Recenzie ” Așteptându-i pe barbari” de J.M. Coetzee

by | Jun 18, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA AȘTEPTÂNDU-I PE BARBARI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dacă aș interpreta această inestimabilă capodoperă literară ca pe o alegorie, atunci romanul ” Așteptându-i pe barbari”, al scriitorului sud-african J.M. Coetzee se poate inocula în chenarul oricărei societăți din absolut orice etapă a istoriei universale, fiind o pildă de netăgăduit care, revărsându-se șerpuitor, creează un penetrant sistem filozofic.

Cu un tăios spirit analitic, scriitorul sud-african dă naștere unei povești care răstignește și mântuiește, într-o amețitoare succesiune, scoțând la lumină durerea, suferința, nedreptatea și eronata interpretare a sistemelor de valori, totul într-un stil expansionist, făr a cruța întregul ansamblu al firii umane.

Cu siguranță că există la J.M: Coetzee, cu precădere în acestă carte, o anumită beatificare a suferinței într-un minuțios descriptivism care, îmbinând senzorialul și raționalul într-o spirală aproape neverosimilă și totuși netrunchiată, scoate la lumină întreaga scorburoasă înnegurare a unor minți sălbatice, egoiste și asupritoare. Practic, după ce termini de citit această carte nu poți să nu te întrebi care sunt adevărații barbari, dintr-odată lumina devenind beznă li strigătul tăcere, ca o continuă și contondentă redimensionare a tuturor axiomizărilor, idealismul ruginindu-și dureros și terifiant avântul frumos caligrafiat în vremurile ceva mai liniștite sau doar aparent liniștite.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.M. Coetzee

O carte fabuloasă!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA AȘTEPTÂNDU-I PE BARBARI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Așteptându-i Pe Barbari
Autor: J.M. Coetzee
An apariție : 2014
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Descriptivismul suferinței și voluptatea neîmplinirii sunt două ingrediente care așează acest roman pe un piedestal teribil de înalt.

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1946 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments