul frumos în viața mea și sunt fericit pe plan personal și sentimental ? Ce ar fi dacă mi-aș construi câteva frustrări? Ce ar fi dacă, din neant, aș deveni nemulțumit de actuala mea relație amoroasă? Parcă mi-aș dori o aventură.

Acestea sunt genul de gânduri care, adesea, ne controlează viața, iar ele sunt extrem de nocive.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mark Manson sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ARTA SUBTILĂ A NEPĂSĂRII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Arta Subtilă A Nepăsării
Autor: Mark Manson
An apariție : 2017
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.11.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 187 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 19 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments