Recenzie ” Așteptându-i pe barbari” de J.M. Coetzee

Titlu: Așteptându-i Pe Barbari
Autor: J.M. Coetzee
An apariție : 2014
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 18.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA AȘTEPTÂNDU-I PE BARBARI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Dacă aș interpreta această inestimabilă capodoperă literară ca pe o alegorie, atunci romanul ” Așteptându-i pe barbari”, al scriitorului sud-african J.M. Coetzee se poate inocula în chenarul oricărei societăți din absolut orice etapă a istoriei universale, fiind o pildă de netăgăduit care, revărsându-se șerpuitor, creează un penetrant sistem filozofic.

Cu un tăios spirit analitic, scriitorul sud-african dă naștere unei povești care răstignește și mântuiește, într-o amețitoare succesiune, scoțând la lumină durerea, suferința, nedreptatea și eronata interpretare a sistemelor de valori, totul într-un stil expansionist, făr a cruța întregul ansamblu al firii umane.

Cu siguranță că există la J.M: Coetzee, cu precădere în acestă carte, o anumită beatificare a suferinței într-un minuțios descriptivism care, îmbinând senzorialul și raționalul într-o spirală aproape neverosimilă și totuși netrunchiată, scoate la lumină întreaga scorburoasă înnegurare a unor minți sălbatice, egoiste și asupritoare. Practic, după ce termini de citit această carte nu poți să nu te întrebi care sunt adevărații barbari, dintr-odată lumina devenind beznă li strigătul tăcere, ca o continuă și contondentă redimensionare a tuturor axiomizărilor, idealismul ruginindu-și dureros și terifiant avântul frumos caligrafiat în vremurile ceva mai liniștite sau doar aparent liniștite.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.M. Coetzee.

O carte fabuloasă!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA AȘTEPTÂNDU-I PE BARBARI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Descriptivismul suferinței și voluptatea neîmplinirii sunt două ingrediente care așează acest roman pe un piedestal teribil de înalt.

Aspecte Negative:

-

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.